SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Med glädje och stolthet ger vi förutsättningar åt alla
DAMER DIV.2

Urdraget Damlag
2024-07-24 18:00

Vi har tyvärr inte tillräckligt med damspelare så styrelsen har därför tagit beslut att dra ur D2 ur seriespel, innebär att vi inte kommer ha något damlag säsongen 24/25.

 

Det är för oss i styrelsen självklart att MIBK ska ha representationslag på både dam och herr, vilket hela tiden varit vår målsättning. Styrelsen kommer därför att under kommande säsong arbeta för att vi ska ha tillbaka en stabil damsida så snart som möjligt. Vår ambition är att vi ska bygga en damsida som är stabil över tid med många egna spelare på liknande sätt som det sett ut på herrsidan över tid, H1 ställer exempelvis upp denna säsong med en trupp med drygt 80% av spelarna som har MIBK som moderklubb. Det är för oss även självklart att vi ska ha en jämställd förening, alla är lika mycket värda.

Välkommen till provträning för D2!
2023-04-28 13:55

Vi håller öppen provträning för dig som är intresserad av att spela innebandy i en utvecklande miljö.

 

Träningen hålls vid två tillfällen i Munkahallen:

 

Tisdag 9/5 19.00–20.30. Samling 18.45

Onsdag 17/5 18.00–19.30. Samling 17.45

 

Vid intresse kontakta

Mika 0703–365868

Niclas 0725–430087

 

#vivillgeförutsättningar

Hemmapremiär mot Kävlinge AIK
2021-10-09 23:33

Efter en tuff hemmapremiär, och även seriepremiär, fick vi se oss besegrade med hela 4-10 mot Kävlinge AIK. 

Vi skapade oss en uppförsbacke efter första perioden där resultatet till slut blev 0-4. Var en hel del markeringsmissar som medförde att Kävlinge fick alldeles för mycket yta på vår egna halva av planen. Däremot ändrar vi vårt försvarsspel i andra perioden och börjar hittar ett helt annat lugn vilket vi kommer bygga vidare på inför kommande matcher.

Första 3-poängaren i serien!
2020-10-15 19:52

I söndags var det dags för seriens första hemmamatch och Lomma stod för motståndet. Vi visste att vi har ett bra lag och att vi under försäsongen hade slått samma lag med 5-1. Det ska spelas om det och vi ställde in oss på en match med mycket boll och att Lomma skulle ställa upp med ett tight försvarsspel. 


Matchen började lite trevande men när vi väl sätter fart på fötterna och rullar boll kommer vi ofta till farliga lägen. Efter första perioden står det 4-0 på tavlan och vi pratar i pausen om att fortsätta nöta. Vi lyckas bra med detta matchen igenom och vi är stolta över att vi i en match med mycket boll faktiskt lyckas sätta ett bra tempo och sätta de detaljer vi tränat på. Matchen slutar 12-1 och vi tar seriens första 3-poängare. 

På fredag är det dags för ny match då vi åker till Lönsboda. Matchstart 19.30!

Äntligen har D2 spelat sin seriepremiär
2020-10-04 15:20

Efter att det i slutet på juni blivit klart med en ny ledarstab för Munkas D2 lag har det varit en försäsong fylld av både lagbyggande, innebandy, aktiviteter, målning av sportstugan samt en och annan burpees. Utöver detta har vi även hunnit med att spela 4 DM-matcher där motståndet varit FBC Engelholm, Höllviken, Lomma och VV-84. Med två vinster och två förluster har vi lyckats ta oss vidare till slutspel där motståndet är Åstorp/Kvidinge IBS.


Igår drog då äntligen säsongen för damer div 2 skåne 2020/2021 igång på riktigt genom  seriepremiär borta mot Lund IBK. Vi kom till matchen med en bra trupp och en härlig träningsvecka. Trots detta inledde vi matchen lite trevande. I första periodpausen var fokus på att hitta vårt spel och vårt tempo, vilket vi fick till mer och mer under matchens gång. Bollen stutsade inte riktigt vår väg denna eftermiddag och vi fick nöja oss med oavgjort och därmed 1 poäng. Vi tar med oss ett hårt arbete, bra lagkänsla och ett spel som blev bättre och bättre och blickar nu framåt mot en träningsvecka med högt tempo och gör oss redo för att nästa söndag den 11 oktober välkomna Lomma FBC till Munkahallen kl. 18:30.


