SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Med glädje och stolthet ger vi förutsättningar åt alla
F06/07/08

 
Förlust mot Gårdarike (igen)!
2022-01-21 10:16

I lördags var det dags för att starta upp serien igen efter julledighet. En ledighet som egentligen skulle avslutats med Gothia Cup men som tyvärr inte blev av. Vi spelade istället två träningsmatcher, den ena mot Båstad, som slutade med förlust och den andra mot Gantofta som vi kunde vinna.

 

Matchen mot Gårdarike startade lite trevande från båda lagen och efter 6:41 tar Gårdarike ledningen. Vi kvitterar mindre än två minuter senare genom Tella Gille. Ännu kortare tid, nämligen bara 36 sekunder senare, så gör Gårdarike mål igen. Innan perioden är slut så kan vi kvittera igen. Mål av Tilda Stensson på en fin passning från Amanda Wiktor. 2-2 i paus och frustrerade spelare som tycker att vi kan bättre.

 

I inledningen av andra perioden för Gårdarike två mål och vi behöver ta en timeout. Efter timeouten så spelar vi bättre och efter 11:04 kan Hanna Lindstedt göra mål.

 

Tredje perioden är knappa sex minuter gammal när Gårdarike återigen går upp i en två-målsledning. Tella Gille snor bollen på mittplan och sprintar ifrån försvaret och kan göra ställningen till 5-4 efter 7:19. Vi försöker göra en push men lyckas inte göra fler mål.

 

Grattis till Gårdarike som har blivit vårt bogey team.

 

Målskyttar: Tella Gille 2, Tilda Stensson samt Hanna Lindstedt

Förlust på hemmaplan!
2021-12-14 09:51

Seriefinal mot Båstad och vi kunde inte fått en bättre början. Redan efter 25 sekunder så gör Amanda Viktor 1-0. Tyvärr får vi inte rida på den vågen särskilt länge utan mindre än två minuter senare är det kvitterat.

 

Vi har genom hela matchen svårt att komma upp i den nivå vi vet att vi kan spela på. Kanske är det nerver eller så är det bara en sådan dag. Båstad spelar också bra så det kanske bara är så att vi mötte ett bättre lag. Matchen slutar med förlust 1-4.

 

Målskytt: Amanda Viktor

 

Nu ser vi fram emot att få åka till Gothia Cup (om bara smittspridningen håller sig i schack). Vi kommer stöta på några gamla bekanta i Bjärred och Kustens IF. Växjö som vi mötte senast i Gothia och som även vann A-slutspelet då men även några nya bekantskaper i Landvetter och Gnosjö.

Malmö borta, sjätte raka!
2021-12-09 10:40

På förhand trodde vi ledare att matchen mot Malmö skulle bli en tuff historia och det blev den. Fast det var mer saker utanför spelet som gjorde det tufft för oss.

 

Redan inför och under uppvärmningen så kändes vi sega. Att det inte spelades musik var felet tyckte tjejerna. 

 

När matchen väl drog igång så tog det bara 40 sekunder innan Tella Gille gjorde mål. Inte hennes vackraste men lika mycket värt för det. Segheten höll i sig och Malmö kunde kvittera. 10:21 spelat och Amanda Viktor gör 2-1 till oss. Även det ett märkligt mål med sargstuds som letade sig fram till Amanda på bortre stolpen. 30 sek innan periodpaus kvitterar Malmö vilket känns onödigt.

 

Efter detta klarar vi av att växla upp en aning och kan på 4 minuter i andra halvan av period två göra tre mål. Alma Karlsson gör som vanligt och bryter in på första stolpen och sätter dit den. Filippa Johnsson öppnar målkontot för säsongen, dessutom första backmålet. Sen gör Tella Gille ett till. Här är matchen definitivt avgjord.

 

Period tre kontrollerar vi spelet bra och kan utöka till 6-2 via Filippa Herrström som också gör första målet för säsongen. Sen avslutar Tella GIlle som hon började med ett mål. Seger med 7-2 alltså.

