SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Med glädje och stolthet ger vi förutsättningar åt alla
F06/07/08

 
Två kryss
2022-03-25 12:45

Med två matcher kvar att spela så har vi fortfarande chansen att vinna serien. I nästsista matchen så tar vi emot Malmö FBC på hemmaplan. Ett lag som blandat och gett under säsongen, mycket beroende på vilka spelare som kan spela. 

 

Då skribenten inte kunde närvara på matchen så kan det bara konstateras att det var en välspelad match som vi vänder underläge 0-2 till 4-2 för att sedan sluta oavgjord 4-4.

 

Målskyttar: Alma Karlsson, Hanna Lindstedt, Mizella Rosenkvist samt Tella Gille

 

I sista matchen väntade topplaget Båstad borta. Ett lag vi förlorat tre raka matcher mot. Seger krävdes för att överhuvudtaget ha en chans på seriesegern men då skulle vi även ha tur med andra resultat. 

 

Matchen börjar i ett bra tempo för att sen aldrig slå av på takten. Två duktiga lag spelade bra innebandy och det enda som störde var egentligen domarnas attityd som det finns mycket att skriva om, fast det tänker jag inte göra. Första perioden var på väg att sluta mållös tills Amanda bestämmer sig för att slå in bollen framför mål från en position bakom målet. En lycklig studs senare så hade vi tagit ledningen med en sekund kvar.

 

Andra perioden är bara 16 sekunder gammal när Alma Karlsson kommer fri och gör 0-2. Samma Alma blir märkligt utvisad efter 5:10. Båstad passar då på att göra sitt första för kvällen.

 

I tredje perioden så utökar vi återigen ledningen, nu till 1-3 genom Tilda. Kort därefter kan Båstad göra 2-3 och efter ungeför halva perioden så kommer även 3-3. Avslutningen blir dramatisk med chanser åt båda håll men resutatet står sig. Ett resultat som innebär att vi inte längre har chans på seriesegern.

 

Målskyttar: Självmål, Alma Karlsson samt Tilda Stensson

 

Trots att vi i stunden önskar mer så kan vi konstatera att vi gjort en strålande säsong och har haft en enorm utveckling.

 

Nu närmast väntar Skånemästerskapen innan vi åker till Örebro.

Seger mot Åstorp
2022-03-10 15:41

Åstorp borta är en inte alldeles lätt match att vinna. Åstorp vill spela innebandy och är skickliga på att spela diagonalpass som hela tiden river upp sår i försvaret. Så blev det även nu, efter 8:36 så kan Åstorp ta ledningen med 1-0. Vi försöker och försöker men kommer inte till så många lägen. Fast Alma Karlsson kan med bara 28 sek kvar av första perioden göra 1-1.

 

Alma var inte färdig där utan bara 49 sek in i andra så gör hon 1-2 på egen hand. Hon gör även 1-3 efter 5:59. Hattrick! Tella Gille som äntligen är tillbaka kunde ytterligare utöka ledningen efter 7:14 och nu kändes det som att vi kunde få en behaglig resa mot slutsignalen. Ett mål till görs i perioden, av oss men i fel kasse. 2-4 inför tredje.

 

I tredje gör Mizella Rosenkvist sitt första mål för säsongen på ett välplacerat skott i bortre. Åstorp smyger emellan med ett mål innan Hanna Lindstedt avslutar målskyttet fram till 3-6 med 47 sek kvar.

 

En välspelad match mellan två lag som försöker spela innebandy.

 

Målskyttar: Alma Karlsson 3, Tella Gille, Mizella Rosenkvist samt Hanna Lindstedt

Seger mot Vv-84 och "förlust" mot Häljarp!
2022-03-04 08:30

Två matcher att rapportera sen senast.

