Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Med glädje och stolthet ger vi förutsättningar åt alla
H2

Anton Lantz är tillbaka!!
2019-08-22 18:06

Anton Lantz är tillbaka i Skåne och redo för spel med MIBK Akademi. Senast Anton flyttade "hem" spelade han också i MIBK. Den gången var det efter studier till idrottslärare i Örebro. Den sejouren avslutades med avancemang till div 2. Dock lämnade Anton redan säsongen efter, då jobb i Göteborg väntade. Nu är dock Anton tillbaka i MIBK vilket vi är fantastiskt nöjda med. En spelare med fina handleder och massor med rutin som blir viktigt för vårt unga Akademilag. 

 


Assisterande tränare klar för div2
2019-08-19 13:26
Det har en tid varit klart med en assisterande tränare till H2 laget med Olle vid rodret. Det är Patrik Hammargren som en gång tillsammans med Fredrik Ahlin tog upp detta laget i division 2.
Patrik har varit borta från innebandyn under nästan 3 säsonger, men när Olle ringde och kollade läget så kom suget tillbaka.


Redaktionen fick ställa några frågor till Patrik och följande svar fick vi.

Välkommen tillbaka till klubben. Hur känns det att vara tillbaka?

Tack så hemskt mycket. Det känns jätte bra att vara tillbaka. Man har saknat tugget i omklädningsrummet och gemenskapen som man bara kan få i en lagidrott. Kul att Olle ville ha med mig på båten.

Vad kan du tillföra till laget och klubben?

Framförallt så är det nog att utveckla varje individ och va ett bollplank åt dom. Vara lite mer en ledare än en tränare. Innebandymässigt så är där många som kan innebandy mer än mig, men det är egentligen att coacha laget på matcherna tillsammans med Olle. Olle är en fena på taktik, så den biten får han grotta ner sig i. 
Sen har jag alltid varit den tränare som vill lätta på stämningen. Vill att det ska vara kul att komma till träningen och gärna stå för humorn utanför banan. På banan så ska det vara fokus.

Hur många säsonger har det gjorts i klubben?

Bra fråga. Jag började vintern 1994 nere på folkhögskolan och spela. På den tiden va det Nisse Larsson som va tränare. Minns så väl att en av dom första träningarna va samma kväll som OS finalen spelades i Lillehammer. Jag han hem för att se andra och tredje perioden och sedan vet nog alla vad som hände.
Antal säsonger däremot skulle jag gissa på ca 15 som spelare och ledare.

Ni åker snart iväg till Björnslaget i Göteborg. Vad är målet med den turneringen?

Det stämmer. Framförallt är det ju att få ihop gruppen. Komma iväg och spela matcher och egentligen se hur alla spelare står sig. Testa olika femmor för att se vilka som trivs ihop. Målet är såklart att gå långt, men framförallt att ha kul ihop och svetsa samman gruppen.

Vi tackar Patrik för pratstunden.

Tack själva. Vi ses i hallen i vinter!


//
Redaktionen


NY HUVUDTRÄNARE KLAR FÖR HERRAR DIV 2
2019-05-03 12:20
Det är med stor glädje vi kan meddela att föreningen skrivit ett avtal med en ny huvudtränare för Herrar Div 2. Det är ett välbekant ansikte som leder laget kommande säsong. Olle Schultz med många säsonger i MIBK kliver nu för första gången in i ledarrollen. Olle med Tåstarps IF som moderklubb har spelare i MIBK sedan 2001 och varit med på resan både med MIBK till div 1 men också MIBK Akademi til div 2.  
Stort grattis till FBC Engelholm
2019-04-13 21:04
Vi säger stort grattis till FBC Engelholm som i och med dagens seger med 4-1 är klara för spel i Div 1 nästa säsong. Det betyder också att MIBK Akademi är klar fö fortsatt spel i Div 2. Detta oavsett hur det går för Willands i morgondagens kvalmatch. 
Kvalsuccé för Akademin
2019-04-06 09:59

MIBK Akademi lyckades vinna även den tredje kvalmatchen och är klara gruppsegrare. Efter en tuff inledning av säsongen har man alltså avslutat på bästa sätt. Nu avvaktar vi resultaten i FBC Engelholms och Willands IBKs kvalmatcher.

Andra raka för Akademin
2019-04-02 12:09
Igår spelade MIBK Akademi sin andra match i kvalet mot div 2. För motståndet stod IBK Lund som slutade tvåa i div 3 södra. Ett ungt och hungrigt lag med MIBK bekanta Alexander Stenroth som ankare. Det blev seger med 8-5 i en relativt jämn tillställning. Det betyder att Akademin ni har två segrar och på fredag avslutat man sin del i kvalet med att ta emot Lomma på hemmaplan. 
 
Stötta oss!
Sponsorer