SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Med glädje och stolthet ger vi förutsättningar åt alla
DAMER DIV. 1

Emilia Cleasby inför morgondagens start på kvalet
2023-03-18 18:40
#5, Emilia Cleasby

Imorgon 15.15 börjar det vi strävat mot hela säsongen. Det vi gått och väntat på de sista veckorna. Vi har haft tid att förbereda oss på det; kvalet om vem som spelar Allsvenskan framöver!

 

I inlägget kan ni läsa lite om vad Emilia Cleasby tänker om ovanstående.

SERIESEGERN, vinsten mot Höllviken och kort om vad som står för dörren med Maja Björklund.
2023-02-28 19:20
#18, lagets kapten Maja Björklund

Efter vinsten med 7-3 mot Höllviken i lördags står det klart. Munka-Ljungby IBK är klara seriesegrare i damernas division 1 trots att sista omgången inte är spelad. Det återstår en match, hemma mot Stanstad, då man är spellediga sista omgången eftersom Kävlinge drog sig ur serien tidigare under säsongen. Laget får en veckas extra uppladdning och en helgs vila inför nästa uppgift; första omgången i kvalet till Allsvenskan 23/24.

 

Läs en intervju med lagets kapten Maja Björklund om detta i inlägget.

”Pelle” efter segern mot Malmhaug
2023-02-21 19:31
#17, Nathalie ”Pelle” Britzén Bengtsson. Foto; Rasmus Tynander.

Det blev till slut en resultatmässig klar seger borta mot Malmhaug, 4-10, i en på förhand svår match. Som nykomlingar har Malmölaget gjort det väldigt bra med sitt låga och tighta försvarsspel. Detta tillsammans med deras fronttrio Marika Wärnehult och Anna Lindell gör att man aldrig kan slå sig till ro.

 

Vi vände som sagt hem med tre nya poäng i bagaget och med två omgångar kvar att spela, 6 poäng ner till närmsta lag (om Lund planenligt vinner sina hängmatcher) plus en fördelaktig målskillnad kan man kanske tro att något tas ut i förskott, men inte om vi frågar Nathalie ”Pelle” Britzén Bengtsson.

 

Läs en intervju med henne i inlägget.

Första förlusten kom mot Skurup
2023-02-05 15:33
#18, lagkaptenen Maja Björklund

Så kom den till slut, säsongens första poängtapp och förlust. Efter 14 raka matcher av idel vinster blev Skurup, med det tydligt uttalade målet, det första laget att välta oss.

 

Läs mer om matchen och en intervju med lagkaptenen Maja Björklund i inlägget.

”Ck” efter derbysegern
2023-01-30 10:52
Carolina ”Ck” Olofsson

För den som är uppmärksam fanns det ett nygammalt ansikte i laget senast. Carolina ”Ck” Olofsson är klar för spel resten av säsongen. I henne har vi en spelare vi vet var vi får av och det är, förutom fina innebandytekniska kunskaper, vilja, inställning och en tävlingshjärna större än de flesta.

 

I derbyt gjorde hon alltså sin första match denna säsongen och det blev vinst direkt. Dessutom krönte hon sin insats med ett mål.

 

Läs en intervju med henne samt en kort genomgång av matchen i inlägget.

”Pelle” med fokus på morgondagens derby
2023-01-27 16:01
Nathalie ”Pelle” Britzén Bengtsson. Foto; Patrik Palm

Med mindre än ett dygn kvar innan domarna blåser igång säsongens andra derby mellan MIBK & FBC Engelholm har vi gjort en liten intervju med Nathalie "Pelle" Britzén Bengtsson.

 

Läs hennes tankar om matchen i inlägget.

Vinst även i seriefinal nummer två
2023-01-23 21:12
#54 Alice Sjögren

Man hemmavann första seriefinalen senast mot IBK Lund med 8-3. I lördags var det dags för seriefinal nummer två för damerna, denna gången borta mot Malmö FBC. Säsongens kanske svåraste match hittills för så pass högt håller vi Malmö. Ett extremt välskolat, ungt och mycket kompetent lag som har tydliga linjer i sitt spel. Inför matchen var förutsättningarna glasklara; vid vinst ett utökat försprång till toppkonkurrenterna och samtidigt var detta Malmös stora chans att krypa närmre. Vi förväntade oss således en svår nöt att knäcka.

 

Läs ett referat samt en intervju i inlägget.

”Classe” efter segern i den tidiga seriefinalen
2023-01-17 15:34
#5 Emilia ”Classe” Cleasby

I lördags var det dags för årets första och säsongens kanske hittills viktigaste match. Efter ett uppehåll för jul- och nyårsfirande stod det direkt en seriefinal på schemat. Under veckan som föregick matchen fokuserade vi mer än någonsin på "en match i taget". Inte blicka längre fram än så. Vid vinst skulle vi sätta oss i ett väldigt bra utgångsläge inför slutspurten som nu börjat.

På andra sidan stod ett IBK Lund som vi har full respekt för och som vi vet besitter stora kvalitéer både individuellt och som lag.

Såhär i efterhand kan vi konstatera att vi skötte vår uppgift med bravur.

 

För varje seger kommer första förlusten närmre, eller? Börjar laget slå sig till tro och räknar hem serieseger?

 

I inlägget kan ni läsa Emilia Cleasbys tankar om matchen och vad hon svarar på detta.