Resultat:

 

Munka Ljungby IBK Akademi – Fbc Engelholm 2-5

Mål:Emmy Olsson, Ellen Larsson

Assist: Tora Williamsson, Mira Magnusson

 

Munka Ljungby IBK Akademi – Lomma FBC 5-1

Mål: 2 Mira Magnusson, CK, Tilda Påhlsson, Matilda Henrysson

Assist: 2 Matilda Henrysson, Tora Williamsson, Emmy Olsson, CK

 

Höllviken IBF - Munka Ljungby IBK Akademi 9-1

Mål: CK

Assist: Matilda Henrysson

 

VV-84 SK Bjuv – Munka Ljungby IBK Akademi 1-7

Mål: 2 Emmy Olsson, 2 Carolina Karlsson, Tilda Påhlsson, Matilda Henrysson, Mira Magnusson

Assist: 2 Stephanie Sandberg, Moa Jensen, Maria Ursin, Evelina Nilsson

 

IBK Lund – Munka Ljungby IBK Akademi 4-4

Mål: Stephanie Sandberg, Moa Jensen, CK, Mira Magnusson

Assist: 2 Matilda Henrysson, Nellie Sjögren

 

 

Guldvärvning till D2!!!
2020-08-17 20:30
Under måndagskvällen lyckades Munka Ljungby Akademi göra vad de själva kallar för århundradets värvning genom att signa Amelie Uhr för kommande säsong.

 I Amelie får vi en spelare som besitter stor rutin från både allsvenskt spel och division 1 spel. Amelie var också en ledande spelare i MIBKs resa till allsvenskan förra säsongen. 

Vi är mycket glada över att Amelie valt att fortsätta sin karriär i Munka Ljungby Akademi då hon kommer bidra med en fin teknik, bra blick för spelet och en stor vinnarskalle. 
"Urre" är tillbaka i blått!
2020-07-31 10:46

Efter att D2s nya spelande tränare Carolina och Nellie blev klara kan D2 nu presentera sitt första renodlade spelarförvärv!

 

Det är med stor glädje vi kan hälsa Maria "Urre" Ursin välkommen tillbaka till innebandyplanen och den blå tröjan!

 

Vi har, som sig bör, gjort en intervju med henne som ni kan läsa nedan.

Tränar- och ledarstaben för D2 klar inför kommande säsong!
2020-07-06 23:00
Nellie Sjögren, Johan Löfdal och Carolina Karlsson
Efter en tids letande och hårt jobb har vi landat i en lösning för tränar- och ledarstaben som vi är väldigt nöjda med.
Mitt i veckan match
2019-11-12 20:07


Då var det dags för match igen efter ett lite längre uppehåll och matchflytt så beger vi oss ner mot Lomma på onsdag kväll 13/11 för match just mot Lomma. Efter seger sist med 5-3 mot ett starkt kämpande Västra Ingelstad. Så har vi haft bra träningar med bra stämning och högt tempo.

Matchen mot Västra Ingelstad har vi bra kontroll på tills vi slappnar av det sista minuterna i tredje perioden och Västra Ingelstad reducerar två gånger om. Efter denna match tar vi med oss att vi börjar hitta mer och mer sätt att vinna matcher på.Målskyttar: Matilda Persson x2, Smilla Ikonen x2, Evelina Nilsson.
Ass: Matilda Henrysson x2, Stephanie ”Mogge” Sandberg, Felicia Beckius.

Matchens gran: Matilda Persson

Missa inte derbyt mot Fbc Engelholm 22/11 19:30 Kungsgårdshallen.


