Dags att summera lite matcher!
2019-11-25 15:00
Nu har det gått några veckor och det är dags att summer några matcher i våra serier. Vi har spelat drygt en tredjedel av de båda serierna. Framåt väntar två helger med mindre matcher vilket gör gott för en lite sliten trupp. Finns även möjlighet att diskutera och träna på delar som vi behöver lyfta. Här kommer en liten summering av spelade matcher.
MIBK - Malmhaug (4-1) Pojkar C Svår
I omgången efter "bragden" i Höllviken väntade hemmamatch mot Malmaug. En på förhand tuff uppgift då Malmhaug är det bra lag som har en stark defensiv. Risken för övermod var något som vi pratade mycket om. Vi tog dock ledningen relativt tidigt och 2-0 kommer i mitten på första perioden. Även om gästerna reducera i slutet så känns det ganska bara så långt. I andra trycker vi på och skapar massor av chanser. Gästernas målvakt står för den ena räddningen efter den andra och bollen vill inte in. Malmhaug är giftiga i de omställningar som bjuds och även våra egna målvakter sätts på prov. Otroligt nog slutar perioden mållös. Tredje fortsätter på samma sätt. Lite oro börjar spridas då det bara skiljer ett mål. Men med knappt två minuter klara kommer underbara 3-1 och med 30 sekunder kvar spikar vi igen med 4-1 målet. Tre viktiga poäng och vi visar att vi även behärskar denna typ av matcher.

Helsingborg - MIBK (2-5) Pojkar B Norra
Möte med FC Helsingborg, ett lag som nog inte älskar att möta oss. Spelmässigt en ganska medioker match rakt igenom. Där vår individuella skicklighet fäller avgörande. Hemmalaget leder med 1-0 efter första perioden. I andra kan vi kvittera i boxplay innan FCH åter tar ledningen med 2-1- Dock hinner vi med en kvittering till 2-2 innan perioden är slut. I tredje växlar vi upp och skjuter in 2-3 från ett backskott, ett par minuter senare så gör vi 2-4 och matchen är avgjord. Vi hinner även med att göra 2-5 innan domare blåser och vi kastar oss vidare in i lördagen!

Åstorp - MIBK (2-3) Pojkar B Norra
En match som hade allt kan man väl konstatera. Åstorp som brukar spela tufft och aggressivt överraskade med ett ganska lugnt och kontrollerat spel. Justa närkamper och skapade en hel del chanser matchen igenom. För MIBKs del så präglades spelet av individuella prestationer där övriga på planen mer var åskådare. Det fina spel som vi varit bortskämda med vara inte där idag. Istället blev det kring in i sista minuten! Det är dock MIBK som tar ledningen ganska omgående med ett skott från mittplan. 1-0 står sig till början av andra perioden då hemmalaget kvitterar. 1-1 står sig perioden ut trots nummerärt överläge för båda lagen.
Efter en minut i tredje åker en Munkaspelare ut 5 minuter för "hakning". En minst sagt hård bedömning utifrån det perspektiv som många i hallen hade. Åstorp får dock inte låna bollen så mycket utan MIBK skapar ett par frilägen genom ett föredömligt jobb! Hemmalaget tar timeout för att korrigera sitt spel. MIBK fortsätter skapa och efter ett skott på mål så uppstår en diskusson mellan en spelare och domaren om vem som ska ha frislaget. Diskussionen leder till att spelaren tappar fattningen och tilldelas rött kort. En korret bedömning efter beteende och ännu en uppförsbacke för laget. Spel först 5 mot 3 och sedan 5 mot 4. Tilläggas bör också att man inte får ta in någon spelare vid mål. Med 10 sekunder kvar av 5 mot 3 spelet sätter Åstorp dit ledningsmålet 2-1 och det känns lite tungt. Många lag hade nog lagt sit ner och dött men vi har matchen och är redo att kriga vidare. I spel 5 mot 4 får vi frislag en bit in på Åstorps planhalva. En kort pet, båge och skott resulterar i kvitterat till 2-2. Vi blir fulltaliga, tar timeout och samlar ihop oss för en sista anstormning. Omgående spelas bollen ut på vår vänsterkant där backen flyttat på och drar iväg skottet för ledning 3-2. Klockan står på 12.10 och vi har ganska slut på bensin i detta läget. Nu SKA vi dock kriga hem dessa tre poäng. Det gör vi !

Genarp - MIBK (5-3) Pojkar C Svår
Tuff bortamatch mot ett rörligt och piggt Genarp. MIBK upplevs ganska slitna och dåligt förbereda inför matchen vilket gör att ett pigg hemmalag kan ta ledningen i powerplay. MIBK lyckas dock kvittera till 1-1 innan perioden är slut. I början av andra får vi en ny utvisning, som vi klarar men kort därefter gör Genarp både 2-1, 3-1 och 4-1 inom några minuter. MIBK kan dock reducera till 4-2 innan det är dags för paus igen. I tredje får vi läge i PP men lyckas inte. Visst nerv blir det när vi reducerar till 4-3 med fem minuter kvar. Kort därefter gör dock hemmalaget 5-3 och matchen är definitivt avgjort när vi åker på en utvisning med 30 sekunder kvar. Första förlusten mot ett piggare hemmalag.

SERIESEGER!! 2021-12-19 18:38
Mika blir huvudansvarig2021-12-16 12:36
P16 läggs ner…2021-12-08 15:04
Seger mot Eslöv!2021-12-05 20:25
Seger i Derbyt! 2021-12-04 10:10
Sällsynt DERBY! 2021-11-30 16:26
P16 vidare i USM!!!2021-11-30 11:24
Seger mot IBK Lund 2021-11-28 17:49