Vinst i andra kvalmatchen för MIBK Akademi!
2017-04-02 21:27

I fredags var det dags för tredje matchen under denna säsong mot FBC Helsingborg. Båda matcherna i serien slutade med Munkaseger. Ett revanschsuget Helsingborg börjar matchen bäst. Gurra gör dock matchens första mål. Vi slarvar dock en del i uppspelsfasen och anfallszon och vi bjuder på mängder med kontringar. Helsingborg gör sina två första mål på eller i samband med frislag. När de sedan gör 1-3 blir uppförsbacken ännu tyngre. Med en man mer och tre sekunder kvar av perioden gör vi psykologiskt 2-3 genom Ludde då Olle väljer att vrida över vårt PP föredömligt.

Inför andra pratar vi om att vi måste vara rakare och skjuta mer. Just nu är det nästan enbart backskott som letar sig fram till deras målvakt och då har vi lite för dålig trafik framför honom. Vi gör även lite små rockader i linorna och får utdelning direkt, efter 30 sekunder. Två minuter senare gör samma duo men denna gång omvänt Joel pass till Robin N 4-3. Vi har nu en bra period i matchen men tyvärr utan utdelning.  Tyvärr bjuder vi på två mål genom bolltapp. Båda gångerna ser dock Gurra till att vi behåller ledningen i matchen. Efter hans två mål och 40 minuters spel är ställningen 6-5.

Känslan är trots att en oviss tredjeperiod att vi nu har tagit över kommandot i matchen och detta ska vi inte se till att tappa.  I början av denna period hittar Ludde med en fin macka över till Danne som trycker in 7-5. När vi sen får möjlighet att spela vårt tredje PP gör Ludde sitt femte och kanske lättaste poäng i matchen genom att passa Max som skjuter en kanon ribba, in i mål och sen ut. Vaket av domarna att vara på plats och se detta. När vi sedan drar på oss vår andra utvisning visar vi åter igen vilken bra box vi har och vilket slit vi gör för varandra. Stiffe i målet gör även ett par svettiga räddningar. Helsingborg väljer med ett tremålsunderläge att ta en time-out och plocka målvakten med 2,5 minut kvar av matchen. Vi kämpar tappert för varandra men med 49 sekunder kvar reducerar dem till 8-6.  Joel punkterar sedan matchen med sitt 9-6 mål i tom kasse. Tre poäng är ett faktum.

Otroligt trevlig att se så mycket folk på läktarna hoppas ni kommer och ser en minst lika rafflande match på torsdag kl 19.30 när Örkelljunga kommer på besök. Det blir en direkt avgörande match. Vinner vi dem är kontraktet i hamn. Skönt att ha allt i egna händer.

Hoppas ni kommer och stöttar oss även på torsdag kl 19.30.