2017-11-02 08:44
Det var en 15+2 man stark trupp som begav sig till Bjuv, och kanske hela det skånska seriesystemets sämsta hall, för match. För er som inte varit Brogårdaskolans idrottshall så är det en liten byggnad med minsta möliga planmått, materialrum med plintar som avbytarbås och ett halkigt golv. Trots hallen så har Bjuv länge varit värdstad för det stabila innebandylaget VV84 som så sent som för 2 säsonger sen kvalade till division 1 där man förlorade knappt mot Träslövsläge förstärkt av bl.a. ssl-räven Kimo Eskelinen. VV84 har denna säsongen tyvärr tappat ett par profiler som tvillingarna Andersson och de inledande resultaten har blivit därefter.

Trots detta var det med en viss oro i kroppen som vi gick ut till match, för på hemmaplan hade VV84 fortfarande bjudit upp till bra mostånd mot alla lag och även tagit 3 poäng mot FBC Engelholm.

Period 1

Vår oro skulle dock visa sig vara rätt så obefogat det visade sig att motståndet bestod av ett väldigt slätstruket hemmalag utan spelidé eller spetsspelare. 2 minuter in i matchen får vi powerplay efter ett slag och det tar ungefär en halv minut för vårt allt mer effektiva PP-formation att göra 0-1 via Hollywood Johnsson. VV krigar på så gott de kan och får iväg ett par slumpskott på mål när vi inte är tillräckligt aggressiva men då står Franke i vägen. På andra sidan planen storspelar bjuvs målvakt och håller oss stången med fantomräddningar som avlöste varandra. Efter 13 minuters spel och ett avklarat Boxplay för munkas del orkar dock inte Bjuvsborna längre och inom 5 minuter har Munka gjort 4 mål till och dragit ifrån till 0-5. Extra roligt är att vår debutant för dagen, Rasmus Samuelsson, som gick in och ersatte Jesper Lindén på högerforwarden direkt levererade ett mål på frislag. Ett dragskott som satt där det skulle!

Overall en rätt bra period där vi dominerar totalt och faktiskt kunde ha lett med ännu fler mål.

Målskyttar: Mackan 2, Johnsson 1, Gurra 1 och Rasmus 1.

Period 2

I andra perioden går vi ner oss betydligt spelmässigt och tappar tempo. VI klarar inte riktigt av att hålla fokus som vi ska och faller in i slöheten och Hawaii-spelet som VV försöker få till. Trots detta lyckas vi ändå göra ytterligare fem mål där både “Mackan” och “Hollywood” får fullborda de hattricks de påbörjade i första perioden och där vårt PP gör ytterligare ett mål. I övrigt är det väldigt lite att säga om perioden som trots periodresultatet 0-5 får ses som en av de sämre vi gjort i år.

Målskyttar: Johnsson 2, Mackan 2, Max 1

Period 3

Trots en mindre avhyvling i paus och tryck på punkten att hålla nollan lyckas Bjuv återigen få till Hawaii-spelet och denna gången ger det utdelning direkt. Vår förstafemma, som annars var matchens i särklass bästa, slarvar och släpper till ett bra läge för VV som får tröstmåla in 1-10. Matchen känns lite halvt avslagen resten av tiden, men vi fortsätter att trumma på någorlunda offensivt och vår individuella kvalite gör att vi skapar bra lägen. Detta resulterar i ytterligare 4 mål för de blåa och vi lämnar Bjuv med en insats som definitivt inte visar vad vi egentligen kan prestera men ändå en 1-14 seger, 3 nya poäng och 13 plusmål på kontot.

Målskyttar: Johnsson 2, Mackan 1, Ludde 1.

Matchens Lirare: Markus Franke. Att vara målvakt är ibland den otacksammaste positionen som finns. I en sån här match blir det ännu värre. Att som Franke sitta sysslolös i perioder upp till 5 minuter åt gången utan att få ett enda vettigt anfall mot sig för att därefter få ett skott från en omarkerad spelare inifrån slottet är bland det svåraste en målvakt kan råka ut för. Trots detta klarade Franke matchen med bravur och avstyrde egentligen alla farligheter som VV skapade. Enda undantaget var ett praktiskt taget öppet mål som vi lät dem få via slarv. Tråkigt att Franke inte fick hålla nollan men får hoppas att priset som matchens lirare och ett tillskott i familjen i måndags är plåster på såren så det räcker och blir över. Grattis!!!

Matchens glada överraskning: Kul att se vårt nyförvärv Rasmus oblyga debut där han både fick synas i protokollet för mål och utvisning. Ett friskt tillskott som bidrar med konkurrens på samtliga positioner och som kommer bli nyttig för laget. När man dessutom ger billiga assistpoäng till undertecknad så är en omnämning i referatet självklar.

Matchens Trio: Ludde Lindström, Markus Karlsson och Marcus Johnsson var trion det mesta handlade om denna matchen. Med 11 av våra mål från deras klubbor och tillsammans 19 poäng (!!!!!!) på denna matchen så är de både i spel fem mot fem och i PP en stor anledning till att vi andra kan spela tryggt och avslappnat i defensiven och våga göra saker. Individuell spets som spelat ihop sig och bara blir bättre och bättre match för match!

Nu väntar en spelledig helg v44 vilket följs av en vecka med dubbla hemmamatcher där vi tar emot Hjärnarp i DM slutspelet på kvällen onsdag den 8/11 och därefter toppkonkurrenten Bjärred kvällen fredag den 10/11. Två matcher ni inte vill missa och där ert stöd kommer bli viktigt. Så boka in de datumen och ta er till hallen.