 

Först tog vi emot Vv-84 på hemmaplan. Vi får en bra start på matchen med tvåmålsledning efter halva perioden. Här spelade vi bra innebandy. Fast jag vet inte om det smög in sig en känsla av att det skulle gå lätt då det var seriejumbon vi mötte eller vad? Hur som så gick vi ner oss rent spelmässigt även om vi hade bra kontroll på händelserna. 2-0 efter första perioden och med en bräcklig 2-1 ledning inför tredje så försökte vi växla upp. Matchbilden ser ganska likadan ut som tidigare fast efter tolv minuter kan Hanna Lindstedt göra 3-1 på ett frislag och när sedan Vv får en utvisning så är segern hemma.

 

Målskyttar: Hanna Lindstedt 2 samt Tilda Stensson

 

På måndagen tog vi emot Häljarp i en sedan tidigare uppskjuten match. Första perioden speglar matchen i övrigt vad gäller spelet, nämligen att vi har bollen mest och tillbringar mycket tid i anfallszon medan Häljarp kontrar. Häljarp gör det så pass framgångsrikt så att de leder efter första perioden med 1-0.

 

I andra perioden så ger vi vårt bollinnehav resultat när vi samtidigt ökar farten. Vi gör tre mål på tre olika sätt som alla är frukten av vår bollskicklighet. Första målet görs i powerplay, andra på inbrytning från en position bakom mål och tredje är ett direktskott på pass över centrallinjen.

 

Tredje perioden fortsätter som tidigare och efter 6:12 kan vi göra kvällens andra powerplay-mål. Snyggt spel bakom mål resulterar i att vi får en fri spelare framför mål som kan avsluta snyggt. Bara en dryg halvminut senare kan Häljarp reducera men det känns ändå lugnt. Sen efter 10 min så utbryter "kaoset". Vi får en 5-minuters utvisning för en tackling som om den hade skett på en annan plats än vid sekretariatet antagligen hade renderat i en tvåa. Efter en diskussion mellan ledare och domare om lämpligheten i beslutet så drar undertecknad på sig en 2+10 min utvisning. 5 mot 3-spel i två min alltså som tjejerna klarar galant. Fast när Häljarp därefter drar på sig en utvisning för slag så blir det nervöst då vi "bara" ska klara av det. Häljarp med inget att förlora sätter full press och lyckas vinna bollen två gånger om och göra två mål.

 

Det som kändes som en seger på gång förvandlades till en "förlust".  Vi drar många lärdomar av detta och det är trots allt det viktigaste.

 

Målskyttar: Hanna Lindstedt, Tilda Stensson, Alma Karlsson samt Amanda Viktor.

Seger i Landskrona!
2022-02-14 11:01

Bortamatch mot Landskrona Falcons och då kom äntligen första segern under 2022. Känslan inför matchen var god även om vi saknade tre tongivande spelare. Träningarna under veckan hade varit bra och förhoppningsvis får vi lite kontinuitet på träningarna framöver och slipper sjukdomar och skador.

 

Matchen börjar som förväntat med bollinnehav från vår sida och kontringar från Falcons. Vi gör många saker rätt trots att det i paus står 0-0. Taktiksnacket är enkelt, träffa mål, annars spelar vi bra.

 

Andra perioden gör vi just det, träffar mål. Hanna Lindstedt två gånger om på snygga skott i farten, Alma Hedin på ett frislag samt Amanda Viktor på ett långt uppspel med bara en tiondels sekeund kvar.

 

Tredje perioden blir lite av ett ställningskrig där vi försöker hålla uppe spelet. Falcons kan göra två slumpmål innan "den feta damen" sjöng för gott. En rättvis seger med 4-2 där domarna ska ha ett omnämnande. Alla tjejerna tyckte att det var jätteroligt att få spela en match där domarna verkligen var bra och som vågade blåsa för slag.

