Serie:Herrar Div 1 Södra Götaland   Tabell >>
Samling:15:00
Oavgjort i första matchen
2021-09-19 20:27
Två av dagens målskyttar Jonte och Elias. Foto Roger Nielsen

Matchen slutar 4-4  inte minst efter att Partille lyckas betydligt bättre i powerplay och vinner den matchen i matchen med 3-0.  Sett till klara chanser i sista perioden skulle vi avgjort och vunnit matchen. Därför känner vi så klart besvikelse över att vi förlorar två poäng.

Vi gör en bra första match i serien mot topptippade Partille. Det är många som känner en besvikelse över att det bara blev en pinne med hem.

Vi vinner matchen i spel fem mot fem med 4-1, men alla mål räknas ju, även de som motståndarna gör i powerplay. Vi förlorar första perioden, men spelar upp oss ju längre matchen går. Ser vi till sista perioden så har vi många klara chanser att vi borde avgjort matchen och bärgat segern där. Partille äger många stunder mer boll och vinner säkert skottstatistiken, men vi tvingar dem över lag att avsluta i lite sämre lägen.

Vi fick några ord med Elias om matchen.

Elias du gör mål i första tuffa bortamatchen, hur kändes det?

Såklart kul att göra, vi gör det vi pratat om innan matchen och vinner boll högt. Det resulterar i att jag hamnar fri och kan lite turligt lyfta bollen över målvakten .

Det blir en pinne i matchen, dina tankar om  det?

Tycker vi gör en bra match som helhet. Vi börjar lite svagare i första perioden men lyfter oss under matchens gång. Båda lagen har chanser, framförallt straffar detas powerplay oss hårt, där gör dom 3 av 4 mål. Så nu får vi hem och gnugga en vecka till innan hemmapremiären på söndag 16:00 mot Varla!

Du/ni får inte missa den matchem!

Hur gick de olika målen till?
0-1 Jontes första är ett mycket vanligt Jonte-mål, han trampar in och hänger upp bollen med ett skott utifrån.
2-2 Max är ett skott nästan från egen planhalva lågt i borte stolpen. (liten tavla av målvakten)
3-3 Elias  är en boll som kommer upp som han stöter in på volley.
4-4 Max andra är fint diagonalpass i första femman, som Max kan rulla in i tom bur.