HERRAR DIV.3

Referat Emmaljunga-Munka Akademi!
2017-09-14 21:15

Inför denna matchen var den stora snackisen att Andreas Tellan Thelin skulle göra sin första match i H2. Pest eller kolera, flipp eller flopp? Återstår att se

8 minuter in i den första perioden presenterar han sig genom att stänka in 0-1 med sitt patenterade ”golf backhandslag” där målvakten sitter chanslös.

Efter denna öppningen fortsätter vi ösa på och gör en stark förstaperiod.

2-0 följer av Ludde Lindström som tar in bollen snyggt i hooken och placerar skottet i bortre gaveln.

13sekunder senare kommer 3-0 från Johnssons klubba med kanske det hårdaste dragskottet i hans karriär.

Innan periodens slut så hinner Emmaljunga med att göra sitt första mål för matchen då vi tappar markering i slottet.

Andra perioden slutar 0-0 och finns inte så mycket att säga förutom att matchen står och väger, vi gör en mycket sämre period samtidigt som Emmaljunga ligger på är hungrigare än oss.

Inför tredje perioden rör vi om i femmorna och kommer ut med helt ny energi och utökar ledningen efter ett snyggt anfallsspel där Ludde avslutar med en såkallad felträff upp i nättaket.

Sista 10minuterna av perioden blir det inte mycket 5mot5 spel utan vi drabbas av 2 utvisningar där vi släpper in 2-4 målet i ett av dem.

Men närmre än så kommer ej Emmaljunga och slutresultatet skriv till 2-4 och kändes som en dag på jobbet för oss.

Dagens prestationer:

¤¤¤ Phille Honken Holmqvist var matchens underhållare och dominerade stora delar av matchen.

¤¤ Andreas Thelin som gör mål i sin premiärmatch och kommer tillföra mycket i detta laget

¤ Ludde, Johnsson och Mackan kedjan som i tredjeperioden trycker ned Emmaljunga med bra anfallsspel.

Det är nu bara två veckor kvar till premiären hemma mot Malmö. Vill man se oss spela i helgen är man hjärtligt välkommen till Munkahallen på söndag kl 14.00 då vi träningsspelar mot Vinberg hemma.