DAMER DIV. 1

Julia Sfaiter; ”Det är alltid gött med en vinst mot Höllviken borta.”
2022-11-27 12:45
#8 Julia ”Bosse” Sfaiter, i en situation hon trivs i. Arkivbild. Foto; Patrik Palm.

Igår tog damerna sin nionde raka seger, 3-6, i bortamatchen mot Höllviken. Sjukdomar i spelartruppen och ledarstaben störde en del inför matchen men med ett tryggt grundspel och många ledande spelare i laget hade vi stora förhoppningar på en ny vinst.

Efter en insats som i det stora hela var bra där framförallt den tredje perioden stack ut bärgades tre poäng.

Intervju efter matchen gjordes med Julia ”Bosse” Sfaiter som i vanlig ordning gick in resolut och stenhårt i närkamperna och vann således de flesta.

Läs vad hon säger om matchen, segersviten och hur hon lyckas hålla sig borta från botbänken trots sitt fysiska spel i inlägget.

Vinst med 3-6 borta mot Höllviken. Vad säger du om matchen?

-Det är alltid gött med en vinst mot Höllviken borta. De brukar vara starka i sin hemmaborg. Det var en lite rörig match. Vi saknade lite spelare och även vår huvudtränare, men vi på plats gör det bästa av situationen. Jag tycker att vi i första och andra perioden sänker vårt tempo, vi lyckas inte driva vårt vanliga spel. I tredje skapar vi ny energi. Vi hittar tillbaka till att rulla boll och spela mer aggressivt, vilket ger utdelning.

I mitten av andra perioden hämtar Höllviken upp 1-3 till 3-3 men ni slår tillbaka med att återta ledningen i numerärt underläge. Hur skönt och viktigt var det?

-Otroligt skönt såklart. Vi har en styrka att hämta upp matchen, trots att vi inte gör vår bästa match. Det visar att vi har förmågan att plocka fram det när det väl krävs.

Nio raka segrar. Inte en tappad poäng. Vad är det som gör er så starka?

-Främst har vi en väldigt spelskicklig trupp, det finns både bredd och spets. Vi har flera som kan göra mål och flera som kan spela på olika positioner. Vi har en väldigt fin sammanhållning där alla får vara sig själv. Det är ett ödmjukt lag med högt i tak.

Stenhård i närkamperna och viker inte en tum i en sargduell. Trots ditt fysiska spel håller du dig oftast borta från utvisningar, hur lyckas du?

-Jag tror det beror på att jag ofta har en bra dialog med domare. Jag gnäller sällan, utan kan köpa ett domslut emot mig om jag skulle ligga på gränsen. Man får ta lite om man ger lite tänker jag. Jag försöker gå in tufft utan att vara ful eller göra efterslängar, det spelar nog också roll.

Vi säger grattis till segern och tackar "Bosse" för hennes svar. Nu ser vi fram emot de två avslutande omgångarna innan jul- och nyårsuppehållet.

Toppmatch väntar!2023-11-17 20:19
Premiären är kommen!2023-09-27 16:22
Mika inför avgörandet2023-03-23 20:31
Kaffe kaka, tionde raka!2022-12-07 21:39
Sjunde raka mot Röke!2022-11-16 22:06
Seger i hemmapremiären!2022-10-11 18:00
Seriepremiär imorgon!2022-09-30 17:56
Jemth förblir blå!2022-09-20 11:45