DAMER DIV. 1

”Ck” efter derbysegern
2023-01-30 10:52
Carolina ”Ck” Olofsson

För den som är uppmärksam fanns det ett nygammalt ansikte i laget senast. Carolina ”Ck” Olofsson är klar för spel resten av säsongen. I henne har vi en spelare vi vet var vi får av och det är, förutom fina innebandytekniska kunskaper, vilja, inställning och en tävlingshjärna större än de flesta.

I derbyt gjorde hon alltså sin första match denna säsongen och det blev vinst direkt. Dessutom krönte hon sin insats med ett mål.

Läs en intervju med henne samt en kort genomgång av matchen i inlägget.

Vi börjar med matchen. Ett derby är alltid ett derby. Mer folk på läktaren och känslorna kan svalla. Ett derby lever sitt eget liv. Laget som bäst klarar av att hålla koll på sina nerver brukar dra det längsta strået.

I inledningen av matchen är det två lag som känner lite på varandra och försöker läsa av vad motståndet vill göra.

Känslan är att vi kopplar greppet om matchen när Nathalie ”Pelle” Britzén Bengtsson ger oss ledningen efter 5.09 då hon vinner bollen på vänsterkanten, drar iväg på en omställning själv och placerar ett skott i bortre krysset. Bortalaget kvitterar dock 41 sekunder senare efter en tilltrasslad situation framför vårt mål. Tillbaka på lika förutsättningar.

Cirka tre minuter senare återger Klara oss ledningen efter ett långt anfall där hon placerat sig bra i slottet och sätter dit passen som kommer från en bakom mål-placerad Malin.

18.39 utökar vi ledningen till 3-1 genom Maja Björklund där vi utnyttjar en kontring efter att ha vunnit bollen på mittplan.

Första perioden är okej. Vi skapar en del genom långa anfall och våra snabba kontringar. Samtidigt kommer vi inte riktigt igenom motståndets lågt ställda försvar som vi vill och FBC ställer även de om snabbt och bra.

Vi vill skruva på ett par saker inför andra perioden för att såra gästerna än mer. Vi får ett PP tidigt i perioden vi inte lyckas utnyttja och FBC är nära en reducering sekunderna efter de blivit fulltaliga.

4-1 kommer med klockan på 7.32 och det är Emmy som assisterar Anna denna gången.

Efter 14.10 kommer en reducering för FBC efter ett höstlöv mot mål. Det blir inte bara en utan två returer som motståndet är först på och lyckas peta in.

Med sekunden kvar av perioden får vi in ett psykologiskt viktigt och för motståndet oerhört tungt mål genom Wilma efter att Alice hittat henne i en kontring.

I andra perioden går vi ner oss, detta känns igen från tidigare matcher, och låter motståndet känna luft under vingarna och hopp om poäng. Vi har en utökad ledning inför den avslutande perioden men den känns inte tryggt. FBC kommer inte ge sig utan kamp och deras vilja känns, efter denna perioden, större.

Inför tredje perioden är det mycket vi vill ändra på. Tempo, fokus, vilja, energi och ödmjukhet är inte på en godkänd nivå. Arbetet utan boll är dock bra, tjejerna sliter hårt så fort motståndet har boll.

Perioden börjar med att Maja får göra en bra dubbelräddning innan 10 sekunder passerat och med klockan på 4.44 kommer så FBCs reducering till 5-3 men cirka en och en halv minut senare slår Emmy tillbaka då hon drar in ett skott vid förstastolpen. Assisten står Linnea för.

Med tiden på 7.41 får gästerna en ypperlig chans att krypa närmre igen i denna svängiga period då vi får en utvisning. Det tar drygt 30 sekunder innan utdelningen kommer på en retur efter ett täckt skott.

När klockan står på 12.47 i tredje blir det nervöst. REJÄLT nervöst. Vi drabbas av en ny utvisning och FBC får en stor möjlighet att skapa maximal spänning i matchen. Som tur är rider vi ut stormen och dryga halvminuten senare, 15.12, tar vi ett stort kliv mot en ny trepoängare då Anna gör sitt andra mål i matchen och Emmy står för sin andra assist. Detta målet lugnar nerverna något.

Efter målet spelar vi med ett helt annat lugn och driver upp tempot något. Då spelar vi så gott som den innebandyn vi vill och ger inte motståndet många chanser att närma sig på nytt.

Under matchens avslutande minut gör vi 8-4 genom ”Ck” där Malin står för assisten och 9-4 sätter Maja på pass från Anna.

”Ck” efter matchen.

Seger med 9-4, där du själv står för ett mål, i derbyt mot FBC Engelholm. Hur känns det för din del att vara tillbaka på innebandyplanen?

-Det känns härligt att vara tillbaka på planen i Munkahallen. Sen är det första matchen på ett bra tag så man får ta det för vad det är.

Ni var lite vassare & tyngre när ni väl gasade till slut. Vad fällde avgörandet i matchen tycker du?

-Det blev mer energi, fart och vilja. Sista delen äger vi bollen på ett tryggt sätt och då trillar det även in ett par mål.

Du är klar för spel resten av säsongen, vilket blev klart för en dryg vecka sen. Förklara hur tankarna och dialogen med klubben har sett ut?

-Tankarna och dialogerna har i princip varit samma som alltid. Vardagen med jobb och familj ska hinnas med och samtidigt finns det en stark vilja kring att spela innebandy. Detta tillsammans med goda dialoger med tränarna och klubben gjorde att det passade bra just nu.

Vi tackar ”Ck” för hennes svar och konstaterar att tåget rullar vidare. Detta var vår 14:e raka vinst och nu blickar vi framåt mot nästa utmaning. Då väntar Skurup på bortaplan, ett Skurup som varit tydliga med en sak inför den andra halvan av säsongen. Vi ska göra en bra och gedigen träningsvecka och vi kommer att komma 110% laddade och fokuserade på att vår svit ska leva vidare efter det mötet.

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45