Mvh: Fredrik Svensson
MIBK akademi - Willands
2019-10-23 21:19
Förlust mot Willands IBK

Med bra självförtroende efter det två inledande matcherna så ställdes vi på ett riktigt test denna söndag kväll, då Willands IBK gästade munkahallen. Ett på förhand bra innebandylag som vill spela innebandy precis som vi. 

Första perioden börjar en aningen försiktigt från vår sida när vi inte går in i dueller, utan låter willands vinna det flesta 50/50 bollarna och det ger utdelning för gästerna efter knappt 3 minuters spel in i första. Efter gästernas lednings mål så börjar vi få lite ordning på grejerna och börjar skapa chanser men bollen studsa inte vår väg.

Andra perioden försöker vi börja spela enklare och framförallt rakare spel jämfört med i första perioden, och efter knappt 5 minuter så är det kvitterat i matchen. Kvitteringsmålet gav energi men kanske lite väl mycket i och med att vi drar på oss utvisningar men där visar vi att vi är starka och håller tätt bakåt. Dock så gör gästerna ett mål i fem mot fem spel emellan våra boxplay. I slutet av perioden så går vi ner på folk för att hitta energi och driva upp tempot och det lyckas vi med, ett par bra chanser skapar vi, men inga mål. Andra perioden slutar 1-2. 

Tredje perioden startar där andra sluta det vill säga med tempo och energi från vår sida, men vi får inte till det spel vi vill spela och det utnyttjar gästerna som gör 3 mål i sista perioden och tar hem vinsten i dagens drabbning. 
Det vi tar med till kommande match är att vi kämpar i 60 minuter och ingen viker ner sig.

Slutresultat: 1-5

Målskytt: Emmy Jönsson

Matchens gran: Moa Jensen

Nästa match spelas hemma mot Västra Ingelstad 26/10 kl:16:30
Seger mot IBK Lund
2019-10-19 19:08
Seger i bortamatchen mot IBK Lund!

Bilarna styrde mot Lund i söndags för match mot just nämde.

Första perioden bjuder inte på allt för mycket från vår sida med dålig energi och bolltempo.
Lund gör första målet för dagen och det kändes som att efter det så börja vi växa in mer i matchen och knappt 1 minut efter deras ledningsmål så kvitterar vi till 1-1. Första perioden slutar också 1-1.

Andra perioden börjar vi äga mer boll och skapar ett par vassa chanser, men bollen vill inte in och när vi gör ett misstag så hugger Lund direkt men Elin i kassen räddar oss ett par gånger om. Men utdelningen kom ändå för oss och vi går till paus med 2-1 ledning inför sista ronden.

Tredje perioden börjar vi hitta ännu mer energi och skapar ännu fler chanser och målen kommer där efter också, vi går upp i en 5-1 ledning innan vi börjar slappna av och Lund kan reducera två gånger om innan slutsignalen går.

Vi tar med oss att vi växer in i matchen och att energin växer matchen igenom.

Målskyttar: Matilda Henrysson x2, Petra Hilton, Emmy Olsson, Emmy Jönsson.
Assister: Evelina Nilsson x3, Thilda Andersson.

Matchens gran: Evelina Nilsson.

Vill även skicka ett krya på dig hälsning till Lunds spelaren som fick avbryta matchen med en befarad bruten handled.

Nästa match spelas hemma mot Willands Ibk 20/10 kl: 18:30.
Vinst i seriepremiären
2019-10-13 10:25
Seger I premiären!

Då var säsongen 19/20 igång på allvar med seger i första matchen mot Burlöv HIBF.
Segersiffrorna skrevs till 8-2.

Efter en seg inledning med mycket kamp och där huvudena inte riktigt var med, så har vi ett par individuella prestationer som gör att vi kan ha med oss 3-0 efter första. 

Andra perioden börjar med att Burlöv reducerar till 3-1 innan vi tar tag i taktpinnen igen och börjar hitta rätt i vårt spel. Vi börjar med att får mer tryck mot deras mål och målen kommer därefter också, efter andra så står det 7-2. 

Tredje perioden fortsätter vi med bra kombinationer och flera heta lägen skapas men vi får bara in bollen en gång i 3 perioden och segersiffrorna skrivs till 8-2. Bra kamp i 60 minuter där det finns mer att hämta inför kommande matcher.


