Tre raka segrar
2020-01-30 11:15
Det har blivit många matcher på kort tid. Kul att se att spelet har utvecklats en hel del sedan Gothia. Då det varit många matcher så har vi kunnat vara lite färre spelare och det har då varit lättare att påverka det taktiska i matcherna. Här kommer en liten sammanfattning från respektive match.

FBC Engelholm – MIBK (PB)

På förhand en tuff uppgift mot ett erkänt duktigt lag. Engelholm som dessutom hade revansch att kräva från vårt första möte. Båda lagen hade ett antal spelare borta på grund utav Skibfs spelarutveckling.  Det var Engelholm som tog ledningen redan efter två minuter. En start som vi absolut inte önskade oss. Vi tog dock över spelet mer och mer vilket gjorde att vi skapade en hel del chanser. 1-1 kommer efter 11 minuter och kort efter så fick vi PP som vi gjorde 1-2. Tilläggas bör kanske att FBC fick ett 2-0 mål felaktigt underkänt innan vår kvittering. I andra står matchen länge och väger innan en het Leo Ahl sätter två mål. Det senare i nytt PP och betydde då 1-4, ledning för MIBK.

Tredje inleds med en utvisning på vardera lag innan FBC hittar målet igen, 2-4 med fem minuter kvar att spela.  Tempot i matchen har gått ner successivt och FBC hittar ingen väg att komma närmare. Vi rullar av de sista minuterarna av matchen och tar tre fina poäng med hem till Munka Ljungby.

MIBK – Förslöv (PC Svår)

Returmatch mot Förslövs IF som tar ledningen i matchen med 1-0. Gästernas målvakt radar upp den ena räddningen efter den andra och är i vissa stunder omänsklig. Vi inleder andra perioden genom att tidigt kvittera till 1-1.  2-1 kommer direkt efter och målvakten känns äntligen mänsklig. 7 minuter in i andra perioden uppstår en situation mellan två spelare. Båda hamnar på marken och Förslövsspelaren avsluta med att trampa MIBK spelaren i huvudet. Matchstraff 2 döms ut och fem minuter i PP väntar. I detta överläge punkterar vi matchen med tre snabba mål. I början av tredje utökar vi ledning till 6-1 och matchen är definitivt avgjord. Förslöv krigar dock vidare och får också in en reducering 6-2 innan vi sätter punkt med ett mäktigt skott 14.59! Matchen slutar med seger 7-2 och vi ligger allt jämnt tvåa i serien. Revansch har vi att kräva mot Genarp och Skurup. Nästa helg väntar dock Höllviken IBK som garanterat vill visa vem som är bäst i Skåne!

VV84 – MIBK (PB)

En veckomatch mot ett storväxt VV84 som alltid är tuffa att möta i sin hemmahall. Det blev också en riktigt jobbig inledning där vi förde spelet och skapade en del lägen men det var hemmalaget som gjorde både 1-0 och 2-0 innan perioden var över. Vi bestämde oss för att ändra lite i försvarsspelet vilket gav oss resultat omgående. Vi vänder matchen till seger 10-5 och tar viktiga tre poäng i jakten på serieseger.

SERIESEGER!! 2021-12-19 18:38
Mika blir huvudansvarig2021-12-16 12:36
P16 läggs ner…2021-12-08 15:04
Seger mot Eslöv!2021-12-05 20:25
Seger i Derbyt! 2021-12-04 10:10
Sällsynt DERBY! 2021-11-30 16:26
P16 vidare i USM!!!2021-11-30 11:24
Seger mot IBK Lund 2021-11-28 17:49