SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Med glädje och stolthet ger vi förutsättningar åt alla
DAMER DIV. 1

Övertidsförlust i kommunderbyt
2024-01-16 18:14

I säsongens andra och sista derby mot FBC blev det tyvärr förlust efter förlängning. 


Kommentar från Munkalägret efter matchen: ”Lägger vi ihop alla parametrar är detta en poäng som är bra och som vi ska vara nöjda med. Vi fattades ett par spelare vilket gjorde vår trupp än tunnare och detta i en match mot ett ungt, hungrigt och bra FBC med betydligt bredare trupp. Tjejerna slet kopiöst matchen igenom, spelade stundtals en mycket fin innebandy och visar moral efter Engelholms snabba vändning i tredje då. Med de chanserna vi skapade kunde vi avgjort matchen redan efter två perioder.”


Mål: Yasmine Lohmander 2 och Linda Nilsson.

 

Assist: Maja Björklund och Evelina Nilsson.

Avstämning med kaptenstrion
2024-01-11 19:34
#10 Sofia Enerstad, #18 Maja Björklund och #8 Julia Sfaiter.

Efter nästan exakt en månads uppehåll är det imorgon dags igen. Damernas division 1 är tillbaka och den andra halvan av säsongen, som tjuvstartade sista omgången innan uppehållet, fortsätter. Säsongens kortaste bortaresa stundar då vi beger oss till Kungsgårdshallen för säsongens andra och sista kommunderby mot FBC Engelholm.

Inför drabbningen har vi gjort en liten avstämning med kaptenstrion med Maja Björklund i spetsen tillsammans med de assisterande Julia Sfaiter och Sofia Enerstad.

 

Läs vad de har att säga om säsongen hittills, fortsättningen på den och det stundande derbyt i inlägget.

Storsegern innebär serieledning när den nu vänder!
2023-12-15 12:00
Segerbild efter storsegern mot laget från ”Guldkusten”.

I helgen som gick hemmaslog vi dåvarande serieledande Höllviken med 9-3 vilket gjorde att vi gick om och upp i serieledning med en poäng till godo samtidigt som serien vänder.

 

Läs mer i inlägget.

Lika och enbart en poäng trots stort spelövertag
2023-12-05 17:18

I söndagens match borta mot nykomlingen Gantofta IBK hade vi stora förhoppningar om att studsa tillbaka till vinnarspåret efter förlusten i derbyt mot Å/K IBS. Matchen igenom är vi det bollförande laget och styr spelet, precis som vi vill, men vi kommer inte till tillräckligt många hundraprocentiga målchanser. När vi väl lyckas med detta är vi inte tillräckligt effektiva. Samtidigt möter vi ett lag som gör det svårt och backar hem på ett effektfullt sätt och de lyckas göra lika många mål som oss på de få lägen man skapar, vilket är betydligt färre än oss.

Med enbart 15 sekunder kvar av matchen och målvakten uttagen kvitterar vi efter ett hårt tryck de sista minuterna efter hemmalagets ledningsmål. I den efterföljande förlängningen fortsätter vi trycka på för att plocka extrapoängen men det vill sig inte.


Kommentar från Munkalägret efter matchen; ”Ett resultat vi självklart inte är nöjda med på förhand men med tanke på hur matchen utvecklade sig och att vi kvitterade sent tar vi med oss poängen och en spelmässigt okej insats. Vi är bollförande matchen igenom och skulle avgjort tidigt samtidigt som Gantofta är effektiva och gör 3 mål på de chanser man skapar.”

 

Mål: Emmy Nilsson, Linda Nilsson & Nathalie Britzén Bengtsson.

 

Assist: Sofia Enerstad, Emmy Nilsson & Linda Nilsson.

Knapp förlust i toppmatchen och derbyt.
2023-11-29 20:09
Segersviten stannade på 8 raka vinster.

Det blev tyvärr förlust i lördagens derby mot Åstorp/Kvidinge på bortaplan i en match som slutade 2-1. Målsnålt, ja. Men lägen saknades inte!

Inför matchen låg den största pressen på hemmalaget att täppa igen luckan som fanns lagen emellan något, samtidigt som vi ville förlänga vinstsviten och utöka luckan. De som lyckades bäst var alltså hemmalaget.

 

Läs mer i inlägget.

