HERRAR DIV.3

Säsongen över
2023-04-14 12:00

Det blev förlust även i den sista kvalmatchen mot IBK Landskrona. Det betyder att vi nu kan summera säsongen 22/23 för vårt H3-lag. En riktigt grym säsong där vi avslutar med en seriefinal mot Lönsboda och avslutar med ett kval till div 2. Vi besegrar FBC Engelholm i två at tre matcher. Släpper in minst lag i hela serien. Tyvärr så räcker det inte hela vägen men vilken säsong det ändå varit.

Sista matchen!
2023-04-09 13:20

Imorgon kl 15.00 spelar MIBK H3 sin sista match för säsongen. Hoppet om div 2 lever fortsatt men chanserna är just nu minimala. Seger mot IBK Landskrona är ett måste. Därefter är man beroende av resultat i kvalet till div 1 samt eventuellt av resultat i övriga kvalmatcher. Efter förlust mot Röke IBK i första matchen och även nu senast mot FBC Engelholm väntar alltså måstematchen på hemmaplan. ALLA till Munkahallen!

MUNKAHALLEN 15.00 Måndag den 10:e April

Förlust i fösta matchen
2023-04-06 16:00

Det blev förlust mot Röke IBK i den första kvalmatchen av tre. Redan imorgon är det dags för match två. Denna gång väntar ett DERBY mot FBC Engelholm. Engelholm som i sin första match vann mot IBK Landskrona. Även den här matchen spelas på bortaplan innan vi på måndag avslutar mot IBK Landskrona HEMMA.

Matchen mot Röke blev en jämn tillställning.....

Redo för KVAL!
2023-03-21 22:00

För MIBK väntar nu ett kval till Div 2. Detta efter en förlust i seriefinalen mot Lönsboda IBK. Nu har man bokat i samtliga tre matcher och det blir ett kompakt schema med tre matcher på sex dagar. Övriga lag i kvalet är Röke IBK (11:a i div 2), Landskrona IBK (10:a i div 2) samt FBC Engelholm (2:a i div 3). De fyra lagen gör upp om inledningsvis EN plats till div 2. Dock kan dessa platser utökas till maximalt TRE om Genarp och/eller Malmhaug kvalar sig upp till div 1. Det kommer alltså bli en spännande tid fram över. MIBK inleder kvalspelet med att möta Röke IBK på bortaplan den 5:e April kl 19.30 i Qpoolen! Övriga matcher hittar ni nedan...

Förlust i het final ger KVAL!
2023-03-20 12:25

Det blev förlust i bortamatchen mot Lönsboda. Hemmalaget som vid seger eller oavgjort skulle avancera till div 2 lyckades vinna. 4-3 inför en fullsatt Lönsboda sporthall. Resultatet betyder att MIBK nu är klara för kval till div 2. Man kvalar tillsammans med FBC Engelholm, Röke IBK och Landskrona IBK. Hur många av dessa lag som tar steget upp i div 2 beror på hur det går för de två Skånelag som kvalar till div 1.

Vi gratulerar Lösboda och hoppas att vi ses igen till hösten!

Spelschema enligt följande: Datum för matcherna kommer vara klara inom kort

Röke IBK – MIBK

MIBK – Landskrona IBK

FBC Engelholm – MIBK

Inför: Seriefinalen i Div 3 Norra
2023-03-16 11:44

På lördag har MIBK lyckats spela sig fram till en ren seriefinal mot Lönsboda IBK. Lagt som vinner spelar kommande säsong i div 2. Laget som förlorar kommer att gå in i ett kval tillsammans med antingen FBC Engelholm eller Svedala från samma serie. Lagen möter varandra parallellt med vår match i Lönsboda. I kvalet finns också två lag från just div 2. Det blir antingen Lomma FBC eller BK Landskrona som gör Röke IBK sällskap in i detta kval.

Seger gav seriefinal
2023-03-11 21:30

MIBK lyckades vinna över VV84 under gårdagen. Samtidigt slog FBC Engelholm serieledande Lönsboda vilket betyder att MIBK nästa helg spelar  en helt avgörande match mot Lönsboda om vilket lag som vinner serien och tar en plats i div 2. Segern mot VV84 gav också bra förutsättningar för att det blir minst kval. Detta då Svedala och FBC Engelholm möter varandra i sista omgången. Men som alla vet så kan allt hända i innebandyn!

Oavsett vilket så har vi spelat till oss en fantastisk avslutning på säsogen.

SERIEFINAL mot Lönsboda i en fullsatt sporthall!

GAMEDAY: MIBK v.s VV84
2023-03-10 11:30

De sista omgångarna i årets div 3 har utvecklats till ett riktigt drama. MIBK finns med som ett av de fyra lag som gör upp om en direktplats och två kvalplatser till div 2. Ikväll är det VV84 som gästar Munkahallen. Ett VV som redan är klara för fortsatt spel i div 3 men som garanterat kommer sälja sig dyrt. Samtidigt tar seriefyran FBC Engelholm emot serieledande Lönsboda på hemmaplan.

