HERRAR DIV.3

Matchreferat IBK Osby - MIBK
2021-11-15 11:51

Då var det dags för matchen som legat och gnagt i bakhuvudet ända sedan serien spikades, IBK Osby borta.. Denna resa österut, genom mörka skogar och bortom gatubelysningens lugnande sken.

När bilarna stannat och laget tar sig in mot omklädningsrummet genom klordoftande lokaler från badet intill så möts vi av i det närmaste nytt golv på planen och nyrenoverade omklädningsrum i toppklass. Detta var inte direkt det man såg framför sig i bilen på vägen dit. Efter en sväng ut till fotbollsplanen intill och några träben under fotbollskickandet senare så gjorde vi oss redo för match. En uppvärmning senare med lite lojt fredagstempo, där vissa fick lägga större fokus på att spela in lånade klubbor för dagen, så var det dags.

Första perioden var relativt händelsefattig. Vi ägde som förutspått mycket boll och Osby parkerade bussen förutom några små försök till press då och då. Spelplanen var relativt enkel, hålla koll på matchen och låta fysiken tala sitt tydliga språk ju längre matchen gick. Periodens enda mål kommer genom Hannes som från sin högerkant bryter in och sätter dit den. En kontrollerad period från vår sida trots att målen uteblev. Mycket stillastående från vår sida vilket gjorde att Osby kunde ligga och täcka undan passningsvägarna.

Målskytt: Hannes

Andra perioden startar vi i högre tempo efter att ha diskuterat igenom matchbilden ifrån första perioden. Nya direktiven är fortsatt fart på boll men även få lite fart under sulorna på skorna. Det ger resultat direkt. Vi hittar ytor i försvaret och straffar Osby genom hela perioden. Denna perioden är även händelserik på utvisningar för bägge lagen och ett par straffar för Osby. Dessa har Mackan i målet full koll på och i detta läget av matchen börjar humöret tryta på hemmaspelarna, ivrigt påhejade av den öldrickande hemmaklacken som även gjorde allt den kunde för att få munkaspelarna att tappa fokus. Detta fungerar dock inte utan vi vinner perioden med 7-0.

Målskyttar: Hannes x3, Losell x2, Jive, Biffen.

Tredje perioden handlar mer om att spela av matchen och fokus på att hjälpa Mackan i målet att hålla nollan. Irritationen i hemmalaget finns kvar och vi pratar om att vara lite eftertänksamma med hur vi agerar på planen då det finns både ribbstolar och träsarg mot läktaren. Spelet fortsätter vi äga men andra periodens urladdning gällande mål gjorde denna perioden till en ren transportsträcka. Tre mål bjuder vi den tappra bortapubliken på i denna period. Hemmalaget får senare in ett tröstmål efter en tilltrasslad historia där bollen till slut rullar ut till ett Osby-blad, där det inte är så mycket för Mackan att göra. Matchen avslutas med straff för våran del som tyvärr missas.

Målskyttar: Daniel, Biffen, Dahl

Summering: Matchen slutar 1-11 till MIBKs fördel och vi fortsätter trumma på i serien. Ännu en match kan vi rulla runt på tre femmor med bra tempo på samtliga. Den fysiska kapaciteten vi har i laget gör att vi litar på att målen kommer rulla in om vi bara fortsätter med vårt spel. Hannes visar hur man gör mål med Biffens klubbor och Dahls musikansvar i bilen är fortsatt förkastlig.