Toppmatch väntar!
2023-11-17 20:19

Imorgon tar vi emot IBK Lund i vad som är en riktig toppmatch, då tvåan mot trean i tabellen drabbar samman. Inför matchen parkerar vi på 21 poäng och gästerna på 18. En chans för oss att dra ifrån lite samtidigt som Lund kommer göra allt i sin makt för att krympa gapet.

Detta är den andra matchen (matchen mot Malmhaug var den första) i en väldigt tuff period för oss där vi ska möta alla övriga lag i toppen och en pigg nykomling i Gantofta.


Morgondagens match kommer bli tuff. Lund är ett väldigt skickligt och svårspelat lag med deras man-man spel i försvaret. Det är ett lag som kan ställa till det för vilket lag som helst i serien. Vi kommer samtidigt stärkta av självförtroende efter sju raka segrar och inte minst efter vinsten senast mot Malmhaug på bortaplan där siffrorna skrevs till 1-8.

 

Vi hoppas på att få se många innebandysugna supportrar på läktaren och i gengäld ska vi göra allt i vår makt för att bjuda på bra innebandy och tre poäng!

Ny seger i svår bortamatch!
2023-11-12 21:34
Vinnarbilden efter sjunde raka

I gårdagens viktiga match borta mot Malmhaug IBF var vi strået vassare och åkte hem med tre poäng efter en match som slutade med 1-8 på tavlan, sjunde raka segern! Inför matchen skiljde det 5 poäng mellan lagen vilket gjorde detta till en hyperviktig match där det antingen skulle tightas till i toppen eller bli ett utökat gap. Nämnas bör att den hårdskjutande backen Johanna Ylvenberg stod för 2 av målen vilket även är hennes första i division 1!

 

Kommentar från Munkalägret efter matchen; ”En tuff match på papper och i praktik. Men i 60 minuter kämpar vi för varje boll i varje situation. Varje spelare får ut det bästa av sig själva där vi tillsammans visar en enorm styrka som ett lag under hela matchen. En insats som ledare och spelare tar med sig som ett enormt starkt kvitto för kommande matcher.

 

Mål: Johanna Ylvenberg 2, Linda Nilsson 2, Emmy Nilsson, Evelina Nilsson, Maja Björklund och Mathilda Ivarsson.

 

Assist: Emmy Nilsson 3, Saga Persson, Tilda Birgersson och Evelina Nilsson.

Jenniefer om landslagsupplevelsen
2023-11-01 21:26
#14, Jenniefer Cedervall

För lite drygt en och en halv vecka sen var Jenniefer Cedervall, som kom till klubben inför denna säsongen, på landslagsuppdrag i Slovakien med det danska landslaget. I inlägget kan ni läsa om den upplevelsen och kort om hennes första tid hos oss.

10-0 och sjätte raka mot Landskrona!
2023-10-29 20:39
Vinnarbild

Eftermiddagens match hemma mot Landskrona slutade med storvinst, 10-0, och D1 tog därmed sin sjätte raka seger under inledningen av säsongen. Därmed hakar vi på Höllviken i den absoluta tabelltoppen och står på lika många poäng.

 

Läs mer om matchen i inlägget.

Maja Björklund om starten på säsongen för D1
2023-10-27 13:09
#18 och lagets kapten, Maja Björklund.

Efter 5 spelade omgångar står D1 på maximala 15 poäng. Med andra ord har man fått en mer eller mindre prickfri inledning på säsongen. Vad gör laget så starkt? Hur står sig laget jämfört med ifjol och hur långt kan det räcka? Detta har vi stämt av med lagets kapten, Maja Björklund, som har fått säga sitt.

 

Läs intervjun i inlägget.

Jenniefer Cedervall - Danska landslaget
2023-10-27 09:40

Förra helgen var MIBK-spelaren Jenniefer Cedervall uttagen i Danmarks landslag som spelade en sex nationers turnering i Slovakien.

 

Det gick väl sådär rent resultatmässigt för Danmark men Jenniefer samlade på sig två assist och en massa erfarenheter rikare.

 

Nu siktar både Jenniefer och det Danske Landshold vidare mot VM i Singapore 2-10 December.

”Yasse” klar och med det även lagets andra systrapar
2023-10-03 20:44
#15, Yasmine Lohmander

För den som hänger med och är uppmärksam kommer det inte som en överraskning eller nyhet att Yasmine Lohmander valt att damma av innebandyklubban igen och göra sin syster sällskap i MIBK. Med detta sagt har vi nu två systrapar i laget, en intressant och rolig fakta. Vi blir mer och mer som en familj! ”Yasse” har dessutom redan hunnit göra sitt första mål i blått vilket var i senaste matchen, hemma mot FBC Engelholm, så hon fastställde slutresultatet till 6-3.

