F06/07/08

Malmö borta, sjätte raka!
2021-12-09 10:40

På förhand trodde vi ledare att matchen mot Malmö skulle bli en tuff historia och det blev den. Fast det var mer saker utanför spelet som gjorde det tufft för oss.

Redan inför och under uppvärmningen så kändes vi sega. Att det inte spelades musik var felet tyckte tjejerna.

När matchen väl drog igång så tog det bara 40 sekunder innan Tella Gille gjorde mål. Inte hennes vackraste men lika mycket värt för det. Segheten höll i sig och Malmö kunde kvittera. 10:21 spelat och Amanda Viktor gör 2-1 till oss. Även det ett märkligt mål med sargstuds som letade sig fram till Amanda på bortre stolpen. 30 sek innan periodpaus kvitterar Malmö vilket känns onödigt.

Efter detta klarar vi av att växla upp en aning och kan på 4 minuter i andra halvan av period två göra tre mål. Alma Karlsson gör som vanligt och bryter in på första stolpen och sätter dit den. Filippa Johnsson öppnar målkontot för säsongen, dessutom första backmålet. Sen gör Tella Gille ett till. Här är matchen definitivt avgjord.

Period tre kontrollerar vi spelet bra och kan utöka till 6-2 via Filippa Herrström som också gör första målet för säsongen. Sen avslutar Tella GIlle som hon började med ett mål. Seger med 7-2 alltså.

Tyvärr blir det ett surt efterspel då en spelare i Malmö faller olyckligt i en närkamp med mindre än två minuter kvar. Inget fult alls utan en olycklig situation. Då Malmö har varit ganska hetsiga matchen igenom så blir detta för mycket för framförallt ledaren som istället för att lugna ner situationen eldar på den istället. Lite diskussion efter slutsignalen och vi kan lämna Malmö med tre nya poäng.

Målskyttar: Tella Gille 3, Amanda Viktor, Alma Karlsson, Filippa Johnsson samt Filippa Herrström

På söndag stundar en seriefinal mot Båstad! En som alltid mot Båstad tuff match.

Förlust mot Lund2022-11-18 14:00
Bjärred borta blev bra!2022-11-01 15:34
Seger mot Båstad!2022-10-21 11:12
Seger i premiären!2022-10-13 15:35
Två kryss2022-03-25 12:45
Seger mot Åstorp2022-03-10 15:41
Seger i Landskrona!2022-02-14 11:01