Serie:Herrar Div 1 Södra Götaland   Tabell >>
Samling:14:30
Seger med smak av karaktär
2020-02-10 08:17
Oskar Nielsen gjorde en av sina bättre matcher i målet
MIBK var tvungna att vinna borta mot Varla i lördagens match för att ens ha en chans på att nå årets kvalplatser. Efter att ha tagit ledningen fyra gånger lyckades MIBK till slut kriga till sig 3 blytunga poäng.
Det var ett extremt hungrigt och spelsuget Munka som kom till denna matchen. På förhand visste alla att Varla skulle backa hem och kontra, för det är så dem spelar och det dem klarar av. Det är ett lag som dessutom spelar extremt fysiskt och vill kasta in bollen på mål så mycket som möjligt.  Denna matchen var inget undantag.

Första perioden försökte Munka få upp tempot på bollen och hade många långa anfall. Däremot lyckades dem inledningsvis inte skapa särskilt många heta målchanser, sett till hur spelet såg ut. Munka tog rättvist ledningen efter drygt 3 minuter, men ganska kort där efter kvitterade Varla genom kontring. Hela perioden såg likadan ut, Munka pressade på och Varla kontrade. Det dröjde ända till 19.19 innan nästa mål kom och då var det åter Munka som tog ledningen, denna gången i powerplay. Två bra målvakter höll nere siffrorna, annars kunde det blivit några mål till på båda hållen.

Andra perioden var mer ett ställningskrig där inget av lagen fick några långa anfall. Det var istället en hel del felpass på det svårspelade golvet och mycket kontringar. Stundtals blev det hawaiinnebandy där det böljade fram och tillbaka. Det var mer kamp än skönspel, märktes tydligt att det var väldigt viktiga poäng på spel. Varla kvitterade tidigt till 2-2 men Munka återtog ledningen efter drygt sju minuter in i perioden. 2-3 stod sig perioden ut och Munka hade återigen en ledning inför tredje perioden.

Munka har fler gånger denna säsongen haft ledningen eller lika inför tredje perioden, men tappat. Denna matchen var på väg mot samma öde när Varla gjorde 3-3 efter drygt sju minuter. Munka orkade dock resa sig och tog åter ledningen halvvägs in i perioden. Genom en enorm vilja och där laget slet för varandra, samt ett väldigt bra målvaktsspel från Oskar Nielsen så lyckades laget hålla undan.

Faktum är att Munka i 7 av dem 8 matcherna som laget har tappat poäng under säsongen, har haft lika eller ledning inför tredje. Därför innebär denna segern och att laget klarade knyta ihop säcken i tredje perioden oerhört mycket för moralen och resterande del av säsongen. Nu kan allt hända. Nästa match är på fredag, borta mot Mölndal. Mölndal innehar den sista kvalplatsen, 6 poäng före Munka och därför måste laget även vinna denna matchen för att ha en chans.