Målskyttar: Matilda Henrysson x3, Emmy Jönsson, Emmy Olsson, Kajsa Laitila, Felicia Beckius, Petra Hilton.
Assister: Matilda Henrysson x2, Matilda Persson x2, Tora Williamsson, Viviana Lundberg, Evelina Nilsson, Frida Holmqvist.

Matchens lirare: Matilda Henrysson 

Nästa match spelas borta mot IBK Lund 13/10 kl 16:00
Kort intervju med assisterande Ludvig Eriksson
2019-10-03 20:40
Seriepremiär för D2!

På söndag 6/10 14:00 är det äntligen dags för att teka igång säsongen 19/20 hemma mot Burlöv HIBF
Efter Dm-matcherna som har varit med tufft motstånd där 3 av 5 lag spelar i div 1 denna säsong så är vi nu redo för första seriematchen för säsongen. 

Vi har tagit ett snack med vår nya ass.tränare Ludvig Eriksson.

1.  Hur skulle du vilja beskriva dig som person & ledare för Munkapubliken?
Är en 20-årig ödmjuk kille från Hjärnarp som tillbringar mesta delen av fritiden i Munkahallen eller på fotbollsplaner i nordvästra Skåne då jag även är fotbollsdomare. Som ledare är jag aktiv och gillar att jobba med detaljer, oftast högljudd och manar på mina spelare.

2.  Dina tankar om säsongen?
Mina tankar om säsongen är goda. Efter en lång försäsong börjar nu de flesta detaljer sitta och jag är väldigt förväntansfull över att se hur långt vi kan gå med detta gänget.  
Försäsongen bjöd på tufft motstånd som du sa, vilket jag ser som väldigt positivt och utvecklande för tjejerna.

3. Seriepremiär Söndag 6/10 hemma mot Burlöv HIBF, hur är status inför seriestarten?
Status inför premiären är bra, några spelare med små skavanker men förhoppningsvis har vi en hel trupp till söndag som är redo att köra och bjuda Munkapubliken på en härlig kamp.

Några snabba

Offensiv eller Defensiv            - Offensiv
Coachmatch eller Publikmatch- Publikmatch
Fotboll eller Hockey                - Hockey
Grill eller Tacos- Grill
Pool eller Hav                         - Pool, för avskyr sand

Träningstider
2019-08-06 18:57
Från och med 6 augusti kör inomhusträningen igång 

Tisdagar 20:15-22:00. 20:15-20:40 uppvärmning i grupp utomhus.

Fredagar 18:00-19:15
Provträningar med D2
2019-07-08 13:00

Dam Division 2 bjuder in till öppna provträningar i Munkahallen: 

- Tisdag 16/7 kl. 20:00-21:30
- Tisdag 23/7 kl. 20:00-21:30

Meddela gärna Petra om du önskar komma och provträna.
Har du några frågor, tveka inte att höra av dig! 

Välkomna! 

Petra Magnusson
Lagledare Dam Div 2
0766-323400
D2@mibk.se
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Munka-Ljungby IBK, 14/12 12:00 
Munka-Ljungby IBK, 20/11 13:15 
Munka-Ljungby IBK, 15/11 12:13 
Munka-Ljungby IBK, 19/10 10:45 
Munka-Ljungby IBK, 18/10 12:00 
Munka-Ljungby IBK, 17/10 17:00 
Munka-Ljungby IBK, 05/10 11:30 
Munka-Ljungby IBK, 14/09 08:30 
Munka-Ljungby IBK, 23/06 09:48 
Munka-Ljungby IBK, 22/06 14:51 
Munka-Ljungby IBK, 23/03 14:30 
Munka-Ljungby IBK, 13/02 11:30 
Munka-Ljungby IBK, 04/02 12:00 
Munka-Ljungby IBK, 11/01 19:27 
Munka-Ljungby IBK, 02/01 13:00 
 
Aktuellt
Stötta oss!
Sponsorer