 

I ”Yasse” har vi fått en spelare med fin teknik och spelförståelse samt en bra inställning. Från hennes klubba hoppas vi dessutom få se en del poäng vilket det finns förutsättningar för. Utanför planen kommer hon, med sin personlighet, bidra stort vilket vi redan fått se prov på!

Hemmapremiär och derby i ett!
2023-09-30 21:48
Imorgon smäller det!

Efter segern i premiären, 4-5 borta mot Skurup, är det nu dags för hemmapremiär. Vad passar då bättre än att välkomna FBC Engelholm i ett kommunderby?
Samtidigt som vi tog hem tre poäng i vår premiär kammade morgondagens gäster noll i sin då Å/K IBS blev för svåra på hemmaplan i en match där siffrorna skrevs till 0-4, trots en offensiv som imponerade, vilket bådar för ett revanschlystet motstånd som kan ta sin första derbyvinst i kommunderbyt sen säsongen 17/18. I morgondagens motstånd kryllar det av unga talanger med hög kapacitet och vi kan förvänta oss en svår nöt att knäcka.

 

Välkommen till Munkahallen imorgon!

Premiären är kommen!
2023-09-27 16:22

Då är det dags. Efter en lång försäsong med blod, svett och tårar, träningsmatcher, en helg med team building i Göteborg och andra aktiviteter är det vår tur, ett par dagar senare än våra seriekonkurrenter. Äntligen!

 

Vi beger oss söderut för att ta oss ann Skurup på bortaplan. Ett som brukligt ungt, ettrigt och ett defensivt välskolat lag, där vi även får se upp för deras många offensiva hot, väntar. Det som dock kännetecknar motståndet störst är framförallt deras outtröttliga kämpande. Man ger sig aldrig!

 

Inför premiärmatchen har vi känt lagets nya assisterande tränare Emmy Nilsson på pulsen. Läs hennes tankar i inlägget.

”Telly” tillbaka i blått efter ett år på andra sidan Atlanten
2023-09-26 20:47
Estelle ”Telly” Lohmander, nu tillbaka i MIBK och på innebandyplanen

Imorgon smäller det. Då är vi äntligen igång, på riktigt, när vi beger oss till Skurup för vår premiäromgång. Men mer om den matchen senare. Nu är det dags att presentera en ny spelare, den sista i nuläget även om fler är på gång, i form av en hemvändare. Estelle ”Telly” Lohmander är tillbaka i blått!

 

Inför säsongen 20/21 hämtades ”Telly” in från hennes moderklubb FBC Engelholm. Då sågs hon som en talangfull målvakt för framtiden men visade direkt att hon hörde hemma på den Allsvenska scenen. Bland annat bidrog hon stort till vår historiska första trepoängare någonsin så högt i seriesystemet. Efter hennes andra säsong hos oss valde hon att ta ett sabbatsår och åka till USA, men nu kan vi återigen stoltsera med ett målvaktspar av toppklass i denna divisionen då hon gör Majs Birgersson sällskap som sista utpost. I ”Telly” får vi inte bara en otroligt duktig målvakt med en vinnarskalle som nästan saknar motstycke utan även en sista utpost som styr sitt försvar på ett högt och tydligt sätt vilket även sprider energi till laget. Även utanför planen sprider hon energi och glädje omkring sig där hon hörs minst lika mycket som på planen!

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Munka-Ljungby IBK, 14/12 12:00 
Munka-Ljungby IBK, 20/11 13:15 
Munka-Ljungby IBK, 15/11 12:13 
Munka-Ljungby IBK, 19/10 10:45 
Munka-Ljungby IBK, 18/10 12:00 
Munka-Ljungby IBK, 17/10 17:00 
Munka-Ljungby IBK, 05/10 11:30 
Munka-Ljungby IBK, 14/09 08:30 
Munka-Ljungby IBK, 23/06 09:48 
Munka-Ljungby IBK, 22/06 14:51 
Munka-Ljungby IBK, 23/03 14:30 
Munka-Ljungby IBK, 13/02 11:30 
Munka-Ljungby IBK, 04/02 12:00 
Munka-Ljungby IBK, 11/01 19:27 
Munka-Ljungby IBK, 02/01 13:00 
 
Aktuellt
Stötta oss!
Sponsorer