D1 förstärker ledarstaben resterande delen av säsongen
2023-01-16 19:12

I takt med att säsongen drar ihop sig inför en slutspurt väljer D1 att utöka sin ledarstab med Mika Jokikokko. Till vardags huserar han i klubbens D2-lag som likt D1 leder sin serie. Med denna rekrytering både breddar och spetsar vi till oss ytterligare.

 

Läs en intervju med honom i inlägget.

Tåget rullade in i Landskrona och säkrade 11:e raka!
2022-12-20 11:02
#21 Emmy Nilsson, här i en tidigare match. Foto; Patrik Palm

11 matcher som resulterat i 11 segrar och maximala 33 poäng. 82-28 i +/- vilket ger +54 i målskillnad med tre hållna nollor. Detta är den imponerande raden damerna skrapat ihop efter lördagens match mot Landskrona, vinst 0-6, som även innebar att serien vänt.

 

Läs en intervju med Emmy Nilsson om matchen, hennes insats, hur nära 100% hon själv är efter ett skadeuppehåll och den minst sagt imponerande raden av segrar i inlägget.

Kaffe kaka, tionde raka!
2022-12-07 21:39
#30 Johanna Sandberg, här i en tidigare match. Foto; Patrik Palm.

Starten på säsongen för damerna har, minst sagt, varit bra. Segern i förra omgången mot Höllviken var den nionde raka på lika många försök. I söndags var det dags att bege sig till Staffanstorp för att ta sig ann Stanstad. Stirrade man sig blind på tabellen innan matchen var det nog en relativt enkel trepoängare som förväntades bärgas. Det gjorde inte vi. I vanliga fall är detta en svår match och förr om åren har vi, med många, gått på plumpen här.

Vi kom som sagt till matchen med nio raka segrar och ett gott självförtroende medan hemmalaget hade ett tuffare facit i bagaget med fyra raka förluster, senast mot Röke på bortaplan i en match där resultatet skrevs till 9-4.

Inför matchen var vi förberedda på att vara det bollförande laget och så blev även fallet.

 

Läs ett referat och en intervju med Johanna Sandberg i inlägget.

Julia Sfaiter; ”Det är alltid gött med en vinst mot Höllviken borta.”
2022-11-27 12:45
#8 Julia ”Bosse” Sfaiter, i en situation hon trivs i. Arkivbild. Foto; Patrik Palm.

Igår tog damerna sin nionde raka seger, 3-6, i bortamatchen mot Höllviken. Sjukdomar i spelartruppen och ledarstaben störde en del inför matchen men med ett tryggt grundspel och många ledande spelare i laget hade vi stora förhoppningar på en ny vinst.

Efter en insats som i det stora hela var bra där framförallt den tredje perioden stack ut bärgades tre poäng.

Intervju efter matchen gjordes med Julia ”Bosse” Sfaiter som i vanlig ordning gick in resolut och stenhårt i närkamperna och vann således de flesta.

 

Läs vad hon säger om matchen, segersviten och hur hon lyckas hålla sig borta från botbänken trots sitt fysiska spel i inlägget.

Intervju med Linda Nilsson, segerskytten mot Malmhaug
2022-11-24 19:57
Segerskytten Linda Nilsson. Foto; Joakim Persson, JPFoto.se

I lördags tog damerna sin åttonde raka seger och detta på lika många matcher. Det går inte att säga något annat än att laget har fått en smakstart på säsongen.

Denna segern satt dock oerhört hårt inne då det enbart återstod 39 sekunder av matchen när Linda Nilsson lyckades få in det matchavgörande målet.

 

Vad hon själv har att säga om matchen, de tre poängen och det matchavgörande målet kan ni läsa i inlägget.

Sjunde raka mot Röke!
2022-11-16 22:06
Wilma Holmkvist, arkivbild. Foto; Avdo Bilkanovic, Bildbyrån.

I söndags begav vi oss till Qpoolen i Hässleholm för att försöka bärga en ny seger, Röke borta är alltid en svår nöt att knäcka. De brukar börja sina matcher väldigt bra vilket innebar att vi behövde vara med från start. Ni som såg matchen mot Å/K IBS vet att det inte sker per automatik.

 

läs ett referat och en intervju med den stora segerorganisatören Wilma Holmkvist i inlägget.

Sofia Enerstad efter derbyvinsten mot Å/K IBS
2022-11-02 22:09
#10 Sofia Enerstad. Foto; Patrik Palm

Man kan knappast hitta ett bättre tillfälle att göra sitt första mål i sin nya klubb än i ett derby. När det dessutom är det matchavgörande målet smäller det än högre! Läs vad Sofia Enerstad säger om det och matchen i stor i inlägget.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Munka-Ljungby IBK, 13/02 11:30 
Munka-Ljungby IBK, 04/02 12:00 
Munka-Ljungby IBK, 11/01 19:27 
Munka-Ljungby IBK, 02/01 13:00 
Munka-Ljungby IBK, 30/12 16:00 
Munka-Ljungby IBK, 30/12 13:00 
Munka-Ljungby IBK, 01/12 14:25 
Munka-Ljungby IBK, 27/10 08:54 
Munka-Ljungby IBK, 14/10 18:20 
Munka-Ljungby IBK, 09/10 12:00 
Munka-Ljungby IBK, 18/09 19:53 
Munka-Ljungby IBK, 17/09 22:00 
Munka-Ljungby IBK, 20/07 09:51 
Munka-Ljungby IBK, 16/07 16:27 
 
Aktuellt
Stötta oss!
Sponsorer