 

Målskyttar: Hanna Lindstedt 2, Alma Hedin samt Amanda Viktor

Förlust mot Bjärred
2022-02-10 16:26

I söndags kom Bjärred till besök i Munkahallen. Bjärred som är och ska vara ett topplag i denna serien började som det också, redan efter 27 sekunder gjorde dom 0-1. 43 sekunder senare stod det 1-1 efter att Hanna Lindstedt gjort mål. Målkalas trodde nog dom flesta på i detta läge men icke. Målvakterna börjar storspela och det dröjer ända till 1:50 in i tredje perioden innan matchens tredje och sista mål görs. Tyvärr för vår del av Bjärred.

 

Sammanfattningsvis en välspelad innebandymatch mellan två bra lag och med två bra målvakter.

 

Efter tre raka förluster så är revanschlusten stor inför söndagens bortamatch mot Landskrona.

 

Målskytt: Hanna Lindstedt

Förlust mot Gårdarike (igen)!
2022-01-21 10:16

I lördags var det dags för att starta upp serien igen efter julledighet. En ledighet som egentligen skulle avslutats med Gothia Cup men som tyvärr inte blev av. Vi spelade istället två träningsmatcher, den ena mot Båstad, som slutade med förlust och den andra mot Gantofta som vi kunde vinna.

 

Matchen mot Gårdarike startade lite trevande från båda lagen och efter 6:41 tar Gårdarike ledningen. Vi kvitterar mindre än två minuter senare genom Tella Gille. Ännu kortare tid, nämligen bara 36 sekunder senare, så gör Gårdarike mål igen. Innan perioden är slut så kan vi kvittera igen. Mål av Tilda Stensson på en fin passning från Amanda Wiktor. 2-2 i paus och frustrerade spelare som tycker att vi kan bättre.

 

I inledningen av andra perioden för Gårdarike två mål och vi behöver ta en timeout. Efter timeouten så spelar vi bättre och efter 11:04 kan Hanna Lindstedt göra mål.

 

Tredje perioden är knappa sex minuter gammal när Gårdarike återigen går upp i en två-målsledning. Tella Gille snor bollen på mittplan och sprintar ifrån försvaret och kan göra ställningen till 5-4 efter 7:19. Vi försöker göra en push men lyckas inte göra fler mål.

 

Grattis till Gårdarike som har blivit vårt bogey team.

 

Målskyttar: Tella Gille 2, Tilda Stensson samt Hanna Lindstedt

Förlust på hemmaplan!
2021-12-14 09:51

Seriefinal mot Båstad och vi kunde inte fått en bättre början. Redan efter 25 sekunder så gör Amanda Viktor 1-0. Tyvärr får vi inte rida på den vågen särskilt länge utan mindre än två minuter senare är det kvitterat.

 

Vi har genom hela matchen svårt att komma upp i den nivå vi vet att vi kan spela på. Kanske är det nerver eller så är det bara en sådan dag. Båstad spelar också bra så det kanske bara är så att vi mötte ett bättre lag. Matchen slutar med förlust 1-4.

 

Målskytt: Amanda Viktor

 

Nu ser vi fram emot att få åka till Gothia Cup (om bara smittspridningen håller sig i schack). Vi kommer stöta på några gamla bekanta i Bjärred och Kustens IF. Växjö som vi mötte senast i Gothia och som även vann A-slutspelet då men även några nya bekantskaper i Landvetter och Gnosjö.

Malmö borta, sjätte raka!
2021-12-09 10:40

På förhand trodde vi ledare att matchen mot Malmö skulle bli en tuff historia och det blev den. Fast det var mer saker utanför spelet som gjorde det tufft för oss.

 

Redan inför och under uppvärmningen så kändes vi sega. Att det inte spelades musik var felet tyckte tjejerna. 

 

När matchen väl drog igång så tog det bara 40 sekunder innan Tella Gille gjorde mål. Inte hennes vackraste men lika mycket värt för det. Segheten höll i sig och Malmö kunde kvittera. 10:21 spelat och Amanda Viktor gör 2-1 till oss. Även det ett märkligt mål med sargstuds som letade sig fram till Amanda på bortre stolpen. 30 sek innan periodpaus kvitterar Malmö vilket känns onödigt.

