HERRAR DIV.3

Vinst i årets sista match
2017-12-20 23:45
I söndag tog H2 sin andra raka seger efter en lite tuffare period. Vi var en tunn trupp som åkte ner till Malmö för att ta hem 3 ”enkla” poäng mot jumbon i serien. Vi hade många borta på grund av skador, resor och jobb. Vi fick på grund av detta ändra om en del i linorna och kunde tyvärr inte gå på tre hela linor. Väl nere i Kirsebegshallen hade vi från början svårt att få till den rätta tändningen på värmningen men efter ett tag kom vi in i det och det kändes som att vi var redo när domarna blåste ingång matchen.

Vi tog direkt tag i taktpinnen och skapade ett rejält tryck mot Malmös mål. Vår förstalina hade efter bara 5 minuters spel gjort två mål efter ett riktigt fint anfallsspel. Vi hade ett rejält tryck på dem och det kändes som att det skulle kunna rinna iväg. Dock blir det tvärtom, Malmö sticker upp i ett anfall och gör 1-2. Lite senare släpper vi även in en kvittering på ett defensivt frislag.  Bytet efter tar Malmö även ledningen och vi ligger under med 3-2 efter första perioden. Vi skapar mycket framåt i denna period men blir straffade av Malmös raka spel.

Till andra ändrar Malmö om lite i sitt försvarsspel och vi har fortfarande mycket boll men de blir inte riktigt så nertryckta i sitt försvar som de blev i första perioden. Max kan dock lassa bössan bakifrån och vi är ikapp resultatmässigt. Spelet i matchen blir sen inte riktigt i min smak med böljande spel och chanser åt båda håll. Känns som att vilket lag som helst kan göra nästa mål. Med 1 sekund kvar gör deras Felix P-W sitt tredje poäng i matchen och jumbon Malmö har ledningen med 4-3 inför sista perioden.

Inför tredje ändrar vi lite i linorna och det känns som att vi får utdelning på detta direkt och skapar återigen ett massivt tryck mot deras duktiga målvakt. Vår andra lina gör mål i sitt andra och tredje byte av perioden och vi är återigen i ledning. Efter 7 minuters spel får vi möjlighet att spela med en man mer och efter 30 sekunders spel sätter kapten Mackan 4-6. Minuten senare får vi återigen möjlighet att spela med en man mer. Mackan får på högerkanten återigen gott om tid och 4-7 sitter säkert vid bortre stolpen. Två powerplay och två raka mål efter 30 sekunders spel båda gångerna måste man vara nöjd med.

Med 3 minuter kvar av matchen gör deras man off the match Felix sitt tredje mål och fjärde poäng i matchen. Men närmare är så kommer inte Malmö utan tre poäng som satt hårt inne är äntligen i hamn.

Skönt att avsluta året med en seger. Nu tar vi ett juluppehåll för att köra igång efter nyår för att vara väl förberedda inför omstarten på hemmaplan mot Lönsboda onsdagen den 10/1.