 

Tyvärr blir det ett surt efterspel då en spelare i Malmö faller olyckligt i en närkamp med mindre än två minuter kvar. Inget fult alls utan en olycklig situation. Då Malmö har varit ganska hetsiga matchen igenom så blir detta för mycket för framförallt ledaren som istället för att lugna ner situationen eldar på den istället. Lite diskussion efter slutsignalen och vi kan lämna Malmö med tre nya poäng.

 

Målskyttar: Tella Gille 3, Amanda Viktor, Alma Karlsson, Filippa Johnsson samt Filippa Herrström

 

På söndag stundar en seriefinal mot Båstad! En som alltid mot Båstad tuff match.

Serieledning!
2021-12-02 14:16

Sent på söndagskvällen var det dags för match mot Åstorp/Kvidinge. Historiskt har det alltid varit jämna matcher lagen emellan och så skulle det förbli.

 

Vi tar tag i taktpinnen direkt från start och spelar med bra fart. Redan efter 3:54 får vi en straff. Åstorps målvakt gör dock en snygg räddning och det står fortfarande 0-0. Vi trummar vidare men får inte in bollen. Efter 9:41 får vi en utvisning mot oss men ett enormt slit av boxplay gör att vi nog skapar bästa läget under dessa två minuter.

 

Andra perioden fortsätter i samma stil där vi har mycket boll. Efter 5:21 så snappar Emelie Bjärenstam upp bollen, som en Åstorpsförsvarare slängt ifrån sig efter bra press av våra forwards, och kan sätta 1-0. Nästa femma vill inte vara sämre och bara 24 sekunder senare har vi 2-0 av Amanda Viktor efter en fin pass över centrallinjen av Tella Gille. Med lite drygt två minuter kvar får vi en 2 + 10 min utvisning. Ett enormt slit igen av de fyra på planen leder till att Åstorp inte kan göra mål.

 

Tredje perioden fortsätter även den i samma stil med en skillnad i att Åstorp kan göra 2-1 efter 10:41 då vi blir passiva i egen zon. Trots att två ribbskott grinar oss i ansiktet så kan vi rida ut stormen och kan inkassera femte raka segern. Vi kan även konstatera att vi är serieledare!

 

Nu väntar två svåra matcher mot tufft motstånd innan vi kan fira jul och blicka framemot Gothia Cup.

 

Målskyttar: Emelie Bjärenstam samt Amanda Viktor

Vinst i Bjuv!
2021-11-22 08:14
Matchvärmning och frukost i hallen!

På söndagen var det dags för en tidig match borta mot Vv-84 från Bjuv. Vi valde ett annat upplägg inför matchen och körde en halvtimmes matchvärmning i hallen följt av en gemensam frukost innan avfärd.

 

Inför matchen betonade vi spelplanens betydelse och vikten av att göra saker med bollen snabbt då hallen är erkänt liten. Vi börjar matchen bra och gör i stort det vi har kommit överens om. Förutom mål. 0-0 slutar perioden.

 

I andra börjar vi så smått att bli frusterade då bollen inte vill in och det leder till att vi vill göra saker på ett annat vis än vi gjort tidigare. Vi spelar svårare och mindre samspelt. precis när vi i ledarstaben funderar på att ta en time-out så kommer äntligen målet. Alma Karlsson kan få med sig bollen i ett halvt friläge och kan snabbt få bollen i sidled och rulla in bollen i mål. Nu släpper nervknutarna och vi hittar tillbaka till vårt spel. Knappa tre minuter senare ser Hanna Lindstedt att Vv-84:s försvar inte står rätt på vårt frislag och prickskjuter in bollen i krysset till en ledning med 2-0. Nu känns det ganska säkert då de chanser som Vv-84 skapar, inte vållar vår målvakt Jelina Karlsson några större bekymmer.

 

Tredje perioden blir lite annorlunda då Vv-84 lyfter upp högre i banan vilket skapar lite oreda i våra uppspel då hallen som sagt är ganska liten. Vi spelar ändå ganska stabilt och efter en fin frånvändning kan Tova Wirén lura bort sin back och lägga in bollen med en backhand under målvakten. Nu handlar det om att hjälpa Jelina att hålla nollan vilket hon gör med hjälp av en fin benparad i slutsekunden.

