Serie:Herrar Div 1 Södra Götaland   Tabell >>
Samling:14:45
Seger i en underhållande match
2019-09-30 15:32
Då var seriepremiären avklarad. Efter en svängig och extremt underhållande match stod hemmalaget MIBK till slut som segrare. Efter en vinst med 8-7 hade publiken verkligen fått valuta för sina pengar.
Det började inte alls bra. Efter knappt fem minuter hade Malmö gått ifrån till 0-3, efter nästan tre identiska mål.  Sen blev det en total scenförändring under några minuter och MIBK kom ikapp till 3-3 på bara drygt fyra minuter. Första perioden bjöd inte på fler mål, men däremot ett väldigt böljande spel. Riktigt hög kvalité varvades med slarvig spel.

Andra perioden var med kontrollerad, där MIBK var det laget som styrde och dominerade. MIBK vann andra perioden med 3-1 efter bland annat två mål i powerplay, ett klart rättvist resultat så långt.

Början av tredje perioden var det fina spelet helt borta och dem blå spelarna var väldigt stillastående. Malmö skapade massor med målchanser, de lyckades på sju minuter även både reducera och kvittera. Där efter blev det precis som i första perioden en total scenförändring där MIBK åter tog över spelet helt. Det dröjde inte länge innan MIBK hade återtagit ledningen. 7-6 stod sig sen väldigt länge, ända till det var 59 sekunder kvar av matchen. Då lyckades Malmö peta in 7-7 efter en tilltrasslad situation i spel 6 mot 5. Denna matchen var dock inte slut än och det skulle bli ytterligare ett mål. Målkungen Jonathan Olsson lyckades efter en bra prestation göra sitt tredje mål i matchen och göra det avgörande målet 8-7 med endast 36 sekunder kvar.

En mycket bra start på säsongen, där MIBK visar enormt mycket moral som de kan bygga vidare på. Nu väntar två raka bortamatcher, båda i Göteborgstrakterna. Stort tack för stödet på läktaren.