DAMER DIV. 1

Efter Malmö FBC hemma
2022-09-10 10:55
Bild; floorballframedbyak

Efter att ha tagit oss in i Svenska cupens gruppspel genom den där otroliga insatsen mot Warberg på bortaplan väntade först FBC Kalmarsund i Kalmar. En på förhand mycket tuff match och vi åkte dit med en brandskattad trupp och ledarstab. Det blev förlust med 13-1 efter att hemmalaget redan efter 3.10 gjort två mål. Det fanns dock en hel del ljusglimtar att ta med sig, trots siffrorna. Vi lyckades bland annat täppa till försvaret efter första perioden vilket gav resultat.

Nog om den matchen nu!

Igår var det dags för omgång två då vi tog emot nästa SSL-lag, denna gången Malmö FBC. Precis som FBC Kalmarsund kan de mönstra ett lag med en rad landslagsspelare, kanske fr.a Ellen Rasmussen, och dessutom återfinns f.d Munkatillhörande Maja Mikaelsson och vår f.d tränare Marcus Hedlund numera i Malmö.

Att få möta och testa sina vingar mot så bra lag som FBC Kalmarsund och Malmö FBC är såklart en svår men rolig utmaning. I denna matchen ville vi gå ut på banan och våga. Våga spela innebandy, våga ta avslut, våga pressa vid läge, våga vinna närkamper. Våga!

Lite som förväntat sätter gästerna en hög press direkt och har mycket boll på offensiv planhalva de första minuterna. Vi skapar dock ett par halvfarliga målchanser efter några bra byten i början av matchen.

När klockan står på 4.00 tar Malmö ledningen efter en omställning där vi inte riktigt hänger med. Sidledspass, avslut direkt och bollen går in under en kastandes Maja ”Bigge” Birgersson, som för övrigt gör en mycket bra och stabil match.

Efter målet får vi jobba väldigt mycket utan boll. Vi står lågt, kompakt och håller Malmö utanför slottet och farliga ytor på ett relativt bra sätt.

Efter 9.01 in i perioden kvitterar vi till 1-1 genom Nellie Jemth på pass från Emmy Nilsson. Vi vänder spelet bra och när Nellie får bollen bryter hon in från högerkanten och drar ett skott i bortre krysset helt otagbart för målvakten.

Malmö återtar ledningen efter 13.29 och detta efter diagonalspel två gånger om genom vårt försvar. Otagbart för ”Bigge”. Malmöspelaren missar först avslutet men lyckas få in bollen på volley därefter. Misstänkt hög klubba?

Matchen fortsätter se likadan ut. Malmö fortsätter ha en hel del boll men vi sköter våra försvarsuppgifter bra. Detta gör att vi kan komma upp med bollen i anfall då och då. Både i farliga kontringar men även genom ett något mer etablerat spel. Vi skapar ett jätteläge för kvittering, med 15.15 på klockan, när vi får ner bollen djupt, trampar bakom mål och hittar in till en fristående spelare i slottet efter att denne lurat bort bevakande spelare. Tyvärr fick vi inte riktigt till avslutet och deras målvakt kan rädda med ett utsträckt ben.

Istället för kvittering, tänk vad skönt det hade varit, utökar istället bortalaget sin ledning till 1-3minuten senare. Ytterligare två minuter efter det står det 1-4. Detta är resultatet efter den första perioden där vi spelmässigt gör en hel del väldigt bra saker. Vi skapar en del farligheter, ett par förstaklassiga målchanser och dessutom gjort ett mål.

Andra perioden hinner pågå i 3.12 innan det står 1-5 på tavlan. Ännu ett för vår målvakt, mer eller mindre, otagbart avslut.

I denna perioden ska ”Bigge” i målet göra ett par högklassiga räddningar, utöver ett annars förtroendeingivande målvaktsspel, där första är en reflexräddning 3.29 in i perioden då hon med vänster arm, eller axel, avvärjer bollen på ett avslut avlossat mitt i slottet.