 

Efter detta klarar vi av att växla upp en aning och kan på 4 minuter i andra halvan av period två göra tre mål. Alma Karlsson gör som vanligt och bryter in på första stolpen och sätter dit den. Filippa Johnsson öppnar målkontot för säsongen, dessutom första backmålet. Sen gör Tella Gille ett till. Här är matchen definitivt avgjord.

 

Period tre kontrollerar vi spelet bra och kan utöka till 6-2 via Filippa Herrström som också gör första målet för säsongen. Sen avslutar Tella GIlle som hon började med ett mål. Seger med 7-2 alltså.

 

Tyvärr blir det ett surt efterspel då en spelare i Malmö faller olyckligt i en närkamp med mindre än två minuter kvar. Inget fult alls utan en olycklig situation. Då Malmö har varit ganska hetsiga matchen igenom så blir detta för mycket för framförallt ledaren som istället för att lugna ner situationen eldar på den istället. Lite diskussion efter slutsignalen och vi kan lämna Malmö med tre nya poäng.

 

Målskyttar: Tella Gille 3, Amanda Viktor, Alma Karlsson, Filippa Johnsson samt Filippa Herrström

 

På söndag stundar en seriefinal mot Båstad! En som alltid mot Båstad tuff match.

Serieledning!
2021-12-02 14:16

Sent på söndagskvällen var det dags för match mot Åstorp/Kvidinge. Historiskt har det alltid varit jämna matcher lagen emellan och så skulle det förbli.

 

Vi tar tag i taktpinnen direkt från start och spelar med bra fart. Redan efter 3:54 får vi en straff. Åstorps målvakt gör dock en snygg räddning och det står fortfarande 0-0. Vi trummar vidare men får inte in bollen. Efter 9:41 får vi en utvisning mot oss men ett enormt slit av boxplay gör att vi nog skapar bästa läget under dessa två minuter.

 

Andra perioden fortsätter i samma stil där vi har mycket boll. Efter 5:21 så snappar Emelie Bjärenstam upp bollen, som en Åstorpsförsvarare slängt ifrån sig efter bra press av våra forwards, och kan sätta 1-0. Nästa femma vill inte vara sämre och bara 24 sekunder senare har vi 2-0 av Amanda Viktor efter en fin pass över centrallinjen av Tella Gille. Med lite drygt två minuter kvar får vi en 2 + 10 min utvisning. Ett enormt slit igen av de fyra på planen leder till att Åstorp inte kan göra mål.

 

Tredje perioden fortsätter även den i samma stil med en skillnad i att Åstorp kan göra 2-1 efter 10:41 då vi blir passiva i egen zon. Trots att två ribbskott grinar oss i ansiktet så kan vi rida ut stormen och kan inkassera femte raka segern. Vi kan även konstatera att vi är serieledare!

 

Nu väntar två svåra matcher mot tufft motstånd innan vi kan fira jul och blicka framemot Gothia Cup.

 

Målskyttar: Emelie Bjärenstam samt Amanda Viktor

Vinst i Bjuv!
2021-11-22 08:14
Matchvärmning och frukost i hallen!

På söndagen var det dags för en tidig match borta mot Vv-84 från Bjuv. Vi valde ett annat upplägg inför matchen och körde en halvtimmes matchvärmning i hallen följt av en gemensam frukost innan avfärd.

 

Inför matchen betonade vi spelplanens betydelse och vikten av att göra saker med bollen snabbt då hallen är erkänt liten. Vi börjar matchen bra och gör i stort det vi har kommit överens om. Förutom mål. 0-0 slutar perioden.

