Samling:18:00
H1 glödheta inför derbyt
2018-11-18 09:59
Bild av peppes_foto
En väldigt stark tredje period avgjorde matchen och Munka kunde till slut bärga en ganska bekväm 9-14 seger.
En väldigt stark tredje period avgjorde matchen och Munka kunde till slut bärga en ganska bekväm 9-14 seger. Hela säsongen har Munkas matcher innehållit massor av mål och denna matchen var inget undantag. Munkas försvarsspel är inte bara effektivt, utan även väldigt underhållande med massor av mål.

Fredagens match började väldigt bra, Munka gick upp till en 0-2 ledningen efter endast ett par minuter in i matchen. Det var även Munka som förde allt spel första 10 minuterna och borde gjort ett par mål till. Istället tog Stanstad över mer och mer. Sista 10 minuter av första perioden var det helt omvända roller där Stanstad var det klart bättre laget genom ett stabilt försvarsspel som dessutom satte dit sina kontringschanser. Ställningen efter första perioden var 4-3 till Stanstad.

Andra perioden var inte lika händelserik som första perioden. Munka förde spelet utan att skapa massor av heta målchanser, medans Stanstad kunde blixtra till då och då. Ställningen efter period två var 6-5 till Stanstad.

Tredje perioden var enorm skillnad mot andra. Munka satte högsta fart direkt och skapade massor av målchanser. Efter knappt 6 minuter in i tredje perioden hade Munka vänt på matchen och tagit ledningen med 6-8. Stanstad gav dock inte upp och tog vara på två misstag inom kort tid. 8 minuter in i perioden stod det helt plötsligt 8-8. Tryggheten i dagens Munka är dock något man kan ta på. Att släppa in två snabba mål, oavsett situation berör inte detta laget. Medans många lag hade börjat darra, vilket även Munkas tidigare upplagor hade gjort, så gasade detta Munka ännu mer. Resterande del av perioden var det Munka som styrde allt på planen. Slutresultatet skrevs till 9-14, sätt över 60 minuter väldigt rättvist.

Skadefronten ljusnar mer och mer. Carl och Ludvig var åter till denna matchen och nu är det endast Tim Klintvik som är skadad. Tim har några veckor till kvar innan han kan göra debut. Detta var första matchen sedan premiären som Munka kunde ställa tre hela femmor på planen. Detta är väldigt viktigt för att kunna hålla uppe spelet en hel säsong.

Nu laddar laget om inför en ny vecka, då sista matchen innan uppehållet väntar. Det är inte vilken match som helst, utan ett derby borta mot Åstorp, vilket även är en tidig seriefinal. Matchen väntas dra enormt intresse och lapp på luckan. Se till att vara på plats i väldigt god tid så ni får plats. Matchen börjar 19:30, på fredag.