HERRAR DIV.3

"Bara" en poäng för Akademin!
2018-12-02 00:33
I lördags gästades H2 av nykomlingen Svedala. Vi startade matchen bra men fick tyvärr ingen utdelning i början av matchen trots ett stort bollinnehav. Vi gör dock efter 16 minuters spel två raka mål. Med 2 minuter kvar att spela av perioden drar vi på oss vår andra utvisning i matchen.

William sticker då istället upp och sätter kyligt 3-0 vid förstastolpen. Även Svedala gör mål i denna spelform. Inom loppet av 17 sekunder gör de 3 mål och ställningen efter första perioden är 3-3. Dessa 17 sekunder känns väldigt onödiga och slarviga från vår sida. Vi borde gått in med en klar ledning efter dessa 20 minuters helt okej spel, men istället står det märkligt nog 3-3 på tavlan.

I andra perioden straffar dem oss tre gånger om när vi fortsätter slarva med bollen. Vi lyckas i denna period inte heller få samma tryck i vårt anfallsspel och gör enbart 1 mål vilket sker på en tilltrasslad situation efter ett frislag.

Inför tredje perioden rör vi om i linorna för att få upp energin igen. Det känns som att vi gemensamt är beslutna om att denna match kommer vi till att vända och vinna. Vi skapar farliga målchanser i varje byte men de dröjer 5 minuter innan Olle hittar bortre nätmaskorna. Istället för kvittering kommer Svedala upp i ett anfall och gör 5-7. Ett par minuter senare sätter Eric in en retur från Gurras skott och vi har kontakt igen. Med 4 minuter kvar får Svedala sina första utvisningar i matchen och Gurra trycker äntligen in 7-7. Vi fortsätter trycka på men drar tyvärr på oss ytterligare en utvisning. Vi lyckas dock freda vårt mål och matchen går till förlängning. Den blir dock tyvärr mållös och matchen slutar 7-7.

Vad vi tar med oss från matchen är att vi har ett fint anfallsspel som kommer bli riktigt bra om vi kan bli ännu effektivare. Vi har ett stabilt försvarsspel. Dock måste vi mot Lönnsboda på fredag se till att hålla oss på bana och undvika att tappa bollen på fel ställe då vi blir otroligt straffade av detta.

På fredag är det alltså åter dags för hemmamatch. Varmt välkomna om ni vill se ett revansch och segersuget Munkalag.