HERRAR DIV.3

Oavgjort mot kvalrival
2023-02-21 12:15

På måndagen spelades så matchen mellan MIBK och Svedala. En match som flyttades från fredagen på grund av stormen Otto. En match mellan två lag som båda primärt jagar en av de två kvalplatserna till div 2. Lönsboda leder serien och inför matchen hade både Svedala och MIBK sju poäng upp till serieledarna. En seger skulle innebära att man tog in poäng och kunde utmana på riktigt. En seger skulle också innebära att man tog ett stort steg närmare minst kval. Bakom jagar FBC Engelholm ursinnigt. FBC som samtidig skulle ta sig an Burlöv på hemmaplan (även den matchen flyttad).

Munka Ljungby inledde som ”vanligt” på ett piggt och bra sätt. Samtidigt som man precis som mot Engelholm får maximal utdelning. Serneholt som verklige hittat formen sätter dit 1-0 efter åtta minuter. Strax efter hittar en välplacerad Joel dit med 2-0. Av bara farten så gör också Serneholt 3-0- Två reduceringar på de sista två minuterna gör att Svedala hittar tillbaka i matchen. 3-2 efter första perioden alltså.

I andra är det Svedala som har det mesta. Stor del i detta är att man spelar fyra minuter i fem mot fyra. MIBK lyckas stå emot hela utvisningen men får ändå se kvitteringen 3-3 sitta i krysset. Två minuter senare tar Svedala också ledningen med 4-3 och det ser tufft ut. Även hemmaklacken vädrar morgonluft och såväl trumman som heja ropen ökar i intensitet. Andra perioden är slut och för MIBK är goda råd dyra.

Coach Anders möblerar om lite i formationerna för att bryta trenden. Svedala slutar i praktiken spela och ägnar sig mest åt lite längre bollar. Absolut inte ofarligt men klart bättre matchbild för gästerna som fått nytt liv. Det radas upp målchanser, men kylan och precisionen är inte riktigt där. Småfrustrerat och lite desperat. Men så med dryga tre minuter kvar så skjuter Sebbe ett skott som ändrar riktning och letar sig in. 4-4 och en viktig poäng är på väg att hamna i Munka Ljungby. Matchen slut, två lag som inte är nöjda men som ändå har hoppet kvar.

Engelholm slår Burlöv, spänningen inför slutet är olidligt. Tre matcher återstår, närmast är det Burlöv som väntar på bortaplan.