HERRAR DIV.3

Matcherna duggar tätt för H2!
2017-01-20 21:50

I onsdag var Åby IBK Klippan på besök i Munkahallen och i morgon beger vi oss ner till Lomma för att spela14:e omgången i herrar div 2.

Trots återbud på 2 målvakter och enbart 1 målvakt tillgänglig kom vi till matchen med den bästa och bredaste truppen vi haft under säsongen.

Vi började matchen riktigt bra och skapade mängder av chanser i första perioden men lyckades inte göra mer än ett mål på alla dessa chanser. Vi pratade i pausen om att ha tålamod och fortsätta skjuta. Detta ger resultat i andra perioden då vi under de första 10 minuterna gör hela 5 mål. Åby väljer att ta en time out för att få stopp på blödningen . Lite senare i perioden får de möjlighet att spela med en man mer vilket de utnyttjar på ett föredömligt sätt. Vi hinner dock göra 7-1 innan signalen för andra perioden lyder.

Till tredje pratar vi om att inte ge dem möjlighet att komma in i matchen igen utan fortsätta spela vårt spel. Vi spelar dock ibland lite för svårt istället för att göra det enkla, men publiken måste gillat det. Vi vinner även tredje perioden med 6-1 och matchen totalt med 13-2. Säsongens största seger är ett faktum.

Tack vara denna seger tar vi oss förbi kvalstrecket för att hålla oss kvar i serien. I morgon är det dock viktigt att vi lagt denna match bakom oss och kommer upp i samma standard igen för att kunna rubba 5:an i tabellen Lomma FCH. En förlust här kan mycket väl innebära att vi är tillbaka på kvalplats. Det är oerhört tajt runt strecket och kommer säkert vara så under hela säsongen så alla poäng är otroligt viktiga i detta race.

Lomma är nykomling i serien och har varit en stor överraskning för många lag. I matchen i Munkahallen vann Lomma med 8-3 efter att vi inte alls var med i starten av matchen. Vi låg under med 0-3 efter bara 9 minuters spel. Vi kom tyvärr inte ifatt dem   utan de vann matchen rättvist. Deras disciplinerade spel har gjort att de tagit många skalper än så länge under säsongen. Det gäller att imorgon inte gå i den fällan utan spela disciplinerat och vinna duellerna.

Har man inte möjlighet att ta sig till Lomma kan man följa matchen på följande länk: