Akademin äntligen tillbaka i vinnarspåret
2017-12-14 22:19

Det har varit några riktigt tunga veckor och hela 4 seriematcher har spelats sedan akademin senast tog 3 poäng. En flygande start av serien följdes upp av en jämna match mot Bjärred och sen 3 käftsmällar av Lomma, Skurup och värst av allt lokalrivalen inifrån stan. Vi har också rykt på ett par tunga skador vilket kan vara en del i förklaringen till vårt minst sagt mediokra spel.

Normal 0 21 false false false SV JA X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:Arial; color:black; mso-ansi-language:#001D;}

Inför matchen pratade vi mycket om att hitta tillbaks till glädjen och få en bra stämning i laget igen. För motståndet stod ett ungt Malmhaug som slåss i de nedre regionerna av serien och som var desperata för 3 poäng.

Period 1

Efter en lite trevande inledning där vi definitivt skapar mest och inte bjuder på något men saknar skärpan i avsluten spräcker Max målnollan i 7:e minuten och därefter är det proppen ur. Lilja gör 2-0 på retur framför kassen, Nipp som just sagt att gamlingar inte kan skjuta nyper till med en praktträff till 3-0 där bollbanan närmst kan liknas med en 25:årig Christiano Ronaldos dykande kanoner. 4-0 är en riktig pärla av Gustav som ni kan läsa mer om längre ner. Lindén avslutar målkalaset med 5-0 via en zorrostraff.

En bra period där vi bjuder på väldigt väldigt lite och lyckas få in i alla fall hälften av våra klara målchanser. Inför nästa period pratar Max om att vi tidigare dippat i 2:a perioden och vi bestämmer oss för att göra allt vi kan för att den andra ska bli dagens bästa period istället.

Periodresultat 5-0

Period 2

Det är lätt att stå och säga en sak i omklädningsrummet, men gör man inte jobbet och fokuserar ordentligt så hjälper inte de orden ett dugg. Det tar 1 minut sen har Malmhaug reducerat. Därefter följer en hawaiiperiod med mycket slarv och chanser åt bägge hållen. Dock uteblir målen fram till Ludde smäcker in 6-1 i minut 17. Det var nog det enda glädjeämnet i denna period. Återigen gör vi en rejäl dipp i andra perioden, något vi måste slipa bort om vi ska hålla oss borta från förluster mot bättre lag än detta bleka Malmhaug.

I efterhand fick vi reda på lite intressant fakta. I period 1 har vi 3 såkallade “unforced errors” det vill säga misstag och bolltapp som egentligen sker utan att motståndarna tvingar oss till det. Rent slarv helt enkelt. I andra perioden, när vi spelar riktigt dåligt har vi inte 3 st utan istället 23 st. Horribelt många och vi ska nog vara glada att vi inte förlorade denna period.

Periodresultat 1-1

Period 3

Om period 1 var bra och period 2 var kass var period 3 helt enkelt en mix. Matchen kändes avslagen och malmhaug trodde nog egentligen inte på att de hade en rimlig chans att ta poäng mot oss. Vi gör vad vi ska och vinner komfortabelt men verkligen inget mer. Vi tillåter Malmhaug att göra 2 mål medan vi själva gör 3. Philip trycker in 7-1 efter snyggt kombinationsspel med bl.a. Max. Jolle Uhrberg som verkligen kommit igång nu smäller in 8-2 via stolpen och Max som inledde dagens målskytte får passande nog avsluta det med 9-3.

En ok period, i en avslagen match. Svårt att betygsätta den då det inte är så lätt att hålla tempo och energi när motståndarna redan gett upp.

Summa så var det en bra första period där vi faktiskt avgjorde matchen och därefter spelade vi av den på ett sämre sätt. SKönt att vara tillbaka på banan och vi klarade vårt viktigaste mål i matchen, att hitta glädjen igen. Många leenden och glada miner efter matchen.

Matchens mål: Gustav Ljunggrens mål förtjänar att förevigas i text. Han snurrar upp 2 gubbar bakom mål fintar att gå bakom mål men bryter in på första stolpen och hockeyzorrar upp den i första krysset med en elegans och finess som undertecknad bara kan drömma om.

Matchens Kanon. Ett tight race mellan Uhrbergs stolpe in och Nipps imponerande skott. Denna gången får åldermannen avgå med segern. Det är verkligen imponerande vilken klass han håller match efter match, även om det där med styrspel inte riktigt verkade vara hans melodi mot kvicka juniorer.

När serien nu vänder så har serien delat upp sig i 3 skikt där skurup ensamt dragit ifrån och leder rätt överlägset. 7-12 poäng bakom skuggar 7 lag där Munka ingår. Nere i botten krigar 4 lag om vilka som ska kvala och vilka som ska åka direkt ur. De har helt tappat kontakten med resten av lagen i serien och det kommer bli en kamp dem emellan. Härnäst står Malmö FBCU på tur nere i Malmö. En match där Munka på pappret ska ta 3 poäng.