 

Två nya tjejer öppnade sitt målkonto idag och nu har sju tjejer gjort mål i serien. Vi siktar på fler!

 

Målskyttar: Alma Karlsson, Hanna Lindstedt samt Tova Wirén.

Tredje trepoängaren!
2021-11-18 14:03

Tre mål blev det också i matchen mot Landskrona hemma. Seger med 2-1 när den feta damen sjöng.

 

Vi började i ett högt tempo och försökte göra ett snabbt mål för att få medvind direkt. Ägde bollen gjorde vi och vi skapade även chanser men vi mötte ett lag som var skickligt på att täcka skott och som låg rätt i positionerna. Efter 9:45 får Landskrona en utvisning för slag. Det tar bara 23 sekunder så har vi släppt in ett mål efter bolltapp på mitten och ett fint avslut av Landskronatjejen. Vi fortsätter att skjuta mycket men kanske i fel lägen för vi gör inga mål, trots ytterligare ett powerplay.

 

Andra perioden ser ut som den första, vi äger bollen och skapar mycket halvchanser men Landskrona fortsätter att ligga rätt i försvaret.

 

I periodpausen inför tredje perioden så pratar vi om att vi behöver komma förbi första skottäcket innan vi tar avslut. Tjejerna som är grymt anpassningsbara lyssnar och efter 4:43 kan Amanda Viktor göra 1-1 på ett direktskott efter en fin pass av Alma Karlsson. En frislagsvariant lite senare lurar en Landskronaspelare till att röra sig för tidigt och blir utvisad för felaktigt avstånd. I detta powerplayet så gör vi äntligen mål. Efter en knapp minut i PP så får Filippa Herrström fram bollen till Alma Karlsson som fri på bortre stolpen kan lägga in bollen i mål. Efter det så väntade vi oss en anstormning av Landskrona men vi klarar av att hålla i bollen på ett bra sätt och kan spela av tiden och ta tredje raka.

 

Plus till domarna som vågade blåsa för slag.

 

Målskyttar: Amanda Viktor samt Alma Karlsson

 

 

 

 

Andra raka segern!
2021-11-11 14:29

Tredje matchen i serien och andra bortamatchen. Då kom också andra raka segern.

 

Vi åkte till Bjärred för att möta ett av seriens bästa lag (på förhand åtminstone men mest troligt också när serien är färdigspelad). Det är en jämn match som präglas av att vi får ha mycket boll då Bjärred gärna drog sig tillbaka och satsade på kontringar. 

 

Med bara 5 sekunder kvar av första perioden så bjuder vi lite olyckligt på ett mål och därmed 1-0 i paus. I andra perioden så gör Bjärred även 2-0 efter 10:10 spelat. En fin prestation av deras spelare. Fast istället för att bli nedslagna så är det precis som om vi bestämmer oss för att öka tempot och dryga tre minuter senare så gör vi 2-1 på en soloprestation av Tella Gille som avslutas med en backhand lågt vid första stolpen.

 

I början av tredje så är det ett högmotiverat lag som går ut och rivstartar. efter 1:30 gör Alma Karlsson 2-2, även det på en backhand vid första stolpen. Endast 1 minut och 2 sekunder senare så gör Tilda Stensson mål på en retur efter ett frislag i slottet. Vår offensiv kommer av sig en del då Alma Karlsson får två minuter på botbänken för en tackling mitt på plan. Ingen kritik mot domarna i denna matchen men en typisk situation som aldrig gett en utvisning om det varit killar som spelat. Här måste alla domare steppa upp och använda samma regelbok oavsett vem som spelar. Vi släpper inte in något mål under utvisningen och resten av perioden spelas av på ett sätt som imponerar på en tränare. 

 

Segern tycker jag ändå är rättvis till slut då vi utöver målen även har några rungande skott i stolpe och ribba.

