HERRAR DIV.3

Komfortabel seger för akademin!
2017-09-24 20:07
H2 hade i sista gruppspelsmatchen i Skånemästerskapet allt i egna händer. Vinst mot div 4 gänget Oxie och gruppsegern skulle vara i hamn. Vi hade ett helt gäng återbud till denna match men motståndarna hade de ännu tuffare och kom till spel med enbart 8 spelare.

Denna match blev aldrig riktigt någon match utan vi tog som väntat tag i taktpinnen direkt och gjorde precis vad vi pratat om inför matchen. Nämligen att hålla uppe tempot i passningarna och inte spela för omständligt. 1.an kommer efter 2,5 minuts spel genom att Johnsson serverar Tellan öppen kasse. Där efter rullar vi bara på och efter 20 minuter spel står det 4-0 på tavlan.

Oxie spelar extremt defensivt och i pausen pratar vi om att vi måste skjuta mer från backposition och utnyttja de få lägen som ges till spelvändningar. Andra perioden har en dipp i början där spelet böljar en del och vi tar inte tag i taktpinne på samma sätt som i första. När vi väl gör de trillar målen in och vi vinner perioden med 6-0. Totalt 10-0 efter två spelade perioden.

Inför tredje pratar vi om att de är viktigare att hålla nollan än att göra massa mål. Detta lyckas vi med samtidigt som vi gör 7 baljor framåt, gruppsegern är ett faktum. Roligt för Robin att få hålla nollan och riktigt härligt att få göra 17 mål.

Som gruppsegrare slipper vi spela 16-delsfinal. Utan när de blir dags för 8-delsfinal kommer troligen Hjärnarp komma på besök till Munkahallen. Hjärnarp som slagit div 2 laget VV-84 i sin grupp. En riktigt rolig match om så blir fallet.

Vi får dock vänta med denna match i någon månad utan nu är fokus på att göra en bra start på div 2. Premiär har vi nästa söndag den 1 oktober kl 16.00. Förra årets femma Malmö FBC ungdom kommer då på besök. Hoppas vi ses då!