HERRAR JAS

Tre viktiga poäng!
2023-01-18 11:03

Efter förlust 2-6 hemma mot FCH senast så var det ett revanschsuget Munka-Ljungby som intog Arena B. MIBK som visat fin form på senare tid och för första gången hade tillgång till samtliga spelare. Det blev också till slut VI som tog hem segern med 6-3. Även om hemmalaget bjöd upp och definitivt inte saknade chanser. Nu återstår fyra matcher av årets JAS-serie. Närmast väntar IBK Landskrona nu på söndag kl 18.30 i Munkahallen!

MIBK inledde målproduktionen och kunde gå fram till 2-0 ledning efter första perioden. Hemmalaget hade en boll inne men skottet var för hårt så det godkändes inte. Så ledning efter första trotts att det inte stämde helt spelmässigt. Andra perioden slutar helt lika 1-1 och inför tredje var ledningen således 3-1. Känslan är att vi har kontroll på händelserna men att FCH skapar chanser för att kunna hota. Därför är det extra skönt att 4-1 trillar in redan efter 16 sekunder i tredje. Ett klassiskt skitmål som hittar in bakom FCH-målvakten. Hemmalaget reducerar ett par gånger men är aldrig riktigt nära utan MIBK tar sin tredje raka seger efter två snabba mål i mitten av perioden. Därmed befäster man sin andraplacering i tabellen. Nu ser vi fram emot nästa match som spelas på söndag kl 18.30 hemma mot IBK Landskrona.

Under kvällen vann Höllviken mot Malmö med 10-2. Warberg lyckades besegra Träslövsläge i ett riktigt Derby. En jämn match som slutade med hemmaseger 5-3. I en haltande tabell så leder som sagt Höllviken. Warberg tar ett litet grepp om en av slutspelsplatserna medan Träslövsläge tappar just detta grepp. IBK Lund har hittat formen och finns också med precis som IBK Genarp. Genarp som har två matcher mindre spelade än Träslövsläge men samma poäng. FCH har fortsatt chansen men en seger i nästa omgång är nog ett måste. Man möter nämligen Träslövsläge på bortaplan. Tre poäng där och man är med igen!