 

I andra börjar vi så smått att bli frusterade då bollen inte vill in och det leder till att vi vill göra saker på ett annat vis än vi gjort tidigare. Vi spelar svårare och mindre samspelt. precis när vi i ledarstaben funderar på att ta en time-out så kommer äntligen målet. Alma Karlsson kan få med sig bollen i ett halvt friläge och kan snabbt få bollen i sidled och rulla in bollen i mål. Nu släpper nervknutarna och vi hittar tillbaka till vårt spel. Knappa tre minuter senare ser Hanna Lindstedt att Vv-84:s försvar inte står rätt på vårt frislag och prickskjuter in bollen i krysset till en ledning med 2-0. Nu känns det ganska säkert då de chanser som Vv-84 skapar, inte vållar vår målvakt Jelina Karlsson några större bekymmer.

 

Tredje perioden blir lite annorlunda då Vv-84 lyfter upp högre i banan vilket skapar lite oreda i våra uppspel då hallen som sagt är ganska liten. Vi spelar ändå ganska stabilt och efter en fin frånvändning kan Tova Wirén lura bort sin back och lägga in bollen med en backhand under målvakten. Nu handlar det om att hjälpa Jelina att hålla nollan vilket hon gör med hjälp av en fin benparad i slutsekunden.

 

Två nya tjejer öppnade sitt målkonto idag och nu har sju tjejer gjort mål i serien. Vi siktar på fler!

 

Målskyttar: Alma Karlsson, Hanna Lindstedt samt Tova Wirén.

Tredje trepoängaren!
2021-11-18 14:03

Tre mål blev det också i matchen mot Landskrona hemma. Seger med 2-1 när den feta damen sjöng.

 

Vi började i ett högt tempo och försökte göra ett snabbt mål för att få medvind direkt. Ägde bollen gjorde vi och vi skapade även chanser men vi mötte ett lag som var skickligt på att täcka skott och som låg rätt i positionerna. Efter 9:45 får Landskrona en utvisning för slag. Det tar bara 23 sekunder så har vi släppt in ett mål efter bolltapp på mitten och ett fint avslut av Landskronatjejen. Vi fortsätter att skjuta mycket men kanske i fel lägen för vi gör inga mål, trots ytterligare ett powerplay.

 

Andra perioden ser ut som den första, vi äger bollen och skapar mycket halvchanser men Landskrona fortsätter att ligga rätt i försvaret.

 

I periodpausen inför tredje perioden så pratar vi om att vi behöver komma förbi första skottäcket innan vi tar avslut. Tjejerna som är grymt anpassningsbara lyssnar och efter 4:43 kan Amanda Viktor göra 1-1 på ett direktskott efter en fin pass av Alma Karlsson. En frislagsvariant lite senare lurar en Landskronaspelare till att röra sig för tidigt och blir utvisad för felaktigt avstånd. I detta powerplayet så gör vi äntligen mål. Efter en knapp minut i PP så får Filippa Herrström fram bollen till Alma Karlsson som fri på bortre stolpen kan lägga in bollen i mål. Efter det så väntade vi oss en anstormning av Landskrona men vi klarar av att hålla i bollen på ett bra sätt och kan spela av tiden och ta tredje raka.

 

Plus till domarna som vågade blåsa för slag.

 

Målskyttar: Amanda Viktor samt Alma Karlsson

 

 

 

 

Andra raka segern!
2021-11-11 14:29

Tredje matchen i serien och andra bortamatchen. Då kom också andra raka segern.

 

Vi åkte till Bjärred för att möta ett av seriens bästa lag (på förhand åtminstone men mest troligt också när serien är färdigspelad). Det är en jämn match som präglas av att vi får ha mycket boll då Bjärred gärna drog sig tillbaka och satsade på kontringar. 

 

Med bara 5 sekunder kvar av första perioden så bjuder vi lite olyckligt på ett mål och därmed 1-0 i paus. I andra perioden så gör Bjärred även 2-0 efter 10:10 spelat. En fin prestation av deras spelare. Fast istället för att bli nedslagna så är det precis som om vi bestämmer oss för att öka tempot och dryga tre minuter senare så gör vi 2-1 på en soloprestation av Tella Gille som avslutas med en backhand lågt vid första stolpen.

