HERRAR DIV.3

Tufft för akademin i seriefinalen.
2018-03-06 16:13
H2 åkte i lördags ner till Skurup med mål att skapa spänning i toppen av tabellen. Skurup låg inför matchen 7 poäng före oss, så vi var tvingade att vinna för att ha en realistisk chans att ta hem serien.

Vi började matchen väldigt bra och efter 7 minuters spel tar vi även ledningen i matchen. Vi drar sedan på oss en väldigt tveksam utvisning som de utnyttjar på ett föredömligt sätt. Direkt efter slarvar vi med bollen och de utnyttjar detta och tar ledningen i matchen. Perioden slutar 2-1. Vi pratar i pausen om att vi har bra koll på dem i vårt försvar och att vi faktiskt skapar fler chanser än dem under första 20 minuterna.

I andra får vi tyvärr spela med en man mindre igen och då är det precis som förra gången deras point Gullberg som tar initiativ och trycker in 3-1. Vi drar sedan på oss ett i mina ögon väldigt tveksamt frislag som de utnyttjar på bästa möjliga sätt. Vi får sedan 2 powerplay där vi skapar mängder med chanser men vi är inte lika effektiva som Skurup i denna spelform och får inte in bollen.

Inför tredje märker man att man börjar känna en frustration bland spelare efter att fått ett par domslut emot sig och att vi inte får in bollen trots en mängd chanser. Vi har tidigare gått ner på folk och börjar i tredje perioden på två linor för att försöka få upp intensiteten. Efter 10 minuter av tredje gör de 5-1 och vi väljer att ta en time out. Tyvärr slog inte denna väl ut. Luften går tyvärr ur oss där och vi säckar ihop totalt och släpper in ytterligare 4 mål innan matchen är slut och Skurup står som seriesegrare med ett säkrat avancemang till div 1.

För vår del gäller det att nu glömma denna match och börja fokusera på ett härligt derby som stundar i Munkahallen på fredag kl 20.00. Både vi och Engelholm slåss om platserna 2-5 bakom Skurup med två omgångar kvar. Hoppas ni kommer och stöttar oss i vår sista seriematch på hemmaplan för säsongen.