Samling:11:30
MIBK nya serieledare
2018-10-14 20:19
För första gången på väldigt många år är MIBK serieledare, detta efter vinsten borta mot Hovshaga igår. Nu har det endast gått fyra omgångar av serien, så det går inte att dra några som helst slutsatser av det redan.
För första gången på väldigt många år är MIBK serieledare, detta efter vinsten borta mot Hovshaga igår. Nu har det endast gått fyra omgångar av serien, så det går inte att dra några som helst slutsatser av det redan. Under dem första 40 minuterna valde MIBK att testa ett helt nytt försvarspel, ett försvar som kommer ställa till det för många lag i serien. Macthen började helt okej för Munka som skapade massor av lägen i första perioden och borde haft en större ledning än 3-2. I början av andra perioden gick Munka tidigt upp till en 5-2 ledningen, innan spelet började haverera. Munka slutade hitta fina kombinationer i anfallsspelet och Hovshaga började skapa fler och fler farliga målchanser. Målen började dugga tätt i slutet av andra perioden. Resultatet efter två perioder var 6-6. I tredje perioden tog åter Munka över spelet och var det klart hetaste laget på planen. Hovshaga vek dock aldrig ner sig och med lite medstuds åt dem sig hela tiden in i matchen resultatmässigt. Inte förens med 11 sekunder kvar av matchen kändes det avgjort, då Munka gjorde 11-9 i tom bur. Över 60 minuter är detta ingen match Munka alls är nöjda med. Ca 30-40 minuter är bra eller okej, resterande del är inte alls bra! Därför är det extra skönt att åter få med sig 3 poäng trots att man inte nöjda med sitt spel. Det innebär att där finns mycket att bygga vidare och utveckla under säsongen. Nu väntar ett kortare uppehåll. Nästa match är fredagen 26/10 19.30 på hemmaplan, då Skurup kommer på besök. Ses i hallen då!