HERRAR DIV.3

En knipen poäng mot serieledarna
2018-10-28 21:18
I tisdags begav vi oss öster ut för att ta oss an serieledarna Willands. Vi fick en väldigt bra start på matchen och gör 0-1 efter bara 1 minuts spel. Vi har problem med deras farliga instick annars har vi ganska bra koll på dem i försvarszon. Båda lagen får även möjlighet att spela med 1 man mer utan resultat från något av hållen i första perioden. Vi fortsätter i pausen att prata om hur vi ska lösa försvaret när de kommer bakom vårt mål.

I andra perioden tar Tellan bollen på bröstet och domarna blåser för hands. Willands utnyttjar denna möjligheten att spela med en man mer. Vi gör sen ett mål var innan domaren blåser för ytterligare en utvisning när Danne tyvärr drar upp sin baksida igen och hoppar över sargen men klubban flyger tillbaka i på plan och vi blir avblåsta för för många spelare på plan. Vi får ändra lite i linorna och tappar vårt spel och får försvara stora delar av perioden. Willands vinner perioden med 4-1 och leder efter 40 spelade minuter med 4-2.

Inför matchen pratade vi mycket om att spela ett rakare och enklare spel. Detta gjorde vi verkligen inte andra perioden vid de tillfällen vi fick möjlighet att spela i anfallszon. Willands fortsättare att vara de förande laget även i tredje perioden. Efter 10 minuters spel får de även utdelning. Vi väljer att ta time-out och börja spela ett offensivare försvarsspel för att försöka vinna bollen tidigare uppe i banan. Det ger ingen större effekt men när Gurra sen gör sitt andra mål i matchen med 5 minuter kvar börjar vi få vittring. Vi väljer under de 4 sista minuterna att plocka målvakten med ena lina i anfallszon. Detta ger utdelning 2 gånger om. Med 1 minut kvar står det 5-5 på klockan. Denna ställning håller sig matchen ut trots lägen åt båda håll.

Inför förlängningen pratar vi om att vi går för bonuspoänget och kommer fortsätta att plocka målvakten. Vi skapar 2 väldigt vassa chanser men lyckas tyvärr inte vinna matchen utan Willands sätter istället bollen i tom kasse och bonuspoänget går till Willands.

När man ser tillbaka på matchen och hur den tog form ska vi vara nöjda med att få ett poäng med oss hem.

Nästa utmaning för oss är en åttondelsfinal i skånemästerskapet mot Åstorps på hemmaplan. Mer info om denna match kommer inom snar framtid.