HERRAR DIV.3

SEGER I DERBYT MOT FBC Engelholm
2022-11-23 18:23

Det blev en underbar seger mot FBC Engelholm i kommunderbyt. Hemmalaget började matchen absolut bäst och hade det mesta under första halvan av matchen. Lite ologiskt därför att det är MIBK som tar ledningen med 1-0 efter drygt halva första perioden. En ledning som FBC kvitterar med sekunder kvar. Resultatet alltså 1-1 efter första perioden med mersmak för hemmalaget som dock är förtvivlat ineffektiva. Bör nämnas att Oskar Lindholm även räddat en straff under perioden.

I inledningen av andra så drabbas hemmalaget av en utvisning. Under den utvisningen bombar Mika in ledningsmålet 2-1 i MIBK. Därefter är det MIBKs tur att sitta utvisade. Fösta klarar man av på ett bra sätt men i andra får Oskar kapitulera och det står 2-2 på tavlan. Sista sekunden blir minst sagt dramatiskt. FBC spelar fram bollen till en friställd forward. Forwarden är först på bollen och petar den mot målet. Oskar har samtidigt gått ut med benen för att byta bollbanan. Den petade bollen tar knät och studsar snett ut förbi Oskar och ligger fri. Forwarden faller sedan över Oskars utsträckta ben i samma sekund som perioden tar slut. I detta läge väljer en av domarna att döma straff OCH 2+2 för våldsamt spel. Ett beslut som många (ALLA) ifrågasätter både då och nu. Ett extremt orimligt straff för att rädda en boll. Utvisning alternativt utvisning 2 min hade kunnat gå att köpa. Oskar hamnar alltså på utvisningsbänken tillsammans med en av våra spelare. En iskall Mackan går in och kniper straffen. 2-2 efter två perioder men en riktigt tuff uppgift med två powerplay på rad.

Tredje perioden inleds alltså i numerärt underläge. 1.44 in så gör Engelholm mål. 3-2 och fortfarande 2 minuter kvar i överläge efter den magiska bedömningen. MIBK sliter på men får vika ner sig direkt efter att man blivit fulltaligt. 4-2 och verkligen tungt för MIBK som definitivt inte hade gett upp det här. Anders agerar i båset och går ner på två formationer. Något som hemmalaget mönstrat matchen igenom. ”Sebbe” Heinegren tar saken i egna händer, visar vägen och sätter dit 4-3 bara minuten senare. Ett viktigt mål och ett mål som förändrar matchen. FBC känns trötta, faller tillbaka i sin ledning och MIBK tar nu över allt mer. Niklas sätter dit 4-4 och nu är MIBK på jakt efter mer. Logiskt får man också möjligheten i numerärt överläge efter en utvisning på FBC spelare. Ett läge som man inte lyckas förvalta men får utdelning strax efter. Mika lossar stora bössan från mitten och bollen hittar in bakom målvakten. Engelholm tar time out och väljer strax efter att spela med sex spelare. MIBK avgör definitivt tillställningen med 6-4 i öppet mål, två sekunder kvar.

Underbar seger i en match där små marginaler avgör. Engelholm bättre i två perioder men en grym moral och bäst när det gäller avgör för MIBK. Storebrors yngre bror är inte längre yngst i kommunen. H3 fortsätter vara obesegrade i seriespelet och nu väntar nytt toppmöte mot Burlöv på lördag.

MIBK v.s Burlöv Munkahallen lördagen den 26:e November kl 15.00

Säsongen över2023-04-14 12:00
Sista matchen!2023-04-09 13:20
Redo för KVAL! 2023-03-21 22:00
Seger gav seriefinal2023-03-11 21:30
GAMEDAY: MIBK v.s VV842023-03-10 11:30
Oavgjort mot kvalrival2023-02-21 12:15
DERBY i Munkahallen2023-02-10 13:07