HERRAR DIV.3

Förlust i tight match för Akademin
2018-10-21 22:39
I fredag mötte H2 ett ungt obesegrat FCH på hemmaplan. Vi får en tung start på matchen då de i början av matchen får effekt av sin höga press och hittar SSL spelaren till lika sportchefen för klubben Fredrik Azelius i slottet och han sätter säkert 0-1. Vi kommer sen in i matchen på ett bättre sätt. Lite oturligt så får de 0-2 genom en slumpboll som studsar in på en av våra spelares fötter.

Vi fortsätter dock spela ett fantasirikt anfallsspel och får till sist utdelning fram till 1-2. Därefter får FCH känna på sin egen medicin där vi sätter press och stressar till oss bollen och Danne som äntligen är tillbaka i spel efter lång frånvaro kvitterar till 2-2. Innan periodens slut lyckas vi även ta ledning i matchen. Joel hade tidigare haft 2 fina lägen i matchen och vi skämtar på bänken om tredje gången gillt. Så blev också fallet:).

Vi pratar i pausen om att fortsätta med vårt fantasirika anfallsspel och hur vi ska straffa dem när deras press kommer. Vi skapar ett par fina spelvändningar men tyvärr saknas den sista skärpan när lägena kommer. Hade vi varit effektivare hade vi kunnat gjort 2-3 mål där. Perioden består inte av speciellt många skott. Skottstatistiken i denna period blir 4-2.

Inför tredje perioden pratar vi om att det känns tryggt bakåt men att vi måste trampa ett par steg till för att komma förbi täck i skottlägena. Vi börjar perioden med en man mindre och med bara några sekunder kvar av utvisningen gör FCH ett turligt men väldigt snyggt volleymål. FCH känns lite starkare i slutet av perioden och skapar lite fler chanser än vad vi gör. Det känns dock stabilt bakåt och jag har en god känsla över att vi ska lyckas vinna denna jämna och tighta match. Med 4 minuter kvar av matchen så slarvar vi i anfallszon och FCH utnyttjar spelvändningen och Azelius sätter 3-4. Vi trycker på för en kvittering. Tyvärr får vi inte någon utdelning. Vi är lite för ineffektiva i matchen vilket straffar sig.

Kan vi behålla detta stabila försvarsspel men bli lite effektivare i anfallszon samt att skapa lite fler rena chanser så kommer detta bli riktigt bra.

Vår nästa utmaning är serieledarna Willands borta redan på tisdag kl 20.00.