HERRAR DIV.3

Fjärde raka för Akademin!
2017-10-17 20:34
H2 åkte i fredags till Helsingborg för att spela sin fjärde match i division 2. På pappret skulle Munka vara ett bättre lag sett till 3 vinster mot Helsingborgs 3 förluster, men då vi mött dem även förra säsongen var vi medvetna om att Helsingborg alltid stället upp med unga hungriga killar som utvecklas hela tiden och som förra året spelade jämnt med oss. Vi hade även matchen mot Partilles ungtuppar som lyckades besegra oss trots att de kanske egentligen var ett sämre lag. Därför var det ett heltaggat lag som kom till matchstart. Saknades gjorde Markus Karlsson, Marcus Johnsson och Linus Nilsson samt att stiffe fortfarande satt bredvid pga sin fotskada. På pluskontot fick vi härligt nog se Joel Uhrberg begå säsongsdebut efter att ha anslutit sent inpå säsongen. Joel spelade senast i H4

Första perioden är tyvärr årets sämsta period. Vi går ut och gör allt vi pratat om att vi inte skulle göra. Vi sliter inte för varandra, vi täcker inte skott, vi tappar bollar i onödiga och farliga lägen, vi kontrollerar inte spelet och vi slarvar i passningsspelet. Trots detta lyckas vi vinna perioden efter följande händelser. 0-1 i första bytet genom ett vasst kombinationsspel av förstafemman där Möller avslutade med årets mes lagom hårda skott på Philles diagonalpass. Smakstarten kvitterades efter ett långskott som tyvärr gick både tunnel på Ölme och Robin i målet, turligt men inte alls oförtjänt till Helsingborg som flera gånger testade oss med långbollar, vassa kontringar och farliga instick då de fick till den böljande matchbild de ville ha. 1-2 av gustav följdes upp av 2-2 i en kontring av Helsingborg varpå Gurra återigen, denna gången i PP, gav munka ledningen innan paus.

Periodresultat 2-3

Vi pratat mycket i pausen om att börja kontrollera spelet, spela enklare och Danne och Fredde börjar coacha mer aktivt på bänken. Detta leder till en betydligt bättre period där vi får längre anfall, hittar fler lösningar i uppspelet och avslutar mer. Helsingborg härdar dock till en början ut anstormingen och efter att ha löst ett boxplayspel kontrar de in kvitteringen bakom Franke som ställt sig mellan stolparna sen Robin bytt ut sig själv i pausen. Det var dock den enda missräkningen i period 2 där vi sedan får lön för mödan i form av 3 mål. 3-4 är ett lågt långskott signerat Olle Schulz. 3-5 pillar Ludde Lindström in och 3-6 är ännu ett backaskott, denna gången av Max.

Den tredje perioden blir tyvärr väldigt hackig och svårspelad för oss då vi ryker på utvisningar mest hela tiden. Sammanlagt har vi 4 utvisningar under perioden och kan väl ta med oss att vi ska vara lite smartare i vissa situationer, inte gå på motståndarnas knep för att reta upp oss (Jesper Lindén tog en 2+10 för snack) och att vi är jäkligt stabila i en box som vi fortfarande är i inlärningsfas i. Helsingborg skapar tre fyra riktigt bra chanser i tredje perioden men Franke sitter rätt eller kastar sig som stålmannen rätt och håller nollan i perioden. VI tar även med oss Loffes mål där han efter att ha dödat ett sex mot fyra spel vräker sig förbi på kanten och slänger in bollen i tom bur. Skön punktering av en halvdan match.

Vi tar med oss att trots att vi inte spelar i närheten så bra som vi kan så klarar vi ändå av att vinna relativt ohotade. Vi gör mål i alla perioder, och levererar ännu en gång i Box/PP.

Matchens Lirare: Gustav Ljunggren. Klev fram med mål när vi behövde det i första perioden och fick motta vår nya vackra hjälm för sin insats.

Matchens lagspelare: Robin Nilsson som själv kände att han inte var på topp och därför gav Franke chansen, STORT.

Matchens snyggaste. Frankes makalösa räddning i tredje perioden får stå åt sidan för finessen och enkelheten i hur Andreas Möller i boxplayet liksom smyger emellan två pressande motståndare som trycker ut honom mot sargen genom att helt enkelt vända sig om och således ger sig själv ett friläge mot målvakten. LÄCKERT!

Härnäst väntar match mot Palmstaden hemma på söndag kl 16.00. Mer om den matchen kommer snart. Kan dock tipsa er om att boka in datumet och se till att komma till hallen för det är två lag som redan ligger i toppen av tabellen och som troligen sluta där som kommer till drabbning.