HERRAR DIV.3

H2 fick revansch på Lomma!
2018-02-19 22:52

Akademin tog efter en tight och jämn match sin femte raka seger. Borta gjorde vi en riktig plattmatch och förlorade med 9-4 efter att bjudit på väldigt mycket. Vi pratade inför matchen om vikten att inte bjuda på några spelvändningar och ligga i skottlinje då det är ett lag som är glada för att skjuta. Detta gör vi väldigt bra i första perioden och har en bra rörelse och fantasi i anfallsspelet men skapar tyvärr bara ett par farliga målchanser som deras målvakt räddar.

Normal 0 21 false false false SV JA X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:Cambria; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

När vi i andra perioden återigen åker ut för en utvisning gör Lomma precis som de gjorde i första, plockar ut målvakten för att spela 6-4. Denna gång får de utdelning och vi ligger under med 0-1. Denna ledning blir inte långvarig utan Lindén bombar in 1-1 i bytet efter. Tyvärr gör Lomma 2 mål i rad efter varandra och det blir lite frustration i Munkalägret över att vi inte gör mål trots att vi radar upp målchanser. Deras målvakt radar upp ena fantomräddningen efter den andra. Med bara 1 minut kommer dock reduceringen från Danne.

I tredje perioden får vi möjlighet att spela med en man mer två gånger i rad utan att lyckas få in bollen bakom en fantom i målet och ett Lomma som täcker otroligt mycket skott. Med 2,5 minut kvar av matchen får vi åter igen möjlighet att spela med en man mer. Vi väljer då att ta time-out och gör precis som Lomma och plockar ut målvakten. I vårt 6-4 spel skapar vi återigen mängder med chanser och med mindre än 1 minut kvar av matchen kommer kvitteringen.

Inför förlängningen pratar vi om att gå för det. Om Lomma får 2 eller 1 poäng spelar inte så stor roll för oss utan vi ska gå för att vinna matchen och ta bonuspoänget. Matchen kan sluta på vilket sätt som helst. Efter halva förlängningen stoppar de oss på ett regelfelaktigt sätt och det blir straff för oss. Den annars så säkra Lindén får inte till det utan vi får försöka att avgöra matchen i powerplay istället. Vi plockar även vid detta tillfälle ut målvakten och vårt spel 6-4 visar sig återigen vara effektivt genom att Johnsson skjuter in segermålet. En seger som betyder mycket för oss. Denna vinst gör att vi behåller vår andraplats i tabellen. Det är dock otroligt jämnt i tabellen med tre omgångar kvar. En förlust kan innebära att man halkar ner på en femte plats. Trots att vi inte har möjlighet att ro på serieledarna Skurup i toppen ska vi avsluta säsongen på ett bra slut och komma så högt upp som möjligt när serien summeras.