Plats:Sparbanken Wictory Center, Salmingplanen
Serie:Herrar Div 1 SG   Tabell >>
Samling:18:00
Serieledarna ångar på
2018-11-04 09:52
Munka fortsätter vinna matcher och befäster sin plats i toppen. Denna fredagskväll var det hemmastarka Warberg som fick ge sig efter att Munka vunnit med 8-10.

Detta var en grinig och hetsig match där det största fokuset från båda lagen låg på domaren. Helt avgörande för matchen blev period 1. Munka gjorde då sin bästa period för säsongen och spelade ut Warberg fullständigt. Allt studsade Munkas väg samtidigt som Warbergs före detta storsjärnor la allt fokus på att tjata hål på domarnas huvud. Första perioden slutade 2-8 till Munka. Det roligaste är att Munkas 8 mål gjordes av sju olika spelare, vilket är en enorm styrka.

I andra perioden var det stor scenförändring. Spelet var betydligt jämnare och Munka fokuserade mycket mer på domarna. Det var ingen lätt match för någon av domarna och tyvärr tappade dem även matchen i andra perioden när båda lagen la väldigt mycket energi på dem. Med ett par minuter kvar av perioden lyckades Warberg få in 4-9, vilket även var resultatet efter 40 minuter. Även om ledningen bara hade krympt med ett mål så kändes det som om Warberg hade ätit in sig i matchen i slutet av perioden. Till stor del av den anledningen att Munka drog på sig tre utvisningar sista fyra minuterna. Warberg är extremt skickliga i powerplay och fick bra tryck på Munka.

Tredje perioden började som den andra slutade, nämligen att Warberg spelade PP. Det tog endast 33 sekunder innan det stod 5-9 på tavlan. Efter målet spelade Munka lugnt och tryckt, fokuserade inte lika mycket på domaren. Första 10 minuterna efter målet hände det inte så mycket i matchen, sedan började Munka återigen dra på sig utvisningar. I mitten av perioden åker Munka på två raka tvåor inom kort tid och under den andra lyckades Warberg återigen reducera. 6-9 stod det på tavla efter 13.28 in i tredje. Munka svarade dock snabbt och gjorde 6-10 bara minuten senare och matchen kändes då avgjord. Innebandy är dock aldrig avgjort förens matchen är slut. Warberg reducerade två gånger om när dem hade tagit ut målvakten och spelade 6 mot 5, men närmre än så kom dem aldrig.

Detta var en match som hade det mesta. Munka visar återigen att dem är ett av seriens bästa lag i spel fem mot fem och behärskar att spela sitt spel på både hemma- och bortaplan.