I detta skeendet av matchen börjar vi slarva något och tappa bollen på farliga ytor. 7.42 in i perioden utnyttjar motståndet detta. 1-6 kommer efter en bortslagen boll på egen planhalva när vi har den under kontroll. Det kändes lite onödigt.

9.25 skapar vi en bra målchans efter en snabb omställning efter vi löst en press på ett väldigt bra sätt. I efterdyningarna av detta skapar vi ytterligare ett halvfarligt läge. Denna gången från höga slott, dessvärre får vi inte till avslutet helt.

I mitten av perioden gör ”Bigge” nästa monsterrädding då vi tappar bollen i ena sarghörnet och den studsar in framför mål. På något sätt lyckas hon dock hålla bollen utanför nätmaskorna.

Klockan tickar fram till 12.13 och nu får ”Bigge” göra nästa räddning på ett skott utifrån.

Känslan efter två spelade perioder är att det mer eller mindre är en femma i motståndarlaget som skapar några större problem för oss, vilket protokollet ger en bra fingervisning på. I övrigt håller vi motståndet i schack på ett hyfsat bra sätt.

Spelmässigt är detta en något sämre period och försvaret känns lite ihåligare. Malmö har mer av spelet än i första. Dock förlorar vi ”bara” med 0-2 i denna perioden till skillnad från 1-4 i första.

Vi börjar den sista perioden med en ny fantastisk räddning av vår målvakt. Efter 3.35 får hon göra en snabb sidledsförflyttning efter vi tappat bollen på mittplan som därefter leder till en pass diagonalt och ett direktavslut.

Inledningen av denna perioden är bra. Tjejerna fortsätter hålla Malmö utanför boxen på ett bra sätt och det som kommer igenom stoppar ”Bigge” på ett förtroendeingivande sätt.

Med 10.40 på klockan får gästerna ett friläge. Utökad ledning till 1-7? Nej, inte den här gången då vår sista utpost återigen stoppar försöket.

Till slut kommer dock Malmös utökning och detta genom en frislagsvariant som vi tycks känna igen. Går vi på vår egen medicin? Hur som helst får Malmö en förflyttning på vår mur och avslutet går igenom. 12.05 står klockan på när detta sker.

När det återstår 6.57 av matchen fastställer vi slutresultatet till 2-7 genom Maja ”Majsan” Björklund som för dagen var kapten. Assisten kom från Julia ”Bosse” Sfaiter. Målet kommer till efter att vi vinner bollen ute vid sargen på offensiv planhalva och får in den i slottet till Majsan som trycker dit vårt andra mål för matchen.

Vi vaskar fram ytterligare en rejäl målchans efter en spelvändning innan matchen är slut. Dessvärre räddar deras målvakt med hjälmen. Ett ypperligt läge att putsa siffrorna något.

Sista perioden slutar alltså 1-1. Vi gör en väldigt stark och fin avslutning på matchen genom den sista perioden. Matchen igenom står vi upp mot ett SSL-lag som kan förväntas kriga om en slutspelsplats denna säsongen.

Maja ”Bigge” Birgersson efter matchen; ”Vi gör en väldigt bra laginsats där vi krigar oss igenom hela matchen och ställer upp för varandra i 60 minuter. Alla kämpar tillsammans.”

Det ser ut som att ni håller humöret uppe under hela matchen. Hur gick snacket?

Vi höll oss positiva hela tiden både ute på planen och i omklädningsrummet och vi betonade vikten av att peppa varandra matchen igenom. Genom att vi gör det får vi en riktigt bra stämning i laget!

Är det lättare att hålla humöret uppe i en match som denna, mot ett SSL-lag?

Det vet jag inte. Men när vi gör en så pass bra insats som idag och kan se de positiva bitarna blir det betydligt enklare.

Du gjorde en hel del bra räddningar. Hur kändes det för egen del?

Det var en rolig match att spela och det är alltid kul att komma in som en underdog och ha förväntningarna mer mot sig. Det blev en intensiv match vilket jag tycker är väldigt kul och såklart är det roligt att få till någon bra räddning även om man inte är helt nöjd med att släppa in sju kassar.

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45