HERRAR DIV.3

Surt slut på fin vecka för H2
2018-01-16 23:27

En tuff vecka med match såväl på onsdagen som söndagen slutade med en vinst och en förlust för akademin som fortsatt ligger i toppen av division 2 skåne. Vi tar händelserna i kronologisk ordning och börjar med en pigg måndagsträning som skulle lägga grunden för resten av veckan. Tyvärr var inte alla lika pigga när det var dags för match på onsdagen och vi kom till match med en hel del spelare borta. Trots detta kunde vi mönstra 14 utespelare och rulla på 3 femmor.

Lönsboda som efter en lite hackig start på säsongen spottat upp sig rejält startade matchen starkast och gjorde mål redan i matchens andra minut. Därefter följde en underhållande tillställning där, trots att Munka dominerade spelmässigt, inget av lagen kunde rycka ifrån målmässigt. Genom 2 briljanta uppspel av Lilja som förvaltades av Ludde och Loffe vändes matchen till 2-1 och utökades sen till 3-1 via firma Mackan o Mackan. Men så istället för att göra ett ryck så släpptes Lönsboda in i matchen och reduceringen var ett faktum.

Sen följde katt och råttaleken resten av matchen där munka som mest ledde med 3 bollar. Lönsboda plockade målvakten i slutet av matchen men kom inte närmre än 9-7 och tre poäng kunde inkasseras till di blåe!

En helt okej match där vi hade lite svårt att förvalta ett spelövertag och där samtidigt Lönsboda visade upp ett rakt spel som vi måste bli bättre på att hantera. Att tuffa till oss i boxen och skjuta mer tar vi med oss från denna match.

Matchens Lirare: En otroligt starkt slitande Magnus Elofsson som dessutom gjorde det viktiga 2-1 målet som innebar att vi tog en ledning vi sen aldrig släppte.

På söndagen väntade match mot Höllviken på bortaplan. Höllviken som tillsammans med Munka inför matchen var de lag som fortfarande hade en någorlunda rimlig chans att hinna ifatt seriesuveränen Skurup som dragit ifrån rejält under första halvan. En seriesemifinal väntade alltså i Halörhallen där Munka återigen mönstrade 14 spelare.

Matchen skulle likt onsdagen bli en svängig och jämn historia. Här var det dock Munka som började matchen rappast och Lindén smällde i sitt första byte in dagens första mål för Akademin. Att två spelande lag möttes syntes och det bjöds på riktigt högklassig innebandy. Fina spelkombinationer och läckra skott skapade många målchanser åt bägge håll men det var Höllviken som lyckades gå segrande ur första perioden efter att ha prickat in 2 otagbara skott. Vi var dock spelmässigt väldigt nöjda och kände att detta var vår dag och gick ut med gott mod inför andra perioden.

I den andra perioden fortsatte det vackra spelet och det rasslade rejält i målen i andra perioden. Först lyckades Munka genom Gurra, Loffe och Mackan Karlsson vända helt på steken på bara tre minuter och ge oss en tvåmålsledning. Därefter både reducerade och kvitterade Höllviken, mycket på grund av slarvigt försvarsspel hos oss där vi tummade lite på detaljerna. Det har man inte råd med när man möter skickliga spelare som de vassaste i Höllviken. Dessa visade varför de fått chanser i SSL-laget och straffade oss rejält. Innan perioden var över lyckades vi dock ta ledningen igen bara för att direkt bli av med den igen. 5-5 och en nervkittlande slutperiod att vänta.

I den sista perioden gick Munka upp i tvåmålsledning efter ett mål av Ludvig Lindström och ett riktigt läckert skott av dagens tvåmålsskytt Magnus Elofsson. Denna lyckas vi också hålla fram till 4 minuter återstår av matchen. Fram tills denna punkt har vi gjort vår bästa match för hela säsongen, trots ett antal tongivande spelare borta, och ska bara spela av matchen. Då händer allt som inte får hända på en gång. Erik Lilja går sönder och vi tvingas ändra om i formationerna. Höllviken kvitterar till 6-7, vi tar en onödig 2 minuters utvisning och Höllviken får en gyllene chans att kvittera. Spelare som Höllvikens bästa sumpar väldigt sällan en sån chans och mycket riktigt levererar de snabbt även kvittering. Därefter följer ett par minuter av hårt böljande spel där det mesta tyder på en förlängning. Ett bolltapp på mittplan och en fin spelvändning leder till att Höllviken kan ta spela fram sig till ett bra skottläge. Bollen skjuts i stolpe och mirakulöst nog rullar den in i den andra stolpen och ut. Då kommer nästa käftsmäll, domaren menar att bollen har varit över mållinjen och blåser mål för Höllviken trots vilda Munkaprotester. Trots ett hårt slit och plockad målvakt lyckas vi inte kvittera och tappar därför 3 fruktansvärt sura poäng som vi verkligen förtjänade.

Det känns oerhört surt att gå ifrån den match som vi spelat bäst i under hela säsongen utan en enda poäng att visa upp. Tyvärr blev några defensiva misstag och Höllvikens spetsspelare avgörande i den här matchen. Vi får gå ifrån matchen med lärdomen att en innebandymatch aldrig är slut förrän samtliga 60 minuter är spelade.

Tyvärr räcker vi inte hela vägen denna gången men vi tar med oss många spelmässiga pusselbitar som föll på plats, ett jäkla slit, och ett bra fokus. För att inte råka ut för fler liknande poängtapp behöver vi vara ännu mer noggranna och vi får inte förlora i PP/BP som vi gör i denna matchen, de målen är ofta helt avgörande i tighta matcher som denna.

Matchens Lirare: Delas ju egentligen inte ut i förlustmatcher och tur är väl det, för den borde stanna hos Magnus Elofsson som tillsammans med övriga i tredjefemman var vassast av alla och verkligen visar vilken kvalitet och bredd som finns i truppen.

Veckans mest imponerande: Vår tränare Daniel “Dynan” Andersson, som inför säsongen fick kasta in handduken som spelare på grund av en krånglande ryggskada har i veckans matcher ryckt in och gjort comeback på planen. Där har han varit ett föredöme med riktigt hårt slit både offensivt och defensivt samt bjudit på några av sina patenterade snurrfinter. Rena rama godiset för publiken!

På fredag väntar nästa match där vi ställs mot unga Helsingborg som gjorde en fantastisk upphämtning där man låg under med 3-9 sju minuter in i tredje perioden men gick ifrån matchen med 10-9 seger och 2 poäng.  En bra chans att hoppa på vinnartåget igen för Munka.