Inför VIKTIG fredagsmatch med kapten Bogren
2023-03-08 14:58

På fredag den 10:e Mars spelar MIBK H3 säsongens sista hemmamatch. En riktigt viktig match i jakten på fortsatt kvalspel. MIBK ställs mot svårspelade VV84 från Bjuv, ett lag man tidigare under säsongen förlorat mot. Vi ställde lite frågor till kapten Bogren inför matchen och om säsongen. Bogren som nu gör sin tredje och absolut bästa säsongen så här långt i MIBK.

Oavgjort mot kvalrival
2023-02-21 12:15

På måndagen spelades så matchen mellan MIBK och Svedala. En match som flyttades från fredagen på grund av stormen Otto. En match mellan två lag som båda primärt jagar en av de två kvalplatserna till div 2. Lönsboda leder serien och inför matchen hade både Svedala och MIBK sju poäng upp till serieledarna. En seger skulle innebära att man tog in poäng och kunde utmana på riktigt. En seger skulle också innebära att man tog ett stort steg närmare minst kval. Bakom jagar FBC Engelholm ursinnigt. FBC som samtidig skulle ta sig an Burlöv på hemmaplan (även den matchen flyttad).

Ny seger i DERBYT mot FBCE
2023-02-14 12:46

Det blev en underbar seger igen mot FBC Engelholm i kommunderbyt i Munkahallen på söndagskvällen. MIBK rivstartar första perioden Calle K prickskjuter i bortrekryss från sin vänsterkant 4.41 in i perioden ,5.37 gör Serneholt en kopia 2-0 till oss .Sedan gör Jacke P 3-0 på en fin spelvändning och snyggt framspelad av Viggo .Engelholm drar på sig en utvisning 14.39 och Mika behöver bara 15 sek sedan sitter 4-0 med ett stenhårt dragskott .

FBC visar vilja och lyckas reducera tre gånger innan periodpaus (4-3).

Inför derbyt med OSKAR SMITH
2023-02-11 11:48

Inför derbyt på söndag passade vi på att ställa några frågor till FBCs Oskar Smith. Oskar  gör sin första säsong som tränare och har tidigare representerat båda lagen som spelare. Efter en lite trevande inledning så har nu Engelholm fått fart under skorna. Poängen rullar in och laget producerar mängder av mål. Läs vad Oskar tänker inför matchen..

DERBY i Munkahallen
2023-02-10 13:07

På söndag är det dags för ett riktigt fint DERBY! MIBK spelar som bekant i div 1 med sitt representationslag. FBC Engelholm har sitt representationslag i div 3, samma serie som MIBK har sitt andralag. På söndag drabbar dessa två lag samman i en hyperviktig match. På spel står en kvalplats till div 2. Det laget som förlorar på söndag har en LÅNG väg till div 2 nästa säsong.

SEGER I DERBYT MOT FBC Engelholm
2022-11-23 18:23

Det blev en underbar seger mot FBC Engelholm i kommunderbyt. Hemmalaget började matchen absolut bäst och hade det mesta under första halvan av matchen. Lite ologiskt därför att det är MIBK som tar ledningen med 1-0 efter drygt halva första perioden. En ledning som FBC kvitterar med sekunder kvar. Resultatet alltså 1-1 efter första perioden med mersmak för hemmalaget som dock är förtvivlat ineffektiva. Bör nämnas att Oskar Lindholm även räddat en straff under perioden.

Sjunde raka mot Svedala
2022-11-19 10:39

Mibk tog ännu en vinst mot Svedala som var motståndare för kvällen med udda målsvinst 5-4 .

En tuff match som väntade oss men vi startar 1:a period bra ,Svedala tar ledningen men Sam kvitterar snabbt  när det är 1:30 kvar så tar vi ledningen och vi kan gå till pausvila med 2-1.

I Andra period så tar Svedala över taktpinnen och får ett powerplay som vi reder ut bra ,men dom vänder matchen och vi går till periodpaus och siffrorna är 2-4 .

Vi ändrar lite i formationerna och får utdelning snabbt i tredje 3-4 efter 27 sek av Sebbe ,nu så är det vi som tagit över taktpinnen och vi kvitterar till 4-4 på en retur som Mika är framme på.

15:39 så gör Liam 5-4 med ett fint dragskott ,vi håller sen undan 6-5 :an i slutet av matchen och VINSTEN är vår.

Stort tack för läktarstödet !

Redan nu på Måndag 21/11 kl20:15 så väntar FBC Engelholm borta i ett efterlängtat DERBY!!