 

Målskyttar: Tella Gille, Alma Karlsson samt Tilda Stensson

 

Match igen på söndag mot Landskrona som ännu ej har förlorat någon match.

Bortamatch mot Häljarp
2021-10-19 08:32

På lördagen var det dags för första bortamatchen denna säsong. Häljarp stod för motståndet.

 

Det visade sig bli en jämn match med mycket känslor. Vi mötte ett lag som var väldigt aggressivt och som skickade bollen långt så fort dom vann den. Då domarna tillät alla slag som delades ut så blev det svårt för våra spelare att hitta rätt.

 

Trots flera bra målchanser åt båda håll så står det 1-1 efter två perioder. I tredje perioden så har Munka-tjejerna lärt sig hur man behöver spela, när man möter ett motstånd som spelar på det viset som dom gör i denna matchen och med ett snabbare passningsspel så kan vi rycka ifrån till en rättvis seger med 5-2.

 

Grymt imponerad av våra spelares vilja och förmåga att anpassa sig till nivån som lades av domarna och motståndet. En grym laginsats där ingen vek ner sig.

 

Kan även konstatera att vi på 7 gjorda mål hittills i serien har 5 st målskyttar. Riktigt kul och visar på att vi är ett lag.

 

Målskyttar: Tella Gille 2, Amanda Viktor, Alma Hedin samt Alma Karlsson 

Förlust i seriepremiären
2021-10-11 08:38

Efter en försäsong med blandade resultat i träningsmatcherna och decimerat manskap långa stunder på grund av sjukdomar och annat, så var det äntligen dags för seriepremiär.

 

För motståndet stod Gårdarike. Ett motstånd vi inte stött på tidigare. Vi gör både första och sista målet i matchen men dessvärre gör vi inga fler. Gårdarike gör däremot 4 mål vilket ger slutresultatet 2-4.

 

Vi kommer inte riktigt upp i den standard vi vill i denna matchen även om vi glimtvis gör det bra.

 

Målskyttar: Tella Gille och Tilda Stensson.

 

Nästa match är mot Häljarp på lördag kl 14. 

Äntligen match igen!
2021-06-20 19:50

Idag så var det äntligen dags för en match igen. 246 dagar sedan senast. Förvisso en träningsmatch men ändå ett annat lag på andra sidan att mäta krafterna med.

 

Vi åkte till Häljarp för att möta våra seriekonkurrenter (hann aldrig mötas säsongen som gick) nästa säsong. På förhand var det lite ovisst då vi saknade 6 tjejer av olika anledningar. Alla som var med var dock grymt sugna och det största orosmolnet var nog värmen.

 

Ganska tidigt i matchen så tar vi ledningen. Vi spelar ganska bra under första perioden och är starka på bollen. De gånger Häljarp har bollen så håller vi dom till mindre farliga ytor och när dom skapar något av värde så har vi en trygg målvakt. Vi gör ett mål till i första perioden och vinner den med 2-0.

 

Andra perioeden så spelar vi lite sämre. Kanske beroende på att vi ändrar i femmorna och byter målvakt mitt i. Eller så spelade bara vår motståndare bättre. Vi gör ändå två mål framåt och släpper bara in ett bakåt så även denna perioden vinner vi.

 

Tredje perioden så försöker Häljarp att forcera men känslan är ändå att vi får dom dit vi vill och att vår målvakt finns på plats när vi släpper förbi motståndaren. Vi har bra koll på perioden och vinner den med 3-0. Sammanlagt 7-1 i Munkafavör.

 

Mycket var positivt men framförallt har skottäckningarna fastnat på näthinnan. Fortsätter vi med det så blir vi svåra att göra mål på.

 

Målskyttar: Amanda Viktor 2, Emelie Bjärenstam Otzen 2, Tilda Stensson, Alma Karlsson samt Hanna Lindstedt

Första poängen bärgad!
2020-10-19 08:58
På lördagen var det tidig match mot Åstorp/Kvidinge i Åstorp som gällde. Efter två förluster så var det ett revanschsuget men samtidigt lite ängsligt gäng som ställde upp för match.

