HERRAR JAS

Viktiga poäng mot "Läjet"
2021-11-06 18:45

Det blev som väntat en tuff match när Träslövsläge gästade Munkahallen på lördagen. MIBK som var i behov av poäng efter de inledande omgångarna inledde också på bästa sätt. Direkt på teckning sätter Jacob Pålsson 1-0 lågt på en överraskad målvakt. Jacke som tidigare i veckan gjort debut i föreningen div 1 lag visade omgående varför. Jacke som tagit plasen som HF i sällskap med Albert och Lukas W då Tebus saknades.

Efter att hemmalaget klarat av ett boxplay var var det sedan dags för 2-0. En het Simon Andreasson sätter dit bollen. Kort efter är det åter dags för Jacke som utökar till 3-0. En kanonstart helt enkelt. Träslövsläge kämpar dock sig tillbaka och kan reducera till 3-1 innan det är dags för vila. MIBK rullar för dagen på tre formationer där Gustav Andersson hittat ner på backplats efter fina insatser i HJ18. Serneholts skor hade uppenbart gjort sitt och när sulan lossnade på 45:orna så var det färdigspelat där. Jacob Henriksson steg in och tog den platsen för att hålla tre femmor igång. Något som visade sig värdefullt mot slutet.

I inledningen av andra så drabbas MIBK av en realtivt petig utvisning. Den drabbar desssutom fel spelare vilket alltid känns lite märkligt. Kort därefter så drar man på sig en ny utvisning. Den här gången mer klar och på "rätt" spelare. Men spel 5 mot 3 kändes ganska tufft sammantaget. I spelformen är gästerna kliniska och gör omgående 3-2. Spelet böljar fram och tillbaka där hemmalaget har lite mert chanser men gästerna kanske de bästa. Efter drygt 12 min så sätter dock Melvin Levin dit 4-2 och det känns för stunder bra igen. Chanserna fortsätter avlösa varandra i en tempofylld match. Med 30 sekunder kvar till pausen bryter gästerna ett uppspel och får ny frisk luft inför tredje. 4-3 på tavlan när det ljuder för vila.

Vilan känns obefintlig och det är tur att tränaren kan prata snabbt. 5 minuter paus i en serie som ska utveckla spelare känns lite fattigt. Men gissar att hallbristen i de mellersta delarna av landet ligger bakom den magiska idén. Vi hinner dock bygga om lite i formationerna, lyfta ett par punkter att förbättre innan vi ska stå redo på planen igen.

I andra bytet hänger Simon upp sitt andra mål för dagen. Detta efter att han lämnat sin centerpoition och bildat forwardspar med Sebbe Heinegren. Avslutet är snabbt och lågt vilket gör det omöjligt för en duktig bortamålvakt. Sju minuter senare fullbordar Simon sitt hattrick genom att sätta dit 6-3. Assisterad av Liam Ahlin som därmed gör sin tredje assist för dagen. 11.10 reducerar gästerna på nytt via ett skott från mitten. Med två minuter kvar tänker de flesta att matchen avgörs när Sebbe sätter dit 7-4, ny assist av Liam. 8-4 sätter sedan Calle enkelt och kyligt på straff efter en hög klubba som nekade Jacke sitt tredje mål. Nu är det bara minuten kvar på matchen och allt känns klart. Gästerna gör dock 8-5 och 8-6 vilket ger viss nerv. Timeout för att hitta rätt folk att stänga matchen. Det gör också Jacke med sitt tredje mål 9-6 och andra HATTRICKET för dagen (Simon tidigare)! Seger och viktiga tre poäng för MIBK i en väl genomförd match.

Onödigt tjafsigt på slutet efter lite gruff i samband med en avblåsning och även på slutsignal. Simon får pris som bästa spelare och nu är vi tillbaka! Fyra inspelade poäng på lika många matcher gör att vi har häng på frärdeplatsen! Där ligger just nu gästerna Träslävsläge på sju poäng på fem spelade matcher. Men det är långt kvar på säsongen och mycket kan fortsatt hända1

Nu tittar vi fram emot veckan som kommer. JAS spelar ny match redan på onsdag då man gäster IBK Lund. Matchstart 20.00 i Lerbäckshallen.

TEAM CHALLENGE 23/24 2023-04-04 17:00
Förlust mot Warberg2023-03-15 10:22
Seger i sista matchen2023-02-21 10:39
INFÖR GENARP2023-02-14 12:00
Inför Träslövsläge2023-02-02 10:15
Inför Warberg IBF2023-01-28 10:00
Tillfällig serieledning2023-01-25 09:56
Tre viktiga poäng!2023-01-18 11:03