 

I början av tredje så är det ett högmotiverat lag som går ut och rivstartar. efter 1:30 gör Alma Karlsson 2-2, även det på en backhand vid första stolpen. Endast 1 minut och 2 sekunder senare så gör Tilda Stensson mål på en retur efter ett frislag i slottet. Vår offensiv kommer av sig en del då Alma Karlsson får två minuter på botbänken för en tackling mitt på plan. Ingen kritik mot domarna i denna matchen men en typisk situation som aldrig gett en utvisning om det varit killar som spelat. Här måste alla domare steppa upp och använda samma regelbok oavsett vem som spelar. Vi släpper inte in något mål under utvisningen och resten av perioden spelas av på ett sätt som imponerar på en tränare. 

 

Segern tycker jag ändå är rättvis till slut då vi utöver målen även har några rungande skott i stolpe och ribba.

 

Målskyttar: Tella Gille, Alma Karlsson samt Tilda Stensson

 

Match igen på söndag mot Landskrona som ännu ej har förlorat någon match.

Bortamatch mot Häljarp
2021-10-19 08:32

På lördagen var det dags för första bortamatchen denna säsong. Häljarp stod för motståndet.

 

Det visade sig bli en jämn match med mycket känslor. Vi mötte ett lag som var väldigt aggressivt och som skickade bollen långt så fort dom vann den. Då domarna tillät alla slag som delades ut så blev det svårt för våra spelare att hitta rätt.

 

Trots flera bra målchanser åt båda håll så står det 1-1 efter två perioder. I tredje perioden så har Munka-tjejerna lärt sig hur man behöver spela, när man möter ett motstånd som spelar på det viset som dom gör i denna matchen och med ett snabbare passningsspel så kan vi rycka ifrån till en rättvis seger med 5-2.

 

Grymt imponerad av våra spelares vilja och förmåga att anpassa sig till nivån som lades av domarna och motståndet. En grym laginsats där ingen vek ner sig.

 

Kan även konstatera att vi på 7 gjorda mål hittills i serien har 5 st målskyttar. Riktigt kul och visar på att vi är ett lag.

 

Målskyttar: Tella Gille 2, Amanda Viktor, Alma Hedin samt Alma Karlsson 

Förlust i seriepremiären
2021-10-11 08:38

Efter en försäsong med blandade resultat i träningsmatcherna och decimerat manskap långa stunder på grund av sjukdomar och annat, så var det äntligen dags för seriepremiär.

 

För motståndet stod Gårdarike. Ett motstånd vi inte stött på tidigare. Vi gör både första och sista målet i matchen men dessvärre gör vi inga fler. Gårdarike gör däremot 4 mål vilket ger slutresultatet 2-4.

 

Vi kommer inte riktigt upp i den standard vi vill i denna matchen även om vi glimtvis gör det bra.

 

Målskyttar: Tella Gille och Tilda Stensson.

 

Nästa match är mot Häljarp på lördag kl 14. 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Munka-Ljungby IBK, 20/07 09:51 
Munka-Ljungby IBK, 16/07 16:27 
Munka-Ljungby IBK, 03/07 17:28 
Munka-Ljungby IBK, 24/06 10:00 
Munka-Ljungby IBK, 30/05 21:49 
Munka-Ljungby IBK, 08/05 20:11 
Munka-Ljungby IBK, 08/05 14:30 
Munka-Ljungby IBK, 07/05 17:45 
Munka-Ljungby IBK, 07/05 10:00 
Munka-Ljungby IBK, 04/05 20:19 
Munka-Ljungby IBK, 25/04 14:09 
Munka-Ljungby IBK, 22/04 14:44 
Munka-Ljungby IBK, 01/11 08:18 
Munka-Ljungby IBK, 01/11 07:44 
 
Aktuellt
Stötta oss!
Sponsorer