Det visade sig snabbt att vi var lite för försiktiga i början och släpper in ett snabbt mål. Efter målet så jämnar vi dock ut spelet fast lyckas inte göra några mål i första perioden.

I andra perioden tycker jag att vi tar över en del av spelet och är mycket på motståndarnas planhalva. Vilket lönar sig då vi vinner perioden med 2-1. Lika inför sista perioden alltså.

Här blir det mycket ställningskrig fast känslan är att vi är lite hetare. 11:25 tar vi också ledningen. Tyvärr så med bara 32 sekunder kvar så lyckas Åstorp kvittera då bollen tar på en av våra spelare och in i målet. Snöpligt men ett ganska rättvist resultat totalt sett även om det känns som oturen grinar oss i ansiktet för tillfället.

Målskyttar: Emelie Bjärenstam Otzén 2, Hanna Lindstedt
Förlust mot Malmö FBC
2020-10-12 10:28
Tella i kamp om bollen
I hemmapremiären blev det en förlust mot Malmö FBC. På förhand visste vi att det skulle bli en tuff match men vi trodde ändå att vi skulle kunna ha chansen att ta poäng.

Under matchen visar det sig att vi står oss bra mot motståndet och är faktiskt i mina ögon det något bättre laget på stora delar av planen. Fast inte framför kassarna där det ofta avgörs och så även idag. 

Det finns många bitar att ta med oss från denna matchen och vi kan konstatera att om vi kan upprepa prestationen framöver så kommer vi snart att kunna ta första segern för säsongen.

Tack till alla föräldrar som utan att tveka ställer upp och bemannar allt som behövs!
Förlust i premiären!
2020-10-07 10:36
På söndagen var det dags för seriepremiär borta mot Båstad. Vi var taggade till tusen och ville göra en riktigt bra match. Hela försäsongen har vi pratat om och tränat på att våga ha mer boll i vårt spel. Fast vi blev tagna av stundens allvar då matchen började och det visade sig att vi mötte ett gäng som slog med klubborna så fort chansen gavs och att det i alltför hög utsträckning tilläts.

Så tjejerna försökte ställa om och kämpa så gott det gick och ända fram till 14:59 i andra perioden, ställningen 2-1 till Båstad, så är vi bra med med och har bud på fler mål. Då gör Båstad 3-1. Dystra miner i pausen men vi försöker hitta lösningar för att vända på det i tredje. Fast bara dryga 3 minuter in i period 3 så kommer 4-1 och då går luften ur oss.

Matchen slutar 9-2. Målskytt: Olivia Herrström 2
Äntligen seriepremiär!
2020-10-03 20:56
Då var det äntligen dags! Seriepremiär! Efter en lång försäsong så är det dags för första seriematchen. Vi åker till Båstad för match och trots att vi är laddade och sugna så surrar ändå frågorna. Hur bra har vi tränat? Hur bra är vi? Hur bra är Båstad? Kommer det vi tränat på att fungera på match? Hur nervösa är vi? 

Söndag kl 14 i Båstad så börjar frågorna att få svar. Förhoppningsvis så besvaras de flesta i vår favör. Hur bra det blir bestämmer vi själva. 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Munka-Ljungby IBK, 01/11 08:18 
Munka-Ljungby IBK, 01/11 07:44 
Munka-Ljungby IBK, 08/10 18:08 
Munka-Ljungby IBK, 13/09 16:43 
Munka-Ljungby IBK, 11/06 15:00 
Munka-Ljungby IBK, 03/03 16:12 
Munka-Ljungby IBK, 28/09 14:15 
Munka-Ljungby IBK, 16/09 19:00 
Munka-Ljungby IBK, 16/08 21:05 
Munka-Ljungby IBK, 19/03 10:50 
Munka-Ljungby IBK, 13/03 16:10 
Munka-Ljungby IBK, 11/03 21:31 
Munka-Ljungby IBK, 02/01 15:24 
 
Aktuellt
Stötta oss!
Sponsorer