Med glädje och stolthet ger vi förutsättningar åt alla
HERRAR DIV.1

En klassisk "vi ger aldrig upp" seger!
2017-01-30 15:30

Gårdagens seger mot Röke får definitivt räknas som en klassisk ”vi ger aldrig upp” seger. Detta är även något som är skillnaden på årets Munka H1 och tidigare års upplaga, eller ja det räcker att vi går tillbaka 3 månader. Vi tror numera hela tiden på oss själva, vi vet att vi kan vinna varje match och vi kan vända tuffa underlägen. Det finns en kombination mellan en kaxighet samt tro på oss själva och ödmjukhet för att veta vad som krävs för att lyckas.

Förutsättningarna inför matchen var att Röke låg tvåa på 29 poäng, + 19 i målskillnad. Munka låg trea på 29 poäng, + 19 i målskillnad. Det som skilde oss åt var att Röke hade gjort fler mål framåt. Med endast ett par poäng ner till femman, under kvalstrecket, så förstår alla att detta var en väldigt viktig match för båda lagen.

Första perioden var en ganska lugn och dålig period, från båda lagen. Känslorna låg där i luften, men det kom aldrig riktigt fram. Det var få målchanser, knappt några skott på mål alls. Lagen kände lite på varandra. Domaren tillät inte mycket och blåste för det mesta. Röke lyckades i slutsekunderna få in 1-0 på en kontring.

Andra perioden började det hetta till. Domarna hade under första perioden satt en låg ribba, de tillät inte alls så mycket som man kan tycka det borde vara i en topp match i division 1. I samband med att lagen höjde tempot, så ökade närkampsspelet och ”gnabbet”. Detta gjorde att domarna fick fokusera på lite annat också och började då missa en del situationer som de tog för i första perioden. Detta gjorde matchen ännu mer känslosam lagen emellan och där domaren tyvärr hamna lite i kläm. Perioden bjud på betydligt mer målchanser än i första och hade det inte varit för två mycket bra målvakter så hade det blivit en hel del mål. Även i andra perioden gjorde Röke ett sent mål, som betydde 2-0, detta efter en slumpartad situation som egentligen inte ens var en målchans… Under dem två första perioderna hade Röke spelat på två femmor medans Munka spelat på tre femmor, det började märkas i slutet av andra perioden. Röke orkade inte längre kontra lika vasst som tidigare.

Inför tredje perioden gick Munka ner på två femmor för att skruva upp tempot ytterligare. Direkt började Munka trycka tillbaka Röke som tydligt ville fokusera på att försvara sin ledning. Det var trots allt Röke som lyckades göra 3-0 på ett frislag. Men bytet efter gjorde Simon Nilsson 3-1 för Munka på en kontring och då var känslan att detta skulle bara gå Munkas väg. Under kommande tio minuterna var det spel mot ett mål, Röke fortsatte ligga lågt i försvaret och orkade inte kontra som tidigare i matchen. Efter knappt halva tredje perioden åker Munka på en ytterst tveksam utvisning. En Röke spelare tappa balansen i samband vid ett skott ögonblick, samtidigt går Linkan in och trycker till ytterst lite mot Röke spelaren som åker in i sargen. Dessvärre håller inte domaren med utan ser inte det övriga såg och som Röke spelaren själv tyckte, han tappade balansen. Under denna utvisningen gjorde Röke 4-1. Där och då trodde nog många att Röke hade avgjort matchen, 3-målsledning med drygt nio minuter kvar av tredje perioden. Men det tyckte inte Munka. Bara 19 sekunder efter gjorde Munka 4-2 genom Johan Åkesson och därefter började en enorm press mot Rökes målvakt. 4-3 kom med knappt fyra minuter kvar genom Oliver Uhrberg som snappade upp ett slarvigt uppspel från Röke. Röke började se allt mer trötta ut och slog endast ifrån sig bollen när de väl fick den. Med knappt två minuter kvar tog Munka ut målvakten och spelade 6 mot 5. Med 37 sekunder kvar av matchen lyckas då Munka äntligen få in en kvittering, detta genom Mattias Kant. Inte alls orättvist, två jämna lag sätt över 60 minuter var värde ett X, liten fördel för Munka tack vare tredje perioden. Tekningen efter vinner Munka som valde att hålla i bollen och gå för ett sista avslut. Röke föll hem och det kändes som om de redan ställt in sig på en förlängning. Bollen skickades mot mål, men studsade på en Röke spelare, bollen som landa på bladet på en Munka spelare som till slut hitta in i slottet till Linus Ljungdahl som avgjorde matchen. En sekund kvar gör alltså Munka 4-5 och vinner den så enormt viktiga matchen.

Extra cred skall målvakt Simon Danielsson ha. Efter att Mattias Qvarfordt kommit in på lån från Helsingborg så har han storspelat. Igår visade Simon att han är en lika bra målvakt genom att göra sin bästa match för säsongen. Det känns helt underbart inför avslutningen att vi har två grymt bra målvakter.

Stor tack till alla som var på plats och stöttade oss, alltid väldigt roligt! Även kul att så många har hört av sig efter matchen och gratulerat oss. Det visar att ni är många som följer och bryr er om oss. Nu hoppas jag att ni väljer att komma och stötta oss nästa hemma match som spelas söndagen 12/2 16.00. Detta är ett derby mot Åstorp, som redan är klara serie segrare. Tuffaste möjliga motstånd, men med mycket stöd från er på läktaren så kommer vi att gå segrande ur denna matchen också. Alla poäng behövs i jakten på en kvalplats!

Inför Hovshaga 2023-10-25 16:22
FÖRSÄSONGSSCHEMA H12023-08-01 18:32
SOMMARPRAT H1 - DEL 42023-07-19 19:14
SOMMARPRAT H1 - DEL 32023-07-13 11:54
SOMMARPRAT H1 - DEL 22023-07-04 18:53
SOMMARPRAT H1 - DEL 12023-06-26 21:34
Truppsammanställning H12023-06-07 11:52
TACK OSKAR NIELSEN 2023-05-16 14:07