HERRAR DIV.3

Referat från senaste matcherna
2016-09-13 09:46
Matcherna duggar tätt nu för klubbens div 2 lag. Efter seger i fösta gruppspelsmatchen i DM mot Frosta (4-2) begav sig laget ner till Höllviken för att spela en turnering med lag hemmahörande i div 1-3.  Vi blandade och gav spelmässigt i gruppspelet men lyckades bli obesegrade dessa 4 matcher vi spelade. Till slutspelet var de många trötta knoppar och kroppar. Vi lyckas dock slå seriekonkurrenten Lomma med 3-2 efter att Jesper Linden gjort mål på straff med bara några få minuter kvar av matchen. I kvartsfinalen fick vi sedan respass mot div 1 laget Palmstaden med 2-5. I det stora hela gör vi en okej turnering. Defensivt gör vi det mycket bra men vi måste bli lite mer kliniska på den sista halvan av planen. Något vi får jobba med fram till serien sätter igång.

Nu i helgen var det dags för anda gruppspelsmatchen i DM. Vi begav oss ner till Lund eller närmare bestämt Genarp. Till matchen hade vi säkert 10 återbud varav tre målvakter. Men Fjonken från vårt H4 lag ställde upp och vaktade buren med bravur. Vi startade matchen ganska bra och skapade mängder av chanser. Kanske att vi även denna gång skulle varit mer effektiva på alla de lägen vi skapade. Vi leder dock matchen efter förta perioden med 4-1. I andra går vi ner oss flera klasser och tror nog att det bara är att ställa in skorna. Trots att det är ett div 4 lags som står på andra sidan funkar det inte att bara gå ut och ställa sig på plan. Perioden slutar 1-1 och matcher står 5-2 inför sista. Till tredje perioden pratar vi om att vi måste komma tillbaka till den rörelsen och fantasin som vi hade i första perioden. Även vikten av att värdera vad vi gör med bollen måste bli bättre om vi inte ska bjuda in motståndarna i matchen. Tredje perioden blir mest en transportsträcka och vi spelar bara av dessa 20 minuter känns det som. Matchen slutar till sist 6-3 till oss och andra segern och säkrat avancemang till slutspelet i DM trots en match kvar att spela. Målskyttarna för dagen var Linden 2, Alle G 2, Alle C 1 och Loffe 1.

Sista matchen i DM gruppspelet spelas nu på lördag hemma mot IBK Helsingborg kl 12.00 hoppas ni kommer och stöttar oss då.