Serie:Herrar Div 1 Södra Götaland   Tabell >>
Samling:14:30
Tung förlust i hemmapremiären
2021-09-26 21:12
Måns ordnade en straff när han var på väg igenom Foto Roger Nielsen

Vi lyckas inte upprepa det fina spelet som vi hade mot Partille. De två första perioderna äger vi mycket boll, men skapar på tok för få farliga chanser. Varlas första mål är ett snabbt skott utifrån, det andra är ett skott mot mål som säkert är lagt för just den styrning som sker.

Det tredje kommer efter lite slarv från vår sida och en omställning som sedan blir mål. Det innebär 0-3 inför sista perioden.

Om vi nu ska nämna ljuspunkterna, så är starten på tredje perioden mycket bra. Vi gör två snabba mål och då är Varla pressade, en timeout kommer från deras sida och de lyckas vända på det. De lyckas utnyttja misstag som vi gör och kan till slut vinna med 3-5.

Nu är det så Rom byggdes inte på en dag och jag tror att vi tillsammans fick en tankeställare och vi kommer att resa oss ännu starkare!

Vi ställde två snabba frågor i Johan Åkesson om matchen.

Återigen en dålig start på matchen, varför blir det så?

Jag har dessvärre inget bra svar på den frågan. Jag tycker att vi var påkopplade och redo för hemmapremiär, men ändå så tycker jag att vi har en bra bit kvar till den nivån vi ska hålla. Förberedelserna inför matchen var klockrena så vi har bara oss själva att skylla.

Dina tankar om tredje perioden som vi inleder bra?

Inför tredje perioden så förändrade vi lite i formationerna och hade en helt annan attityd och en större vilja att göra mål. Vi var mer desperata vilket ledde två fina mål. Därefter så går vi tillbaka i samma spel som vi hade de två första perioderna vilket resulterade i att Varla kunde få in två mål. Efter det så tycker jag att vi gör ett sista försök att kvittera och i spel sex mot fem spel reducerar vi till 3-5. Vi orkar dock inte hela vägen utan får se oss besegrade av Varla. Nu har vi en vecka framför oss där vi behöver tänka över vårt spel och förhoppningsvis komma ut som ett betydligt starkare lag i matchen mot IK Zenith.