HERRAR DIV.3

Akademin segrare i toppmötet
2017-10-25 10:02

I söndags gästades Munkahallen och H2 av topptippade Palmstaden som inför säsongen var en av de största favoriterna att vinna division 2 och därmed göra sin sejour i division två en säsong kort. Ett återtåg till division 1 är och ska vara målsättningen för trelleborgarna som hämtat in många duktiga spelare bland annat från Höllviken och Gårdarike. H2, om man ska prata förutsättningar, kom å sin sida med 4 raka segrar och tre poängs försprång mot Palmstaden som tidigare åkt på en plump i serien. Det skulle visa sig att denna 3 poängs försprång skulle växa till det dubbla när matchen var färdigspelad.

Normal 0 21 false false false SV JA X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:Arial; color:black; mso-ansi-language:#001D;}

Period 1

Palmstaden öppnade annars vassast med ett hårt dragskott i bortre bakom Robin. 0-1 efter 6 minuter blankt var väl inte den start vi hoppats på, men samtidigt visste vi att det vore för mycket att hoppas på att hålla nollan mot ett så skottstarkt och bra lag som Palmstaden. Därför var det bara att lyfta huvudena och, göra det vi blivit bäst på, kriga och jobba hårt. När vi gör det och på tre femmor tröttar ut motståndarna kan också våra spetsspelare få det utrymme de behöver. 1-1 kom genom en kanon från Olle “snipern” Schulz efter 14 minuter. 2-1 av Ludde följdes upp av 3-1 från Mackans klubba. Sista som händer i perioden är att Palmstaden får straff när Möller låser en motspelares klubba och förhindrar mål. Robin är dock bra med och plockar straffen.

Periodresultat 3-1,

Period 2

På straffen i första perioden följde ju tyvärr ett numerärt överläge för bortalaget som fortsatte in i andra perioden och efter lite skakigt boxplayspel lyckas bortalaget pricka in sitt andra mål för dagen i första krysset. 2 minuter senare får vi dock chans att bevisa att vi är bättre än Palmstaden även på straffar då de tar bort vår målchans och Jesper “Snabbast i össjö” Linden steppar fram. Enkelt, inga krumelurer och framförallt inga nerver, 4-2. Palmstaden gör sen 4-3 i ännu ett PP varpå Loffe tar tillbaka initiativet med ett handledskott till 5-3. 17:51 sker matchens mest avgörande situation.

Fram tills detta har Palmstaden trots spelmässigt underläge och få chanser ändå lyckats hålla jämna steg med oss målmässigt. Vad som händer är att bortalagets forward helt sonika sparkar till Marcus “Hollywood” Johnssons ben då han avancerar i planen. En mycket ful smäll, tyvärr inte var den sista de utdelade i matchen, som renderade i 5 minuters utvisning varpå spelaren protesterade och domaren utdelade ännu en 2:a. 7 minuters powerplay väntade alltså. PP börjar bra men får inte riktigt in bollen tills Max får nog och bombar in 6-3 till munka med halvminuten kvar av perioden.

Periodresultat 3-2

Period 3

I pausen får PP tid på sig att rita lite varianter och efter ett tag får vår stabile målskytt Gurra bollen och smaskar in 7-3. Därmed hade vi gett oss själva ett ypperligt utgångsläge inför resterande del av matchen och även palmstaden tycktes förstå detta. När deras 7-4 reducering efter 6 minuter svarades upp av 8-4 och 9-4 via Gurra respektive Ludde så ger de lite upp matchen och börjar ägna sig åt fula tacklingar mer än att spela innebandy. Flera gånger går de efter Johnssons knä med bentacklingar och när han till sist inte lyckas undvika fler så får de också utvisningar vilket vi snabbt svarar upp me 10-4 på via Mackan Karlsson. Den som får stå för sista målet i matchen är nog han som ville ha det allra mest på planen, Munkas trotjänare och evigt unga Niklas Nordén som gjort en mycket uppskattad och viktig comeback i den blåa tröjan paralellt med sitt tränarjobb i SSL-laget växjö vipers. 11-4 och slut på matchen.

Matchens Lirare: Marcus “Hollywood” Johnsson som med sitt slit lyckades skapa mycket oreda hos motståndarna och faktiskt på egen hand fixade 11 utvisningsminuter på Palmstaden. Hans nya, men mycket vackra, smeknamn myntade en besviken Palmstaden-spelare som ansåg att Johnsson borde byta karriär.

Matchens kanon. Vidskepliga brukar säga att det aldrig är ett bra tecken att skjuta för bra på uppvärmningen. Kanske gäller det omvända också för efter en risig uppvärmning gick Olle Schulz in och drämde till säsongens hårdaste dragskott ribba in när det behövdes som bäst.

Matchens gladaste: Måste ändå vara Nipp varje gång han fick (läs tog) chansen att gå in i ett PP eller på en tekning så fort den fanns. En kille som bidrar med långt mycket mer än sitt stabila spel via goda taktiska tankar, mängder av rutin och en jäkligt härlig spelglädje. Ett fantastiskt tillskott som vi är glada att ha med när han kan.

Matchens tråkigaste: Palmstadens avsaknad av fairplay och respekt för motspelares hälsa. Flera bentacklingar tydligt avsedda för Johnssons skadade knä, trots att han bär knäskydd många tjuvsmällar och tjafs efter matchen. Känslor och tufft spel uppskattar jag men det här hör inte hemma i innebandy. Tycker de förtjänar en rejäl känga och hoppas på att det var en engångsföreteelse.

På torsdag väntar VV84 i bjuvs lilla lilla idrottshall. Alltid en av de svåraste bortamatcherna under säsongen. Vi laddar upp som vanligt och en text inför den matchen ser ni här på hemsidan inom kort.